Pada tahun 2022 ini, negara begitu meriah menerima kunjungan dari artis-artis tempatan mahupun antarabangsa yang hadir mengadakan konsert dan mengubat kerinduan para peminat di Malaysia.

Tidak terkecuali band-band musik popular dari tanah seberang, sebelumnya negara dikejutkan dengan Konsert 30 tahun Dewa 19 dan konsert yang terbaharu akan berlangsung pada Sabtu ini adalah Konsert ‘Padi Reborn 25 Years’.

Tiket Padi Reborn Dah ‘Sold Out’

Bagaimanapun, Hijabista dimaklumkan bahawa tiket penjualan Konsert tersebut laris seperti ‘goreng pisang panas’ dan sudah pun habis terjual sejak semalam.

Berita gembira itu di maklumkan sendiri oleh Pengarah Qew Communications, Datin Rahizahwati Yahya ketika ditemui pada sidang media Konsert ‘Padi Reborn 25 Years’ yang berlangsung di Kuala Lumpur.

“Kami menerima perkhabaran gembira bahawa tiket Sabtu ini sudah habis dijual. Sehubungan itu, kami berhasrat untuk mendermakan sebahagian daripada hasil jualan tiket kepada persatuan kanak-kanak asnaf.

IKLAN

“Setiap RM1 daripada jualan tiket itu akan kami sumbangkan kepada persatuan terbabit. Ini merupakan penganjuran kedua saya.

“Setelah kali terakhir mereka ke sini pada tahun 2018. Kami begitu teruja dengan kehadiran mereka selepas lima tahun,” katanya.

Artikel berkaitan: Berhijab Tak Jadi Halangan Ella Beraksi Di Konsert Unplugged & Ramai Tak Sedar Lagu Ratu Rock Ini Berunsur Kerohanian!

Selain itu, Penganjur Konsert Padi Reborn 25 Years, Qew Communications Sdn Bhd juga memaklumkan bahawa mereka bakal mendermakan sebahagian hasil keuntungan konsert kepada persatuan badan bukan kerajaan (NGO) kanak-kanak asnaf.

IKLAN

Pada sidang media sama, vokalis utama kumpulan Padi, Fadly, turut berbesar hati dan memuji tindakan murni penganjur yang menjadikan platform konsert berkenaan sambil berbuat amal kebaikan.

Ketika ditanya Hijabista tentang persiapan kumpulan itu untuk berhadapan konsert yang bakal mengambil tempat di Zepp KL Sabtu ini, Fadly menjelaskan bahawa dia dan Padi begitu bersemangat, teruja dan sudah tidak sabar untuk melepaskan kerinduan bersama peminat di Malaysia.

“Setelah ‘berpuasa’ selama beberapa tahun, kami begitu teruja untuk beraksi kali ini. Lebih menarik, kami akan menyanyikan lebih banyak lagu berbanding pada tahun 2018.

IKLAN

“Kami bakal menyanyikan sebuah lagu Datuk Sheila Majid dan beliau juga akan menyanyikan lagu Padi, tetapi lagu yang akan dinyanyikan masih belum diputuskan dan bakal menjadi ‘kejutan’ buat peminat” kata Fadly.

Sebagai rekod, Konsert pada Sabtu ini bakal menampilkan lagenda Jazz, Datuk Sheila Majid untuk berduet bersama Padi.

Artikel berkaitan: ‘Pahit Getir’ Aina Abdul, Dendangkan 20 Lagu Hanya Di Bayar RM 50 Je

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI