Baju melayu antara tumpuan apabila menjelang perayaan, baru melancarkan koleksi baju Melayu, Soultan, pelakon, Aeril Zafrel berpendapat rekaan baju Melayu yang terlalu moden tidak mampu menarik minat pembeli untuk membeli, mungkin ianya menjadi tarikan golongan tertentu.

“Saya sendiri jual baju Melayu dah 5 tahun. Jadi kita tahu peminat untuk baju melayu untuk hari raya mereka tak suka terlalu fancy dan trend sangat yang lari daripada elemen kemelayuan. Susah nak jual, mungkin tak laku. Tetapi mungkin dibeli oleh golongan tertentu.

“ Saya suka baju melayu yang macam dulu-dulu juga, mungkin dari segi kelebihannya rekaan serta elemen tambahan melibatkan butang dan cutting,” katanya ketika ditemui selepas pelancaran koleksi baharu Hijabistahub baru-baru ini.

Kolaborasi dengan jenama tersebut, Aeril berkata, mengambil masa dua tahun sebelum bersetuju untuk bekerjasama menghasilkan koleksi baju Melayu, Soultan itu.

“Saya ini cerewet. Sebab itu bila ditawarkan untuk kolaborasi ini, saya fikir dahulu. Perlu ambil kira pelbagai aspek. Jualan, kredibiliti dan produk itu sendiri. Kolaborasi melibatkan nama baik ini, saya tidak boleh ambil mudah.

IKLAN

“Melihat mereka adalah antara usahawan Melayu yang berjaya dan dipercayai. Jadi saya lebih yakin dan bersetuju untuk berkolabrasi,”katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: ‘Setiap Tulisan Kita Akan Diperhitungkan Di Akhirat Kelak’ -Aeril Zafrel

Perkenalkan barisan selebriti-selebriti

HijabistaHub merupakan sebuah jenama pakaian wanita yang sudah mula bertapak sejak tahun 2016. Pertunjukkan fesyen yang diadakan ini merupakan acara yang julung kalinya diadakan setelah 8 tahun berada di dalam industri fesyen tanah air. Jenama yang saban tahun membina nama ini mungkin tidak asing lagi bagi kaum wanita terutamanya.

IKLAN

Selain itu, pelbagai koleksi pakaian bagi wanita yang ditampilkan dalam pertunjukkan berkenaan yang berunsurkan elemen moden klasik dengan sentuhannya yang begitu menawan. Dalam pada itu, turut ditampilkan empat koleksi eksklusif daripada artis wanita popular Wawa Zainal yang mempunyai keunikannya yang tersendiri. Kehadiran beberapa orang kerdil dengan mengusung Wawa Zainal ke pentas utama menjadikan gimik yang sangat istimewa sebelum pengenalan kepada koleksi berkenaan.

ARTIKEL BERKAITAN: Berkorban Demi Anak, Wawa Aeril Mahu Hayla Sambung Legasi Perniagaan

IKLAN

Turut ditampilkan dalam pertunjukkan fesyen ini barisan selebriti-selebriti antaranya ialah Alif Aziz & Bella Astilah, Mawar Rashid & Raf Yaakob, Amyra Rosli & Iman Troye. Tidak ketinggalan mereka memperkenalkan barisan pempengaruh media sosial yang tidak asing lagi iaitu, ryan Bakery & Boss James elain persembahan oleh Anuar Zain, Ernie Zakri & Syamel.

Kemeriahan sambutan pertunjukkan fesyen berkenaan turut dirasai oleh semua yang hadir. Sementara itu, HijabistaHub juga mengumumkan sebahagian koleksinya sudah boleh didapati di laman web rasmi mereka dan butik.

+++Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/uCtl9rQrKS4

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI