Untuk apa jua alasan, membeli coli dan mengetahui ukuran anda adalah salah satu proses paling rumit yang pernah ada! Anda boleh memakai coli yang sesuai dengan cawan tetapi tali cenderung tergelincir atau tali sesuai dengan sempurna, tetapi tali itu terasa seperti memotong peredaran darah anda.

Terdapat juga kenyataan bahawa banyak wanita mempunyai satu payudara yang sedikit lebih besar daripada yang lain. Ini benar-benar normal, tetapi sangat menjengkelkan apabila satu kedudukan payudara tidak sama.

Jangan putus asa! Terdapat banyak petua dan trik yang sesuai dengan bra yang boleh anda pelajari untuk memanfaatkan sepenuhnya pemikiran anda dan pastikan mereka berusaha dan tidak menentang anda. Semua yang perlu anda ketahui mengenai bra anda.

1. Bagaimana jika coli anda tidak sesuai?

Pada penghujung hari, ambil perhatian khusus sebelum anda berjalan di pintu dan menarik bra anda yang biasanya dilakukan kebanyakkan wanita mengenai apa yang mengganggu. Adakah anda merasakan penutupan mata kail dan mata di belakang? Adakah anda terasa gatal? Adakah anda merasakan kesan wayar? Di manakah wayar itu terkesan di tengah atau di sisi? Tali anda tergelincir sepanjang hari? Anda tahu anda tidak selesa, tetapi kadang-kadang kita begitu sibuk jangan luangkan masa untuk mengetahui bagaimana atau mengapa.

2. Trik atau hack untuk mengetahui apa yang salah dengan bra anda.

Sebaiknya melakukan ujian kemeja-T. Pakai kemeja-T putih yang ketat dan jika anda dapat melihat bra dengan sangat jelas, sama ada pinggir cawan membonjol atau ternganga atau tali sisi di mana ia mungkin meningalkan kesan dalam, anda memakai ukuran yang salah.

3. Coli apa yang sesuai dengan anda?

IKLAN

Pada asasnya, petugas kedai mengukur kawasan tulang rusuk dan payudara anda dengan pita pengukur. Anda juga boleh melakukan ini sendiri jika mempunyai pita pengukur di rumah. Ini menentukan ukuran pita dan cawan anda. Tetapi bukan itu sahaja.

Dia melakukan lebih dari sekadar mengukur. Perhatikan bentuk badan, bentuk payudara dan sejauh mana jarak payudara anda. Dia juga melihat jenama apa yang sedang kamu pakai dan ukuran yang kamu kira.

4. Adakah bentuk payudara yang berbeza?

Ya! Terdapat tujuh “jenis” buah dada yang berbeza:

Sumber gambar: Cosmopoint

5. Jadi adakah penting bentuk payudara anda?

Wanita selalunya fokus penting pada ukuran bra, band dan cawan. Tetapi bentuk payudara dan gaya bra juga sangat penting. Contohnya, jika anda mempunyai payudara timur-barat atau sisi yang mengarah ke luar atau mempunyai ruang yang cukup di antaranya, sangat sukar bagi anda untuk memakai tali pinggang penuh di seluruh payudara anda. Wanita yang memiliki bentuk payudara itu harus mencari coli dengan dawai yang lebih pendek yang berhenti di bawah payudara, bukannya mengelilinginya.

6. Ukuran? Katakan anda 34B dan anda terfikir saiz band anda terlalu besar. Adakah saiz anda 32B?

IKLAN

Tidak. Ada konsep yang disebut pokok ukuran yang tidak difahami oleh siapa pun. Tetapi inilah intinya, menggunakan 34B sebagai contoh: A 34B sama dengan 32C – 32C hanya mempunyai jalur yang lebih pendek. Sekiranya anda menaikkan ukuran, 36A juga cawan B. ia hanya mempunyai jalur yang lebih panjang.

7. Katakan anda memerlukan ukuran cawan yang lebih kecil daripada 36A. Apa yang berlaku kemudian?

Sekiranya anda bersaiz 36A dan anda mahukan cawan yang lebih kecil, anda akan menjadi 36AA.

8. Huruf dua bermaksud saiz cawan lebih kecil? Anda pasti fikir itu bermakna saiz lebih besar ​​seperti DD.

Sekiranya anda seorang A dan anda turun, ia akan menjadi dua kali ganda, tiga kali ganda, empat kali ganda, semuanya lebih kecil. D ganda adalah saiz lebih besar. Ini benar-benar membingungkan.

9. Apa maksudnya jika tali anda tergelincir dari bahu sepanjang masa?

Satu sebabnya ialah anda mempunyai bahu yang sempit atau bahu yang miring. Sekiranya demikian, anda disarankan memakai coli seperti ‘plunge’ atau bra ‘racerback’, di mana tali lebih jauh untuk mengatasi itu. Anda juga boleh mencuba menyesuaikan tali untuk melihat apakah itu membantu. Kebanyakan wanita membeli bra secara dalam talian dan tidak pernah menyesuaikan tali dengan ukuran mereka sendiri ketika mereka mengenakannya. Itu menyebabkan banyak gelinciran juga.

IKLAN

10. Bolehkah anda memakai coli yang sama setiap hari?

Jangan lakukan ini ya! Elastik meregangkan ketika anda memakainya dan memerlukan 24 hingga 48 jam untuk mengecil kembali ke bentuk semula. Sekiranya anda memakai coli yang sama setiap hari, setelah beberapa bulan, ia akan mula kelihatan tidak berwajah atau aneh. Anda tidak mahu itu bukan? Caranya adalah dengan memastikan bra anda sesuai ketika berada di cangkuk paling longgar di belakang. Dengan cara itu, apabila tali itu meregangkan, anda sentiasa boleh mengetatkannya dan menggunakan lebih banyak coli anda.

11. Berapa banyak coli yang anda perlukan?

Sumber gambar: The today Show

Anda mungkin mempunyai, seperti 20 bra di laci anda, termasuk beberapa dari sekitar 10 tahun yang lalu. Sebenarnya nda tidak memerlukan banyak bra, anda disarankan dua hingga tiga coli T-shirt berwarna neutral apa sahaja yang paling dekat dengan warna kulit anda. Anda akan memakainya setiap hari. Kemudian, coli T-shirt berwarna hitam atau berwarna jika anda suka itu dan ingin mempunyai pelbagai warna. Kemudian, set tanpa tali nude dan hitam dan bra ruang santai atau bralette untuk saat-saat yang selesa. Baru 7 total kesemuanya!

Padanan Coli Sempurna, Triumph Janjikan Keselesaan

Fit Smart dengan teknologi inovatif 4D kini ditawarkan dengan lebih banyak rona! Musim bunga ini, coli Triumph tanpa-wayar yang popular kini hadir dalam tiga warna menawan; Desert Rose, Nude Beige dan Café Latte.

Rangkaian Fit Smart 2.0 ini cukup inovatif selain tampak feminin. Dengan rekaan signatur teknologi 4D memudahkan pencarian untuk padanan yang sempurna, dilengkapi mangkuk boleh regang 4D yang membolehkan sokongan lebih sentral, tolakan yang selesa, pada masa sama, renda cantiknya direka khusus untuk menawarkan fleksibiliti pada pergerakan anda sepanjang hari.

Desert Rose adalah rona yang paling feminin dan melambangkan musim panas yang indah. Direka dengan renda dan rekaan kait bespoke, coli ini selesa pada tubuh anda selain nampak terletak cantik. Nude Beige adalah rona klasik yang anda akan gayakan bersama apa jua busana. Café Latte pula tampil sofistikated dan seksi. Digabungkan dengan tali bahu yang boleh laras menjadi tali silang belakang menggunakan cangkuk rekaan khas, anda akan terasa mengikuti fesyen terkini pada masa yang sama, kekal selesa.

Dengan kepakaran 130 tahun, Triumph telah menyempurnakan pencarian saiz yang amat mudah untuk rangkaian ini dan menyenangkan pemilihan saiz daripada S, M, L dan XL.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI