Siapa yang tak menyukai selua jeans? Semua hijabi pasti memiliki lebih dari satu pasang seluar jeans dengan pelbagai warna, mulai dari light washed hingga hitam. Namun, bagaimana dengan seluar jeans putih? Bukan semua hijabi berani menggayakan seluar jeans warna putih.

Warnanya yang boleh jadi terlalu terang bagi sebahagian orang dan mudah kotor memang sedikit menakutkan. Namun, bukan bererti seluar jeans berwarna putih tidak sesuai untuk dikenakan untuk aktiviti harian.

Seluar jeans putih boleh jadi menjadi salah satu pilihan unggul kerana warna ini dengan mudah anda dress up atau dress down sesuai dengan aktiviti anda. Jeans bewarna putih juga boleh dianggap lebih sesuai untuk cuaca di Malaysia ketika panas. Ini lima pilihan styling seluar jeans putih untuk aktiviti harian anda.

Casual With A Twist

Seluar warna putih boleh jadi salah satu pilihan anda untuk tampil kasual. Tapi, tampil kasual tidak semestinya nampak membosankan, bukan? Cuba padankan seluar jeans putih anda dengan top berpotongan longgar dengan rekaan ruffle yang bold dan statement. Akan Nampak lebih wow!

IKLAN

Tampil Santai Dengan Kemeja Over Sized

Ketika anda malas untuk bergaya pada hari yang tertentu. Salah satu styling yang boleh tampak anda lebih santai tapi tetap bergaya, padankan seluar jeans putih anda dengan kemeja over sized. Walaupun penampilan anda ini terlihat santai, tapi seluar jeans bewarna putih boleh memberikan gaya yang terkesan lebih polished.

IKLAN

On Point Dengan Padanan Warna Earthy Yang Kontra

Seluar berwarna putih boleh jadi menjadi satu warna yang menjolok mata. Salah satu cara mengatasinya adalah dengan memberikan sedikit padanan kontra pada penampilan anda. Padankan seluar jeans putih anda dengan top turtleneck hitam dan luaran warna earthy yang gelap. Gaya anda akan tampak lebih on point!

IKLAN

Tambah Sentuhan Warna Dengan Hijab Kesayangan

Supaya penampilan tidak membosankan, beri sedikit sentuhan warna, misalnya dengan hijab pilihan anda untuk penampilan yang effortless. Padankan top dan seluar jeans putih anda dan gayakan hijab dengan rona warna yang sedikit berwarna agar Nampak kontra sedikit.

Dress Up Jeans Putih dengan Padanan Blazer yang Bold

Salah satu kekuatan jeans putih adalah keseimbangannya ketika disuaipadankan. Untuk acara istimewa atau sekadar aktiviti siang hari, Anda boleh dress up jeans putih anda dengan mengenakan blazer dengan corak yang bold. Sesuai dengan untuk transformasi day-to-night look yang praktikal.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI