Melakar satu lagi pencapaian dalam misi membantu memartabatkan para wanita untuk Go Far dengan bergaya, Naelofar julung kalinya melancarkan kolaboratif pertama bersama dengan jenama antarabangsa dengan mengetengahkan watak puteri Disney, The Little Mermaid di Pusat Membeli-Belah 1 Utama.

Koleksi The Little Mermaid Disney X Naelofar membawa tema “Perjalanan untuk anda cipta” menjemput para peminat pakaian muslimah melihat keajaiban rekaan variasi produk yang diinspirasikan daripada watak Ariel yang menonjolkan nilai keberanian.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Setanding dengan jenama antarabangsa

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

Mula memuat naik promo empat hari lalu, rata-rata ‘naelofar babes’ teruja dengan koleksi yang dilancarkan pada hari ini. Mohd Aqief, selaku CEO Naelofa akui perjalanan untuk berkolabrasi dengan jenama bangsa mempunyai proses yang panjag dan alhamdulilah dipermudahkan. Berikut dengan sambutan baik dari peminat hijab Naelofar, Aqief juga memaklumkan akan ada koblarasi seperti ini akan datang dengan beberapa jenama antarabangsa.

Neelofa sama teruja

Pengasas Naelofar, Noor Neelofa berkata, “Saya teruja untuk umumkan koleksi bersama Disney ini setelah berbulan lamanya kami rahsiakan persiapannya, kami suka akan watak Disney, Ariel yang tak lapuk dek zaman, kagum akan semangat dan ketabahannya dalam mengharungi perjalanan penemuan dirinya. Ariel adalah seorang wanita muda yang tabah dan penuh sifat ingin tahu, bersedia untuk mempertahankan pendiriannya, dan sikap ini dapat dilihat dalam ramai wanita dari pelbagai generasi.”

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

IKLAN

“Kami mahukan #NaelofarBabes mempunyai keberanian yang sama seperti Ariel. Kami mahukan setiap wanita memperkasakan perjalanan hijab mereka. Perjalanan untuk berhijab adalah berbeza bagi setiap wanita. Ada yang mula berhijab dengan mudah dan ada juga yang menghadapi cabaran semasa mula berhijab. Melalui Naelofar, kami ingin menyokong perjalanan ini dan membantu memperlihatkan keindahan mereka sebagai wanita muslimah”.

Koleksi lengkapkan gaya hijabi

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

Mendapat inspirasi daripada filem Disney The Little Mermaid, Naelofar memberikan sentuhan unik mereka untuk memperincikan keajaiban dalam corak rekaan hijab The Little Mermaid Shawl dan Square. Digubah daripada kelembutan alunan satin dalam 6 warna menarik, seleksi hijab ini membawa elemen utama seperti ekor duyung, tiara dan terumbu karang yang diinspirasikan daripada watak asli francais, Ariel yang ditonjolkan dalam keindahan pengulangan corak di dalam setiap rekaan koleksi.

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

Koleksi turut mengetengahkan rekaan kaftan yang dijalin dengan elemen yang serupa dalam tiga warna berbeza. Sebagai pelengkap, hiasan logam tapak sulaiman rekaan eksklusif Disney X Naelofar diletakkan pada hijab dan juga hujung lengan kaftan.

IKLAN

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

Bagi melengkapkan penggayaan koleksi, The Little Mermaid Clear Tote Bag turut direka untuk memenuhi keperluan penggayaan harian wanita. Diperbuat daripada PVC dan trim kulit vegan, bag membawa konsep terbuka dengan rekaan tembus lihat untuk mewakili air laut dalam kehidupan bawah laut Ariel.

Berpeluang Ikuti perjalanan kolabrasi ini

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

Bagi menghidupkan koleksi ini, Naelofar turut mengadakan sebuah acara pelancaran unik dan eksperimental yang membawa para peminat ke dalam perjalanan Under The Sea dan The Beach, membangkitkan beberapa adegan yang paling diingati dalam pengembaraan Ariel. Ariel terpesona dengan semua benda manusia, dan bersedia untuk keluar dari gelembungnya dan meneroka – di acara Naelofar, pelawat juga boleh meneroka dunia baharu, menyelam ke dalam terowong pengalaman dengan tayangan video yang meniru suasana di bawah laut, para pengunjung dapat mengalaminya sendiri pengembaraan bermula daripada terowong eksperiensial, dilengkapi dengan tayangan video untuk menunjukkan suasana di bawah laut.

IKLAN

 

Para pengunjung juga dapat menikmati sesenduk aiskrim atau secawan kopi di bahagian The Beach, istimewa daripada Inside Scoop dan ZUS untuk setiap pembelian koleksi. Para peminat duyung dijemput untuk menikmati pengembaraan laut di LG Oval Atrium, One Utama Shopping Centre bermula 24 Februari hingga 27 Februari 2022. Untuk sentuhan unik peribadi, pengunjung boleh mendapatkan khidmat eksklusif Get Personal Naelofar sepanjang acara diadakan.

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Kolaboratif Dengan Disney, Naelofar Hijab Merancang Banyak Lagi Koleksi Seperti Ini Di Masa Akan Datang

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI