Untuk memakai coli dengan selesa, pertama sekali perlu memastikannya sesuai dengan betul. Ini bermaksud mendapatkan coli yang bukan hanya ukuran yang tepat, tetapi juga sesuai dengan bentuk payudara anda.

Setelah anda yakin mendapat coli yang betul, anda boleh memanfaatkannya dengan memakainya dengan betul. Akhirnya, anda perlu menjaga coli anda dengan betul supaya dapat mengekalkan saiz dan bentuknya. Bahagian terpenting dalam kehidupan wanita adalah mengekalkan keadaan coli cantik seperti baru beli. Apatah lagi apabila coli yang dibeli mahal dan penuh perincian lace.

Menjaga Coli Anda

1. Ganti antara coli untuk mengelakkan coli anda kehilangan bentuknya.

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya
SUMBER GAMBAR: WIKI HOW

Sekiranya anda memakai coli yang sama selama beberapa hari berturut-turut, ia tidak akan berpeluang untuk kembali menggunakan antara penggunaan. Coli memerlukan 24-48 jam untuk “berehat” setelah dipakai, atau ia akan meregang dan kehilangan bentuknya. Selesaikan coli anda dengan menukar antara coli berbeza dari satu hari ke hari berikutnya.

Anda tidak memerlukan sebilangan besar coli untuk melakukannya. Anda boleh bergantian antara 3 atau 4 coli penggunaan sehari-hari selagi anda mencucinya sekurang-kurangnya seminggu sekali.

2. Basuh coli anda dalam beg pakaian untuk mengekalkan bentuknya.

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Sebaik-baiknya, anda harus mencuci coli dengan tangan. Sekiranya, seperti kebanyakan orang, anda tidak mempunyai masa atau kesabaran untuk melakukannya, anda dapat membantu menjaga coli anda dalam keadaan baik dengan memasukkannya ke dalam beg pakaian sebelum membuangnya ke mesin basuh.

3. Cara keringkan juga berbeza

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Anda tahu bagaimana mencuci pakaian dalam tetapi bagaimana anda mengeringkannya? Untuk hasil terbaik, sidai secara rata atau gantung. Ketahuilah bahawa beberapa barang seperti pakaian dalam boleh meregang, jadi sebaiknya gulung pakaian dengan longgar di sekitar penyangkut atau rak pengering.

Jangan sekali-kali meletakkan pakaian dalam di dalam pengering. Ini boleh merosakkan bentuknya, memudar warnanya, mengecilkan pakaian anda, memecahkan serat, atau memendekkan jangka hayat keseluruhannya. Tolong jangan ulang kalau sudah terbiasa!

Tetapan dengan suhu rendah yang sesuai untuk beberapa pakaian. Sila berhati-hati kerana sebilangan jenis fabrik akan pudar atau mencair di pengering. Untuk petua penjagaan kain tertentu, lihat carta di bawah!

Petua Penjagaan Fabrik Pakaian Dalam

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Material Kualiti Penjagaan

Cotton
Elastik, menyerap, hangat

dan lembut.

Selesa dipakai.

Boleh dicuci dengan mesin.

Boleh tahan suhu tinggi. Walau bagaimanapun, air sejuk atau suam biasanya terbaik.

Mencuci boleh menyebabkan pengecutan antara 3% dan 5%.

Kedutan dan biasanya perlu diseterika.


Silk
Kelembutan dan kilauan

 

 

IKLAN

Kain halus dengan kecantikan dan kesesuaian yang tiada tandingannya.

Pelindung termo.

Penjagaan yang sangat lembut diperlukan.

Mungkin hanya ‘dry clean’

Sutera yang boleh dicuci dengan air sejuk dengan sabun ringan.

Basuh setiap pakaian secara berasingan.

JANGAN rendam sutera atau kering dengan haba.

Sensitif pada panas dan tertakluk kepada warna yang mudah pudar.

Kering secara rata. Fabrik cenderung berkerut.

Seterika dengan suhu rendah. Gunakan tuala antara sutera dan besi sehingga tidak berlaku kerosakan haba.


Wool
Bahan yang hangat dan lembut.

Kesan “Spongy”

Sangat sensitif terhadap panas dan tidak boleh dicuci dengan mesin.

Basuh mengguna tangan sahaja. Gunakan sabun ringan.

IKLAN

Jangan gunakan pengering. Keringkan secara gantung atau ata.


Rayon
ViscoseModal
Lembut dan berkilau

Lembut dan jatuh.

Pada mulanya dihasilkan pada tahun 1940-an sebagai “sutera buatan.”

Sensitif Panas. Basuh dengan air sejuk, lebih baik menggunakan tangan.

Gunakan sabun ringan.

Sensitif dengan haba.

 

Basuh tangan sahaja. Gunakan sabun ringan. Mencuci boleh menyebabkan pengecutan antara 4% dan 7%.

Melipat dengan mudah.


Tactel
LycraDacronPolyesters

Polyamides

Elastane

 

IKLAN
Stabil.

Kualiti yang konsisten.

Penjagaan yang sangat mudah.

Boleh menambahkan kekuatan pada adunan. Sangat sensitif terhadap haba!

Kain ini akan mencair.

Basuh dengan mesin pada suhu sederhana.

Tidak berkedut dengan mudah. Tanpa menyeterika.

4. Periksa kesesuaian setiap dua bulan dan ganti coli anda jika diperlukan.

Lama kelamaan, coli anda boleh meregang dan mula kehilangan bentuknya. Mungkin juga tidak selesa jika badan anda berubah (misalnya, jika berat badan anda bertambah atau menurun atau payudara anda berubah kerana turun naik hormon). Setiap bulan atau lebih, harus menyesuaikan bagaimana coli anda kelihatan dan terasa di badan anda. Sekiranya tidak sesuai, anda mungkin perlu membeli coli baru atau dipasang untuk mengetahui apakah ukuran anda telah berubah.

Koleksi Terbaharu Pakaian Dalam Sesuai Untuk Musim Raya

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Triumph Malaysia baru-baru ini melancarkan koleksi Musim Bunga Panas 2021 di butik terbaru (tingkat 4) di pusat membeli-belah Pavilion Kuala Lumpur. Teliti dengan lanjut 4 faktor rekaan ini buat anda perlu memilikinya walaupun sepasang.

Sokongan bak dua beradik yang saling menyayangi

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya
Dijahit dengan sling luar yang sentral, coli ini mengangkat dan mencipta efek langsing yang ketara. Rekaan yang terkini ini menawarkan lebih keselesaan dan sokongan.

Ciri rekaan tak lapuk dek zaman bagi Natural Elegance yang ikonik memaparkan sokongan optimum dengan jahitan berpadanan untuk mencipta lurah payudara secara semula jadi. Renda flora lembut dan boleh regang menghiasi mangkuk berlapik dan berwayar selain pada tali untuk gaya yang feminin. Rangkaian saudaranya, Natural Elegance Smooth langsung ‘hilang’ di sebalik pakaian dengan mangkuk boleh-nafas yang berlapik nipis serta sokongan yang licin pada bahagian belakangnya. Kedua-dua warna renda yang kontras tampak berstail dan mudah digayakan setiap hari.

Hirupan udara segar, setiap hari

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Coli Pure Invisible menggunakan teknologi inovatif untuk mencipta pakaian dalam yang menyejukkan dan selesa. Dengan lapisan mangkuk WINCOOL® untuk kawalan suhu 360-darjah, Pure Invisible adalah coli yang cukup sesuai untuk musim panas. Teknologi khusus yang tersedia pada mangkuk coli ini menyekatakan suhu badan untuk memastikan keselesaan yang optimum tak kira apa jua keadaan cuaca. Mangkuknya yang licin menjadikannya tidak kelihatan di bawah busana dan bahagian belakang dengan pelbagai opsyen menambah versatiliti.

Teknologi 4D yang Inovatif!

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Teknologi 4D rekaan signatur menjadikannya lebih mudah untuk mencari padanan yang sempurna. Fit Smart 2.0 hadir dalam mangkuk boleh regang 4D yang menawarkan sokongan, tolakan dan sokongan yang sentral, manakala renda yang menawan direka khusus untuk memberikan fleksibiliti pada pergerakan anda sepanjang hari.

Direka dengan renda dan kain kait, coli ini akan terasa cukup elok pada kulit selain tampak cantik. Digabungkan dengan kemampuan untuk mengubah tali kepada gaya silang belakang dengan cangkuk yang direka berkemampuan sedemikian, anda akan terasa seperti ratu fesyen tanpa kompromi terhadap keselesaan.

Push-up ikonik untuk keyakinan setiap hari

Coli Juga Perlukan Tempoh ‘Berehat’, Cara Untuk Kekalkan Seperti Baru. Koleksi Hebat Musim Raya

Gaya mewah Aqua Freesia dilengkapi renda dekoratif yang diinspirasikan Alam Semula Jadi. Lapik inovatif WINCOOL® dan pad aqua boleh-nafas yang cukup ringan mencipta rasa ringan dan berangin bila terkena kulit anda di kala cuaca sedang kehangatan. Hadir dalam rona merah jambu musim panas yang lembut, ungu cair dan hitam dalam rekaan push-up bagi mencipta ilusi V juga dengan seluar dalam mini atau hipster yang sedondon.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI