Rambut yang subur, tebal, dan menjadi impian hijabi. Rambut sangat berpengaruh dalam memberi keyakinan diri dan penampilan agar lebih maksima. Pelbagai produk perawatan rambut boleh digunakan, salah satunya adalah syampu untuk memanjangkan rambut.

Syampu inilah yang bermanfaat dalam mencegah kerosakan yang melambatkan pertumbuhan rambut. Syampu berguna dalam menutrisi, memperkuat akar rambut, mencegah rambut gugur dan membuat rambut tumbuh dengan baik. Perkara inilah yang akan membuat rambut anda lebih cepat panjang.

PIlihlah syampu rambut berdasarkan tip berikut ini, agar misi memanjangkan rambut dengan segera anda tercapai.

1. Pilih yang mengandungi bahan-bahan menutrisi, memperkuat, dan menyuburkan rambut

Syampu untuk memanjangkan rambut yang boleh miliki bahan-bahan yang mengandung banyak nutrisi seperti vitamin dan mineral. Contohnya lidah buaya yang boleh merangsang pertumbuhan rambut dan mencegah keguguran, atau urang-aring sebagai antioksidan yang membantu rambut tumbuh dengan baik. Kemudian ada juga kandungan minyak kacang hazel dan minyak zaitun yang menutrisi dan melembapkan rambut anda. Manakala zinc, keratin dan vitamin B5 yang berguna untuk memperkuat akar rambut.

2. Pilih syampu sesuai permasalahan rambutmu

Sekiranya rambut anda sukar panjang, apakah puncanya? Adakah kulit kepala kering, rambut keguguran, atau kelemumur? Apabila mebelek syampu di pasaran kenali masalah yang anda alami terdahulu barulah cari manfaat syampu yang juga spesifik untuk mengatasi permasalahan rambut anda selain masalah rambut yang kurang subur.

3. Pilih aroma syampu yang membuat anda selesa

Kebanyakkan syampu yang memiliki aroma rempah kerana diperbuat dari bahan alami. Jika anda kurang gemar, maka pilihlah syampu yang aromanya membuat anda selesa menggunakannya.

Senang bukan formula mencari syampu untuk anda yang mempunyai misi memanjangkan rambut? Adakah masih binggung untuk memilih syampu yang sesuai, mungkin dengan cadangan produk ini boleh membantu anda.

Klorane Shampoo With Quinine and B Vitamins

IKLAN

Klorane Shampoo With Quinine and B Vitamins membantu memanjangkan rambut lebih cepat. Manfaat lain dalam meremajakan dan memperkuat rambut tipis. Syampu ini bekerja dengan meningkatkan mikrosirkulasi untuk pertumbuhan rambut lebih sihat.

Selain itu juga membantu memperkuat keratin rambut, hasilnya rambut lebih kuat dan tampak tebal. Tiada lagi masalah rambut keguguran, kerana kandungan gliserin, caramel, dan Cinchona calisaya bark extract yang akan menutrisi rambut anda.

Natur Natural Extract Shampoo Aloe Vera Extract

Syampu cadangan terbaik ini untuk anda pilih sebagai syampu untuk memanjangkan rambut yang terbaik. Produk ini dibuat dari ramuan herbal alami untuk perawatan rambut dengan baik. Pertumbuhan dan kesuburan rambut anda akan panjang dengan kandungannya berupa ekstrak aloe vera.  Masalah rambut yang sulit panjang akan teratasi.

L’Oreal Paris Elvive Extraordinary Clay Rebalancing Shampoo

L’Oreal Paris Elvive Extraordinary Clay Rebalancing Shampoo merupakan syampu yang memiliki formula tanah liat. Produk ini termasuk syampu untuk memanjangkan rambut yang dicadangkan untuk anda. Fungsinya adalah membersihkan kulit kepala secara maksima dan membuat rambut lebih sihat serta cepat tumbuh.

IKLAN

TRESemme Scalp Care Shampoo

Adakah masalah kelemumur punca rambut anda lambat panjang? Cuba deh TRESemme Scalp Care Shampoo. Syampu ini dilengkapi dengan kandungan vitamin E dan zinc essence. Fungsinya adalah merawat kulit kepala dan mencegah rambut gugur kembali sehingga rambut bakalan lebih panjang karena tumbuh dengan baik. Syampu ini pun mampu menutrisi rambut agar lebih kuat dari pangkal hingga ujung. Aroma dari syampu ini juga wangi.

Davines Natural Tech Energizing Shampoo

Syampu yang digunakan untuk mencegah keguguran rambut, menumbuhkan rambut, dan menguatkan akar rambut. Sesuai untu anda untuk mengatasi masalah rambut gugur, nipis, dan rambut yang kurang subur. Selain itu, syampu ini juga memiliki immune defense untuk kulit kepala dan memiliki antioksidan serta antiaging agar kulit kepala sekaligus rambut anda tetap sihat. Kandungan dari syampu ini adalah eucalyptus globulus leaf oil dan niacinamide.

Dove Total Hair Fall Treatment Shampoo

IKLAN

Dove Total Hair Fall Treatment Shampoo ini dapat membersihkan kulit kepala dengan baik dan menutrisi setiap helai rambut secara menyeluruh. Rambut tercegah dari keguguran. Selain itu, pastinya syampu ini mampu menumbuhkan atau memanjangkan rambut dalam beberapa kali pemakaian teratur.

Memiliki kandungan Trichazole yang fungsinya menutrisi akar rambut dan memperkuat batang rambut hingga ke hujung. Pemakaian teratur selama 2 minggu, rambut gugur akan berkurang dan boleh tumbuh dengan baik.

BRIOGEO Don’t Despair, Repair!™ Super Moisture Shampoo for Damaged Hair

Syampu ultra pelembap, bebas sulfat ini diformulasikan dengan minyak kelapa, ekstrak alga, dan Panthenol untuk melembabkan dan memperbaiki rambut kering dengan kuat. Ia sesuai untuk semua tekstur rambut dan sesuai untuk mereka yang mempunyai rambut yang sangat kering, rosak, dan atau dirawat secara kimia.

DRUNK ELEPHANT Cocomino™ Glossing Shampoo

Syampu ini mempunyai buih berkrim dengan lembut mengangkat kotoran dan produk dan bahan gaya lain tanpa merosakkan batang rambut dan warna. Ekstrak yang menenangkan dan menguatkan mendorong penahan air dan menambah kelancaran dan bersinar sambil bertindak sebagai pelindung haba pada rambut. Minyak yang kaya dengan antioksidan dan asid lemak seperti biji sacha inchi, marula dan argan, dan campuran asid amino banyak memberikan kelembapan pada rambut tanpa menimbangnya dan meningkatkan pengurusan, memberi rambut penampilan lebih sihat dengan bentuk dan pantulan yang kelihatan. Formulasi panthenol dan sodium PCA membantu mencegah dehidrasi juga.

OUAI Detox Shampoo

Syampu pekat ini dengan cuka sari apel akan membersihkan kotoran, minyak dan kekotoran secara mendalam. Ini juga menghilangkan penumpukan dari produk gaya atau simpanan air keras. Meninggalkan rambut berasa segar dan bersih.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI