Walaupun sudah masuk minggu kedua kita menyambut Ramadan, namun pasti anda masih lagi kusut untuk mencari padanan hijab dan baju raya. Jika tidak tahu fesyen apa untuk digayakan, apa kata anda mix and match warna hijab yang ada kerana dengan sedikit sentuhan mampu menampilkan gaya lebih menawan.

Jika tidakpun sesuaian baju dengan warna hijab bersesuaian supaya tidak kelihatan sama dengan yang digayakan sebelum ini. Anda hanya perlu berani bermain dengan padanan warna dan mempunyai keyakinan diri. Mungkin panduan ini dapat membantu anda mencari suai padan yang sesuai.

ARTIKEL BERKAITAN: Ini Pilihan Warna Tudung Nak Matchy-Matchy Dengan Baju Raya, Barulah Nampak Meletup Di Hari Lebaran

Mulakan dengan warna yang pastel

Jika anda tidak berani bermain dengan warna, mulakan padanan warna yang lembut dan polos dan mungkin boleh sesuaikan dengan aksesori yang bercorak untuk tambah sedikit wow!

Mira Filzah bijak dalam memilih warna pastel menghadiri majlis berbuka puasa, tampak berseri dengan warna lembut. Hanya menggunakan warna polos dan sentuhan sulaman bunga-bunga kecil yang menghiasi busana dari MIMPIKITA molek untuk mereka yang ingin kelihatan ayu di hari lebaran. Anda perlu tambahkan set tas tangan dan aksesori warna natural atau lebih kontra.

Berani melangkah satu tahap

Warna yang jarang orang gayakan apatah lagi warna hijab berwarna terang. Pilihan warna kuning sering disarung oleh wanita yang mempunyai warna kulit putih gebu, tetapi pasti anda salah tanggapan. Warna ini juga lebih terserlah untuk wanita yang bekulit sawo matang.

IKLAN

Terdapat pelbagai pilihan warna kuning, mungkin warna yang anda pilih boleh jadi buat anda trauma untuk menyarungkan hijab berwarna kuning. Nah koleksi hijab terbaharu dari dUCk ini mungkin menjadi warna kegemaran anda selepas ini. Bermain dengan cetakan anyaman, koleksi ikatan ini bermain dengan padanan warna yang tidak nampak warna kuning terlalu menonjol. Sesuai digayakan untuk ana yang berkulit cerah dan sawo matang.

Tidak akan ada istilah bosan jika anda pandai tambah sedikit warna dalam keluarga warna kuning. Tambah satu warna dan helaian cetakan dalam busana.

ARTIKEL BERKAITAN: Cantik Terletak, Ini Tip Potongan Baju Kurung Yang Sesuai Untuk Baju Raya. Tampak Langsing!

IKLAN

Merah jambu tetap ayu

Yessss! Warna kegembiraan seorang wanita, untuk mereka menyarungkan baju raya berwarna ini menyuntik keayuaan, kejelitaan dan juga kelembutan walaupun anda mempunyai sifat yang bertentangan.

Nah lihat sahaja busana Khoon Hooi Yang disarungkan oleh Nabila Razali, nampak elegan dan serba moden. Tambah wow lagi, Nabila mengayakan dengan tambahan aksesori tali pinggang berwarna lebih terang sedikit tampak ilusi bentuk pinggang si pemakai.

Mulakan dengan warna yang pastel

Lavender warna pilihan 2023, lagi satu pilihan warna yang nampak sisi kewanitan anda. Warna ungu menarik pandangan ramai tetapi adakalanya anda akan nampak lebih garang dengan warna ini jika terlebih gaya. Contohnya jika anda memadankan warna ungu garang cuba padankan warna lebih lembut pada hijab.

IKLAN

Digital lavender warna jubah yang digayakan Uyaina Arshad ini sesuai digayakan tahun 2023, kilauan warna ini memberi ilusi tinggi lampai pada si pemakai. Menariknya lagi padanan seluar palazo bercetak abstrak memberi kelainan dalam pengayaan. Oh ya, jangan lupa warna hijab boleh disuakan dengan warna ungu terang atau pun gelap sedikit.

Tidak pernah keliru dengan warna biru

Pilihan warna seti warna si dia, atau encik suami yang dikatakan mudah dipadankan bersama. Namun bukan semua wanita menyukainya. Tak perlu ada persengketaan memilih warna dengan pasangan, mungkin tahun ini tiba giliran si dia untuk memilih warna. Warna biru yang cukup universal ini boleh dilembutkan gaya dengan pilihan hijab yang lebih terang atau bercetak.

Nampak wajah terpaksa redha dengan pilihan suami, tetapi sebenarnya Syatila Melvin bijak mengayakannya. Suai padan arbaya warna biru gelap dengan hijab bercetak ternyata Syatila lebih berseri dari biasa.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI