Tidak dinafikan ramai di kalangan kita yang lebih rajin mencari produk pemutih atau anti penuaan untuk cantikkan wajah. Malah mudah terpengaruh untuk membelinya setelah mendengar pelbagai promosi yang dilakukan pelbagai jenama termasuk yang timbang kilo.

Namun sebenarnya dalam cuaca panas begini, selain pelembap, pemakaian sunscreen juga perlu bagi memastikan kulit sentiasa dilindungi dari panahan sinaran matahari.

Walau bagaimanapun lambakan produk ini menyebabkan kita keliru untuk memilih label mana paling bagus. Perkongsian wanita ini yang memberitahu jenama sunscreen dari farmasi atau drugstore yang sangat popular dan dicari oleh wanita di Malaysia.

” kenapa wanita Malaysia ramai tak pakai sunscreen tapi at the same time sibuk cari brightening and anti aging products? “

Jawapan kakak manis #SUNSCREEN adalah The Best anti aging product dan berkesan elakkan kulit gelap setiap hari ! 

Adik kekakak dah mulakan rutin skincare pakai sunscreen ke belum ? 

IKLAN

Nahhh antara sunscreen terpemes yang rakyat Malaysia guna .

nota kakak manis : Conclusion dia kalau ualls tak pakai sunscreen tak perlu la pakai anti aging/brightening products. Membazir duit je . Belum pakai cepat mulakan hari ni. Better late than never kan.

Ini antara jenama produk paling dicari:

1. Biore UV Perfect Block Milk Moisture SPF50

IKLAN

Sunblock ini walaupun harganya mampu milik tetapi ianya sangat berkesan untuk melindungi kulit anda dari sinaran UV dan dapat menghilangkan cela seperti bintik-bintik hitam pada kulit wajah. Produk ini merupakan sunblock kalis air (waterproof) dan kekal lama walaupun anda sedang berpeluh.

2. HADA LABO: Air Aqua UV Fresh

Hada Labo Air Aqua UV Fresh sunscreen ini tidak mengandungi alkohol dan fragrance. Malah teskturnya juga ringan dan tidak melekit. Ia menawarkan 5 UV defense system untuk perlindungan menyeluruh daripada spektrum UVA dan UVB. Sunscreen ini juga dapat mencerahkan dan menyekatakan tona kulit yang tidak sekata.
3. SUNPLAY: Skin Aqua UV Whitening Moisture Gel SPF50 PA++

Paling menarik sunscreen adalah ianya ultra-light weightless. Ciri itu membuatkan pemakai tampil natural dengan kondisi kulit yang sihat dan segar. Sunscreen ini mengandungi Hyaluronic Acid untuk melembapkan kulit untuk tempoh yang lebih lama. Iajuga mengandungi Arbutin untuk mencerahkan kulit daripada noda hitam. Haa, yang ini confirm kulit tak kusam dah.4. BIORE: UV Perfect Milk SPF 50/Pa++++

IKLAN

Sunscreen yang ini boleh digunakan sebagai make-up base sebab ia tak melekit dan tidak memberi kesan residu putih yang ketara. Tesktur cecairnya seperti serum. Dekat twitter, ramai kata yang ini best untuk oily skin.

5. BIO ESSENCE: Bio Water Hydrating Sunscreen SPF 50+ 

Pilihan lain bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak dan sensitif. Sifatnya yang water-based membuatkan ia sangat mudah menyerap ke dalam kulit. Tidak melekit dan kurang berminyak. Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif, sunscreen ini telah diuji oleh pakar dematologi dan selamat untuk oily and sensitive skin.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI