Masalah tudung kembang bukanlah masalah baru bagi hijabi berkaca mata. Kebanyakan hijabi pasti mengalami masalah ini. Disebabkan itu, hijabi lebih gemar mengenakan kanta lekap daripada kaca mata.

Sebenarnya kaca mata boleh buat penampilan anda tampak lebih manis tau. Cuma, yang menjadi masalah bila cuaca panas. Tentunya anda mahu memakai kaca mata hitam yang trendy, stailo dan dalam masa yang sama, dapat mengelakkan tudung daripada kelihatan kembang.

Hijabista kongsikan 5 tip yang boleh diaplikasikan oleh hijabi yang berkaca mata.

1. Kenali Bentuk Wajah

Sebelum anda memilih kaca mata hitam, kenali bentuk wajah anda terlebih dahulu. Sebaiknya, pilih bingkai kaca mata yang bertentangan dengan bentuk wajah. Contohnya, jika anda memiliki bentuk wajah yang bulat, bingkai berbentuk petak lebih sesuai dengan anda. Sekiranya anda berwajah petak, pilih bingkai berbentuk bulat. Bonia Eyewear menawarkan pelbagai pilihan bingkai yang sesuai dengan bentuk wajah anda. Rugi jika anda tidak mencubanya.

2. Pilih Lebar Bingkai Yang Betul

Pastikan kelebaran bingkai kaca mata tersebut tepat-tepat atau terlebih sedikit daripada muka anda. Sekiranya anda memilih bingkai kaca mata yang lebih lebar daripada muka anda, tentunya tudung anda akan nampak kembang. Bonia Eyewear ternyata boleh menyelesaikan masalah anda. Bingkai Bonia akan terletak cantik pada wajah anda.

3. Tukar Gaya Tudung

IKLAN

Seeloknya tukar gaya tudung anda kepada gaya loose. Gaya ini akan dapat menyembunyikan wajah anda yang tembam sekali gus mencipta ilusi wajah yang lebih tirus.

4. Pakai Kaca Mata Di Luar

Cara ini amat membantu untuk mengelakkan wajah anda daripada nampak berisi dan dalam masa yang sama dapat mengelakkan sindrom tudung kembang. Pastikan anda tidak memakai kaca mata hitam ini saat anda beriadah. Takut terjatuh pula. Tetapi, anda tidak perlu risau sekiranya anda memakai kaca mata hitam dari Bonia kerana ia akan melekat dengan elok pada wajah anda. Malah, kaca mata Bonia sesuai dipakai kerana kaca polarisednya dapat mengurangkan silau pada mata.

5. Pilih Temple Yang Halus

IKLAN

‘Temple’ yang halus dapat membantu anda mengurangkan sindrom tudung yang kembang. Selain itu, ia juga selesa dipakai dalam jangka masa yang lama apabila diselitkan pada anak tudung. Hijabista cadangkan anda pilih kaca mata hitam Edisi Istimewa Swarovski dari Bonia yang tentunya memberi anda gaya yang lebih trendy dan stailo. Batuan swarovski menyerlahkan lagi penampilan anda.

[su_heading size=”20″ margin=”10″]INFO TAMBAHAN![/su_heading]

Untuk mengenal pasti sama ada kaca mata yang anda beli itu tulen atau tidak, ikut sahaja tiga cara ini.

1. Pengesahan Cahaya

IKLAN

Anda boleh melihat perubahan saiz pada huruf ‘s e’ apabila label tersebut diletakkan di bawah cahaya.

2. Gores

Gores foil calar sepenuhnya sebelum anda imbas menggunakan kod QR.

3. Pengesahan Telefon

Imbas kod QR dan anda akan dibawa terus kepada query.t-secu.net.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI