Sehelai kain yang membosankan ini adalah almari pakaian yang penting bagi wanita. Walau bagaimanapun, anda masih mendapati diri anda mati untuk keluar dari bra anda setiap malam. Ia sangat tidak selesa. Terutamanya yang underwired. 10 cara untuk menjadikan coli anda lebih selesa dan smart

Tetapi itu tidak akan berlaku lagi! Dengan godam coli yang akan Hijabista kongsikan dengan anda, memakai coli anda akan terasa seperti memakai kulit kedua. Berikut ialah sepuluh cara untuk menjadikan coli anda sangat selesa:

ARTIKEL BERKAITAN: Coli Yang Terlalu Ketat, Beri Kesan Negatif Yang Lebih Serius Pada Badan. Petanda Perlu…

1. Buat stok pada coli bertali lebar

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Anda mungkin lebih suka tali yang lebih nipis kerana ia biasanya tidak kelihatan di bawah kebanyakan pakaian, tetapi jika anda mencari keselesaan, pilih tali yang lebih lebar! Tali yang lebih lebar mampu menyokong payudara anda dengan lebih baik, sekali gus meningkatkan keselesaan ke tahap yang hebat.

2. Kurangkan kekerapan ulangan

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Sudah menjadi lumrah untuk anda ingin memakai coli kegemaran setiap hari tetapi anda perlu berehat. Lihat, coli adalah sehalus rupa dan boleh menjadi haus dengan mudah. Terutama dengan kitaran haus dan basuh yang sangat kerap.

Dan coli yang usang boleh menjadi sangat tidak selesa untuk dipakai. Jadi pastikan anda membeli lebih banyak coli dan kurangkan mengulangi.

3. Gunakan kusyen tali

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Tali coli yang menggali ke dalam benar-benar menyakitkan! Tetapi anda boleh menyelamatkan diri daripada kesakitan di bahu ini dengan menggunakan kusyen tali.

Apa yang anda perlu lakukan ialah meletakkannya di bawah tali coli. Bye-bye sakit bahu yang disebabkan oleh bra.

4. Buat coli racerback sendiri

Tidak mungkin ini bermakna anda perlu menjahit keseluruhan coli anda sendiri. Tetapi anda pasti boleh menikmati sedikit DIY untuk menjadikan coli t-shirt biasa anda menjadi bra pelumba.

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

IKLAN

Hanya ambil klip kertas dan klipkan tali di belakang dan itu sahaja! Walau bagaimanapun, jika anda tidak selesa dengan klip kertas, anda sentiasa boleh membeli klip siap sedia.

5. Pakai coli dengan cara yang betul

Sebahagian daripada sebab mengapa memakai coli adalah pengalaman yang tidak selesa bagi kebanyakan kita adalah kerana tidak memakainya dengan cara yang sepatutnya dipakai.

Cara yang betul untuk memakainya ialah dengan membongkok sedikit ke hadapan dan meletakkan payudara anda di dalam cawan sambil anda meluncurkan tangan melalui tali. Kemudian luruskan dan sangkut coli pada kancing yang paling longgar.

Ini akan memastikan anda mendapat kesesuaian yang selesa tanpa tumpahan dan tali pengikat tidak memotong kulit anda.

6. Tanpa tali? Ditch The Moisturizer

Ini mungkin salah satu hacks paling menarik ! Coli tanpa tali agak sukar untuk ditarik ke atas, silap, dimatikan, terutamanya kerana ia terus meluncur ke bawah.

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Gelongsor mungkin berlaku kerana rutin pelembapan selepas mandi. Jika anda membuangnya, coli anda tidak akan tergelincir ke bawah dengan begitu mudah.

Selain itu, terdapat satu lagi helah yang boleh membantu anda mengekalkan coli tanpa tali pada tempatnya! Ambil salah satu tali anda dan cangkuk satu hujung ke bahagian belakang coli, bawa hujung yang longgar ke hadapan dan lilitkannya di sekeliling coli anda, di bawah cawan seperti tali pinggang.

Sekarang pasangkan hujung yang longgar ke sisi lain. Ini akan menghalang anda daripada melaraskan coli dengan janggal setiap 2 saat.

IKLAN

7. Sembunyikan tali mengganggu itu

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Tidakkah memalukan apabila seseorang meminta anda memasukkan tali anda? Nah, sudah tiba masanya untuk menamatkannya.

Elakkan tali coli anda daripada mengintip di bawah pakaian anda dengan menjahit pemegang tali di bawah kawasan bahu pakaian anda. Jika itu terlalu banyak masalah, gunakan pita bermuka dua untuk melakukan kerja itu.

ARTIKEL BERKAITAN: Tali Sentiasa Tergelincir, Lebihan Isi Kelihatan. Tiba Masanya Anda Pratikkan Petua dan Trik Fit…

8. Dapatkan pemanjal coli

Perebutan antara saiz cawan yang betul dan saiz jalur adalah perkara yang kita semua sedia maklum. Walau bagaimanapun, jika anda bernasib baik untuk mendapatkan coli dalam saiz cawan yang betul tetapi jalurnya kelihatan terlalu ketat, anda harus melabur dalam pemanjang bra. Ini menambah cangkuk tambahan pada coli anda supaya anda boleh memakainya dengan selesa.

9. Pergi Liputan Penuh

Walaupun sensual, masalah dengan cawan demi cup ialah terdapat terlalu banyak tumpahan dan pertunjukan yang tidak disengajakan!

Jika anda lebih suka menyimpan aset anda dalam coli anda, pilih coli yang menawarkan liputan penuh. Percayalah, ini adalah tempat yang paling selesa kerana ia menawarkan sokongan maksimum.

10. Masa tukar bra lebih selesa

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

IKLAN

Nak pakai baju labuh tapi bra yang betul mahal? Tiada masalah! Hanya tukar coli biasa anda kepada coli rendah dan smart.

Flex Smart menonjolkan gaya hibrid yang serba boleh dan serasi dengan setiap keperluan unik, seiring dengan perubahan bentuk badan dan kehidupan anda.

Keselesaan menjadi taruhan rangkaian ini menerusi bandeau top yang mengikut pergerakan tubuh. Ia sesuai dijadikan persalinan ‘inner’ mahupun ‘outer’ mengikut citarasa anda.

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Melentur bersama tubuh, ia boleh dipakai dengan atau tanpa tali bra. Bra multi-fungsi ini diperbuat daripada fabrik regangan yang lembut supaya ia tidak mengekang pergerakan anda dalam apa jua aktiviti harian.

Koleksi ini turut menampilkan seluar dalam High Leg Brief dengan reka bentuk ergonomik yang bukan sahaja lembut dan ringan malah menyerlahkan potongan badan semula jadi anda.

Tidak kira peringkat kehidupan yang anda lalui, Flex Smart sentiasa menemani perjalanan hidup anda. Apa jua yang anda rasai, saat anda bebas bertenaga atau ketika rasa terbeban sekalipun.

10 Cara Untuk Jadikan Coli Anda Lebih Selesa Dipakai

Triumph telah menghasilkan rangkaian ini untuk sentiasa memberi anda sokongan mengikut perubahan emosi mahupun tubuh.

Amalkan sepuluh peretasan ini dan anda akan mengucapkan selamat tinggal kepada semua masalah coli biasa anda dalam masa yang singkat! Jika anda mempunyai sebarang helah lain yang kemas di tangan anda, pastikan anda berkongsi dengan kami.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/RDfrPRycbKo

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI