Personaliti Media Sosial ataupun blogger popular Farah Lee memang rajin berkongsi kisah atau tip menarik kepada followernya. Biarpun dia yang kini sedang menyambung pengajiannya di United Kingdom bersama anak perempuannya, Maream tetapi masih sempat muat turun posting motivasi atau peringatan buat netizen di alam maya. Terbaru Farah Lee bercerita mengenai pengalamannya mengerjakan umrah seorang diri ketika bergelar pelajar. Walaupun ketika itu baru pengalaman pertama kali mengerjakan umrah tetapi segala urusannya dipermudahkan Allah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Dan setelah tujuh tahun berlalu, wanita berjiwa dan bersemangat kental ini datang lagi diundang menjadi tetamu Allah di Kota Suci Mekah. Dan statusnya juga ketika ini masih lagi bergelar seorang pelajar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Kerjakan umrah pertama kali ketika bergelar pelajar

Masa buat umrah Ramadan 2011, taktau mana dapat courage berani pergi tanpa teman (first time kenal group member masa kat airport dan guna mahram tumpang) & taktau mana datang duit sampai cukup simpan walaupun masa tu masih student dan baru balik travel dari India. Mungkin sebab nekad lalu Allah mudahkan.

IKLAN

Cuma, ingat itulah umrah terakhir walaupun rindduuu sangat nak pergi Sebab my opinion, if ada duit lebih, daripada pergi umrah banyak kali baik simpan duit untuk buat haji atau belanja orang tak mampu untuk mereka buat umrah; double pahala — pahala belanja dan pahala umrah mereka pun kita dapat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Rezeki ditaja untuk kerjakan umrah

Tetiba bila dah confirmed ticket ke Jeddah, OIC cakap mereka akan sponsor kami untuk umrah juga. Ya Allah masa tu sebak sangat, Maha Pemurah. Rasa tak layak pun ada. Apa aku dah buat sampai Kau murahkan sangat rezeki aku. Rasa takut pun iya, takut Allah nak duga dan diri tak mampu terima 

IKLAN

But here I am today, di tanah suci Makkah, tempat paling tenang dan berkah. Menerima panggilan dan jemputan Allah, untuk sembahkan diri sepenuhnya kepada Allah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Doa supaya Allah murahkan rezeki & dapat tunaikan haji tahun depan

Farah dah selitkan doa untuk kalian. Sebab kalian selalu doakan Farah dan Maream sekeluarga walau rata-rata tak pernah bersua muka.

IKLAN

Doakan umrah ini membawa kebaikan kepada Farah, juga kepada kalian semua. Doakan supaya Allah berkatkan rezeki Farah untuk tunaikan haji tahun depan inshaAllah Allahumma amin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Artikel Berkaitan: Farah Lee Berada Di UK Dengan Anak Untuk Sambung Belajar

KREDIT FOTO: INSTAGRAM FARAH LEE

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI