Walaupun kebanyakan selebriti menyelinap pergi ke klinik kosmetik untuk menerima semua jenis rawatan anti-kedutan yang tidak invasif, Amanda Seyfried pilih santai di rumah.

Pelakon itu lebih suka mengelak daripada suntikan seperti ‘Botox’ dan ‘filler’ sebagai pengganti penjagaan kulit yang bergaya yang telah mengambil TikTok oleh ribut baru-baru ini. Dalam temu bual dengan dalam majalah antarabangsa Allure, Amanda mengakui dia “suspek Botox.”

ARTIKEL BERKAITAN: Langkau Memakai Pelindung Matahari Semasa Berjemur, Pakar Kecantikan Alami Dahi Berkedut Seperti Plastik

‘Beauty Hack’ Tiktok Yang Luar Biasa Digunakan Oleh Selebriti Untuk Mengelakkan Kedutan

“Saya cuma…dan kebanyakan kawan saya melakukannya juga. Apa yang berlaku kepadanya selama bertahun-tahun?” tanya pada diri sendiri.

“Saya mempunyai ‘1’ di dahi saya,” dia menyambung, merujuk kepada garis di tengah-tengah dahinya. “Semua orang tahu mengenainya.”

IKLAN

Penyelesaiannya untuk melepaskan diri daripada cengkaman jururawat kosmetik terkemuka Hollywood? Lalu ini tindakannya!

“Saya menggunakan sekeping pita apabila saya tidur. Ia dipanggil Toute Nuit,” dia mengaku kepada penerbitan itu.

“Ia hanya pita pembedahan dalam bentuk segi tiga untuk mengekalkan kedutan santai,” jelas Seyfried. “Saya menggunakan yang baru setiap malam.”

‘Beauty Hack’ Tiktok Yang Luar Biasa Digunakan Oleh Selebriti Untuk Mengelakkan Kedutan

IKLAN

Dan dia bukan satu-satunya yang mendapat manfaat daripada peretasan anti-kedut yang menarik. Malah diakui  super model terkenal Bella Hadid baru-baru ini, juga mendedahkan dalam temu bual dengan Vogue bahawa dia menggunakan pita muka secara ritual: “Ini helah tertua dalam buku kecantikannya, ” kongsinya.

‘Beauty Hack’ Tiktok Yang Luar Biasa Digunakan Oleh Selebriti Untuk Mengelakkan Kedutan
PARIS, FRANCE – MARCH 03: (EDITORIAL USE ONLY – For Non-Editorial use please seek approval from Fashion House) Bella Hadid walks the runway during the Ludovic De Saint-Sernin Womenswear Fall/Winter 2022-2023 show as part of Paris Fashion Week on March 03, 2022 in Paris, France. (Photo by Peter White/Getty Images)

Ia telah mengubah wajahnya dengan begitu drastik sehingga orang ramai sentiasa menyindir bahawa dia mempunyai prosedur ‘filler’ dan mata kucing.

“Orang ramai menyangka saya merajuk sepenuhnya dengan muka saya kerana satu gambar saya semasa remaja kelihatan sembap,” katanya. “Saya agak pasti anda tidak kelihatan sama seperti yang anda lakukan pada usia 13 tahun, bukan?”

“Saya tidak pernah menggunakan ‘filler,” dia memberi jaminan. “Mari kita tamatkan perkara itu. Saya tidak mempunyai masalah dengannya, tetapi ia bukan untuk saya.”

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Tak Pernah Guna Botox Sehingga Hari Ini..” Jennifer Lopez Dedah Rahsia Kulit Awet Muda

Elak kedutan dengan satu tape

TikTokers telah berkongsi perjalanan mereka dengan pita anti-kedut udan hasilnya sangat mengagumkan, ramai pencipta kandungan telah dituduh menyunting foto selepas mereka menggunakan.

@naturalfacebible Reply to @qinfell check out “taping” highlight on my IG antiwrinkles face taping #nobotoxneeded #botoxalternative #cleanbeauty101 #foreheadlines ♬ UP – INNA

Ingin mencuba sendiri penggodaman anti-kedut yang menarik ini? Beberapa tape anti-kedut yang hanya dijual di Malaysia hanya tertumpu di bahagian mata. Anda boleh cuba mencari di pasaran luar. Selamat mencuba!

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/r6TxXpM_rck

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI