Setiap gayanya menjadi ikutan ribuan pengikut Bella di Malaysia maupun Indonesia. Usai mengerjakan ibadah haji Bella sering berkongsi bicara yang manis dan bermafaat di entri instagramnya.

Lebih menarik Bella mengajak semua pengguna media sosial memberi komen yang baik-baik dan bermanfaat walau di mana entri sekalipun. Menurutnya:

Mau cerita sedikit nih,belakangan ini setiap mau upload bingung benget.. (kecuali kerjaaan yaaa😆)
Karena pernah beberapa kali ada yang berkomentar dan ujung-ujungnya menimbulkan hal yang tidak bermanfaat🤦🏻‍♀️
.
Semoga mulai sekarang ada sedikit terbesit dari kalian “Apakah yang aku komentari itu bermanfaat?

Semua Perbuatan Dipertagungkan Di Kiamat

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laudya Cynthia Bella (@laudyacynthiabella) on

Malah setiap apa yang kita upload di media sosial harus dipertanggunjawabkan oleh diri kita. Setiap perbuatan akan di soal di hari akhirat.

Sangat rugi Jika seseorang itu berkomentar yang keji atau menfitnah lalu di sebar luaskan,ingat saudaraku itu semua akan dipertanggung jawabkan loooh di akhirat kelak.
.
InsyaAllah aku juga akan belajar upload hal2 yang bermanfaat,karena insyaAllah
Kalau uploadan nya baik maka pahala pun akan kita dapati sampai hari kiamat…
.
Semua perbuatan dan perkataan akan dimintai pertanggung jawabannya kelak di akhirat dan komentar adalah sama dengan ucapan, dan setiap ucapan akan dicatat oleh para malaikat pengintai yaitu Raqib dan ‘Atid, yang kemudian akan dimintai pertanggung jawaban di hari kiamat
.
.
Rasulullah shallallahu’alaihi wassalam bersabda : ” Barangsiapa yang menunjukkan kepada kebaikan maka dia akan mendapatkan pahala seperti pahala orang yang mengerjakannya ” (HR. Muslim).
.

“ Barangsiapa yang memberi petunjuk pada kejelekan, maka ia akan mendapatkan dosa dari perbuatan jelek tersebut dan juga dosa dari orang yang mengamalkannya setelah itu tanpa mengurangi dosa mereka sedikit pun juga .” ( HR. Muslim ) .
InshAllah ini bisa menjadi Reminder
Untuk kita semua😢
(Aku menukil dari Guru Hafizhahullah)

Reka Baju Tidak Mengikut Susuk Tubuh

Menurut Bella wanita cantik ini mahu mengilhamkan rekaan baju yang tidak mengikut bentuk badan.

Sangat Rugi Jika Seseorang Itu Komen Yang Keji Atau Menfitnah Lalu Disebarkan. Kongsi Laudya Cynthia Bella Sangat Deep

IKLAN

“Alhamdulilah sekarang saya tidak lagi rasa selesa memakai baju yang ‘bodyfit’ atau mengikut bentuk badan.

“Ada juga yang bertanya kenapa tidak ada koleksi baju kecil yang mengikut bentuk badan. Tapi sebenarnya saya sendiri sangat selesa dengan baju longgar jadi bagaimana mahu menjual baju yang ‘bodyfit’,” ujarnya yang turut mendapat sokongan suami tercinta, Engku Emran.

Menurut Bella lagi, suaminya itu tidak menolak idea yang dikemukakan Bella sebaliknya menasihati.

Sangat Rugi Jika Seseorang Itu Komen Yang Keji Atau Menfitnah Lalu Disebarkan. Kongsi Laudya Cynthia Bella Sangat Deep

IKLAN

“Suami pesan jika ingin mendapatkan pahala apabila ramai orang yang  akan memakai baju yang kamu reka nanti. Pastikan baju berkenaan harus disesuaikan dengan syariat islam.

“Alhamdulilah dengan dorongan dari mertua, suami dan sokongan peminat rezeki saya mencurah-curah dan saya tidak mahu mereka mengikuti saya dengan stail yang akan menambah lagi dosa saya.”

“Mungkin dengan ini saya dengan perlahan-lahan akan berhenti untuk memakai seluar mengikut pinggul yang boleh menampakkan susuk tubuh,” tambahnya lagi.

Sementara itu, ibu mertuanya juga turut memberi pesanan kepada Bella jika mahu menjadi Muslimah yang baik, wajib memakai skirt berbanding seluar kerana seluar itu lebih menyerupai lelaki.

IKLAN

Menolak Dengan Baik Permintaan Produksi

Sangat Rugi Jika Seseorang Itu Komen Yang Keji Atau Menfitnah Lalu Disebarkan. Kongsi Laudya Cynthia Bella Sangat Deep

Tidak melepaskan pesanan mertuanya berlalu begitu sahaja Bella terus istiqomah dengan menolak permintaan produksi yang ingin dia menggayakan pakaian mengikut bentuk badan.

Malah Bella sendiri membuat permintaan agar pakaiannya juga biarlah rekaannya besar dari tubuh.

Dalam pada itu, Bella yakin dengan ketentuan rezeki yang ada dan tidak akan berkurangnya rezeki Allah SWT. sekiranya dia menolak permintaan sebegitu.

Tetapi sekiranya sebelum ini dia telah mengikat kontrak bersama, tanggung jawab berkenaan akan dilunaskan mengikut permintaan.

Sangat Rugi Jika Seseorang Itu Komen Yang Keji Atau Menfitnah Lalu Disebarkan. Kongsi Laudya Cynthia Bella Sangat Deep

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI