CUURA diasaskan oleh Sarah Shah Nor, untuk mengisi jurang yang besar dalam pasaran untuk produk penjagaan kulit beretika dan organik yang menekankan manfaat bahan semulajadi semata-mata.

Bermula daripada produk pertamanya, Minyak Kecantikan Tulen yang meremajakan kulit, CUURA menjadi satu kejayaan besar, membolehkan jenama itu berkembang ke dalam perniagaan Skin Spa.

Dengan bangganya, Buatan Malaysia

“Berkongsi kisah tentang fasa ini dalam kehidupannya, Sarah berkata, “Kerana Cuura ketika itu mendapat sambutan hangat. Saya dan suami mengambil keputusan untuk menukar bisnes dari fesyen kepada bisnes kecantikan,” kongsinya dengan Hijabista.

Produk CUURA dihasilkan secara tempatan dan bahan-bahannya diperolehi dari seluruh dunia, secara beretika dan terbukti organik pada sumbernya. CUURA berbangga untuk menawarkan produk yang melalui R&D yang mantap, diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi, tulen dan berkuasa yang hanya diperoleh daripada alam semula jadi yang terbaik, untuk membantu orang ramai kelihatan dan berasa cantik serta sihat, dalam dan luar.

ARTIKEL BERKAITAN: “Bisnes Fesyen Merudum, Suami Pula Diberhentikan Kerja,” – Sarah Shahnor Bangkit Menongkah Arus Kemelesetan 

CUURA juga memperjuangkan pemerkasaan wanita dan pengguna akhir mengenai asal-usul ramuan, petua kecantikan yang praktikal dan mampan, serta isu-isu harian melalui platform media sosial. CUURA dengan bangganya dicuura oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia.

Testimonial pada diri sendiri

IKLAN

Dalam proses penciptaan produk, CUURA mengelakkan kira-kira 1,500 bahan berbahaya atau meragukan yang dilarang daripada formulasi produknya. Menggunakan sumber terbaik yang tersedia, ia menapis setiap bahan yang berpotensi untuk mendapatkan maklumat tentang bahaya tertentu seperti kanser, ketoksikan perkembangan, gangguan hormon dan ketidaksuburan.

Pada awalnya produk digunakan testimonial pada diri sendiri, Sarah akui dia seorang yang suka mencuba.

“Ianya bagus digunakan pada kulit saya, percubaan pada 10 individu yang terawal yang mempunyai masalah kulit. Beberapa bulan berikutnya permintaan demi permintaan, mereka mendambakan produk lain dari CUURA,” ujarnya lagi.

Malah terdapat jurang data yang besar pada kebanyakan ramuan kosmetik, CUURA menyemak data yang muncul secara kerap sambil turut menjalankan kajiannya sendiri. Jenama ini memilih bahan organik, semula jadi, mampan dan sintetik terbaik yang memenuhi piawaiannya. Lebih 80% daripada ramuan dalam produknya adalah semula jadi atau berasal dari tumbuhan dan menghapuskan ujian haiwan.

IKLAN

Setiap formulasi termasuk komponen wangian, perisa dan bahan pengawet yang ditambah dengan sengaja, disenaraikan pada label produk dan di Cuuraofficial.com. Bahan-bahan diperoleh secara tempatan sebanyak mungkin dengan komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap piawaian Halal. tiada kompromi. Hanya kerja murni cinta dan etika.

ARTIKEL BERKAITAN: Teknik Pemasaran, ‘Founder’ Promosi Produk Depan Kaabah. Ibarat Tunggang Agama

Produk hero yang digemari

CUURA telah mencipta 16 produk unggul yang diteliti dengan baik dan sumber tempatan dalam tempoh 5 tahun daripada minyak kecantikan kepada pembersih kepada penjagaan kulit yang boleh dimakan.

3 produk ini menjadi kegemaran ramai:

Minyak Kecantikan Tulen – Peminat kami memanggilnya “Serum Minyak Ajaib”. Campuran minyak kelapa dara dara mewah gred kulit yang membantu mengekalkan kecantikan semula jadi dengan segala macam kebaikan (jika ada perkataan sedemikian). CUURA mencipta Minyak Serbaguna ini dengan penuh kasih sayang, R&D yang sengit selama 10 bulan, menggunakan kebanyakan bahan yang diperoleh dari Malaysia. Ini adalah produk The Superhero yang melancarkan CUURA sebagai jenama untuk 7 bulan pertama sebelum berkembang menjadi barisan tambahan.

IKLAN

Detox Cleanser – Pencuci yang luar biasa, disumpah oleh peminat dengan kulit paling sensitif, sesuai walaupun untuk bayi yang mempunyai ekzema.

Pelindung Matahari Mencerahkan – Pelindung matahari berasaskan tumbuhan mesra alam yang CUURA mencurahkan isi hati mereka selama hampir 2 tahun penyelidikan sebelum melancarkan produk. Pelindung Matahari Halal Pertama dengan SPF50. Ia digambarkan sebagai cawan suci pelindung matahari buatan Malaysia dan pada kemuncaknya terjual lebih daripada 100,000 botol sebulan.

Menghasilkan produk tempatan yang bekualiti tinggi, Sarah menjanjikan rangkaian produk CUURA mendidik orang ramai menjaga kulit dengan cara yang betul. Namun dia juga menekankan strategi pemasaran tidak menggunakan kuasa viral yang boleh menjatuhkan imej produk lokal. Produk ini akan menjadi produk kepercayaan rakyat Malaysia dan setaraf antarabangsa.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI