Meski bergelar selebriti dan juga public figure, pengacara tersohor Uyaina Arshad mendedahkan bahawa dirinya juga tidak lagi dari mengalami masalah kulit. Tambahan pula, jenis kulit sensitif yang dimilikinya membuatkan dia sememangnya menitikberatkan pemilihan ketat sebelum memilih skincare.

Jelas Uyaina, tuntutan kerja sebagai selebriti membuatkan dirinya sentiasa perlu bersiap dan ditatarias agar tampil rapi dan presentable sebelum wajahnya menghiasi kaca televisyen.

Kulit Yana Sangat Sensitif! Salah Pakai Produk Sikit Akan ‘Breakout!’ – Uyaina

Mengulas lanjut Yana berkata, jika hijabi diluar sana juga mempunyai jenis kulit yang sama seperti dirinya, Yana mengesyorkan agar hijabi mengambil kira perkara ini terlebih dahulu sebelum membeli atau menggunakan skincare.

“Dan kepada wanita di luar sana yang mempunyai masalah kulit sensitif seperti Yana, Perlu elakkan beberapa perkara ini dalam pemilihan skincare.

IKLAN

“Pertama, jangan pakai skincare yang ada wangian (Fragrance) yang ada bau-bauan. Pilih skincare yang bebas wangian dan sudah tentulah yang selamat bebas kimia dan bahan merbahaya.

Artikel berkaitan: “Rezeki Baby Dalam Perut” UYAINA ARSHAD Terima Hadiah Wang Tunai Daripada Raja Permaisuri Agong

IKLAN

“Ini kerana, bau-bauan atau wangian ni yang mungkin akan triggered kulit kita, Yana tak tahu kesanya kepada kulit anda bagaimana, tapi inilah yang Yana dah buat kajian dekat diri Yana sendiri dan wangian dalam skincare adalah benda yang Yana memang akan elakkan,” tegasnya.

Sekarang dah tau kan, macam mana penjagaan kulit yang sewajarnya jika anda mengalami kulit jenis sensitif seperti Uyaina.

IKLAN

Sebagai wanita, untuk cantik kita juga perlu cakna terhadap bahan-bahan yang digunapakai kerana ia akan memberikan kesan kepada kesihatan kulit wajah kita. Anda adalah pelindung terbaik kepada kulit anda sendiri!

Artikel berkaitan: Uyaina Arshad Selamat Melahirkan Putera Sulungnya Secara Pembedahan. Alhamdulillah!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI