Ibu mana yang tidak gembira apabila anak mendapat keputusan cemerlang dalam semua kejayaan. Terdahulu pada 5 Mac 2020 tarikh yang dinanti-nantikan oleh semua calon peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 1999 di mana keputusan diumumkan.

Orang yang pertama yang pasti akan gembira dengan keputusan peperiksaan pasti kedua ibu bapa. Tular di laman net seorang calon SPM yang bernama Siti Nuharliza mendapat keputusan cemerlang Straight 8A kebetulan namanya sama dengan penyanyi no.1 negara. Remaja ini menjadi popular berikutan pautannya dibalas oleh penyanyi terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza di twiter.

Inspirasi Nama Penyanyi No 1 Malaysia

Ibu kepada pelajar ini menzahirkan perasaannya apabila anak menerima keputusan cemerlang, “tidak sia-sia menispirasikan nama Datuk Siti Nurhaliza untuk anaknya”.

Si empunya nama serupa memperolehi 8A dalam Sijil Pelajaran Malaysia yang diumum pada Khamis lalu.

Remaja itu, Siti Nurhaliza M Saidin agak terkejut menerima mesej daripada wakil syarikat produk kosmetik penyanyi popular itu. Mesej yang dihantar menerusi akaun twiter pelajar itu @loeygranger pada Jumaat.

IKLAN

“Hi @loeygranger aka Siti Nurhaliza , Tahniah atas pencapaian cemerlang daripada @CTNurhaliza11 dan Beausiti Team!. Kami nak bagi hadiah boleh?” tulis @BeausitiMY

Dan antara ucapan wakil syarikat penyanyi No 1 Malaysia itu.

“Tahniah Adik Siti Nurhaliza atas pencapaian cemerlang! Nantikan hadiah istimewa dari @CTNurhaliza11 @SimplySitiSB @BeausitiMY buat adik dan ibu adik Two hearts! Semoga terus sukses selalu,” tulis @SimplySitiSB, dengan kedua-duanya membuat pautan pada akuan rasmi twitter Siti Nurhaliza

IKLAN

Siti remaja yang berusia 18 tahun itu kemudian menerima mesej daripada syarikat itu sendiri menerusi akaun instagramnya.

Terkejut Dan Berbesar Hati

Bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Tekek di Pulau Tioman, Pahang iti memberitahu perasaannya yang begitu teruja dengan mesej dan balasan yang diterima di pautan akaun twiter miliknya.

“Saya rasa terkejut ‘gila’ sebab itu wakil daripada Datuk Seri Siti Nurhaliza, seorang lagenda di Malaysia. Macam tak percaya pun ada masa itu.

IKLAN

“Saya beritahu kepada keluarga terutama ibu, mereka semua tumpang gembira. Saya dan emak berpelukan apabila dapat tahu tentang kejutan ni” katanya dalam satu perbualan bersama mStar.

Dia dan ibu peminat tegar Datuk Siti Nurhaliza

Remaja ini, anak tunggal dalam keluarga berkongsi rasa dan minat dengan ibunya, meminati penyanyi no.1 negara. Ibunya pernah pergi tengok konsert Datuk Siti Nurhaliza sejak dia belum lahir lagi. Lagu Datuk Siti Nurhaliza yang paling dia suka Cahaya Cinta, yang mula didengar sejak kecil lagi.

Menurut remaja ini, dia telah memberi maklum balas kepada pihak berkenaan dan dimaklumkan pihak mereka dalam proses untuk menguruskan pemberiaan hadiah tersebut.

Namun, remaja ini juga berharap suatu hari nanti dia diberi peluang bertemu atau menyaksikan persembahan beliau secara dekat. Katanya yang merancang untuk menyambung pengajian di peringkat diploma dalam bidang Pengurusan Perniagaan.

SUMBER: mstar online