Dalam kesibukan kita melalui kehidupan harian yang penuh dengan cabaran ‘santapan rohani’ usah dilupa. Sesungguhnya mencari ilmu itu adalah ibadah.

Bagi membantu masyarakat mendapatkan huraian persoalan hal agama, Kashoorga tampil dengan program rancangan berbentuk talkshow santai yang disiarkan di Youtube menerusi saluran Jalan Kashoorga.

Topik-topik yang diutarakan juga jelas berkait rapat dengan kehidupan seharian kita. Jadi ianya lebih ‘dekat’ dengan golongan masyarakat.

Banyak soalan-soalan menarik dan hangat akan dijawab secara telus oleh pihak panel jemputan. Tentunya ia akan memberikan manfaat untuk pengetahuan bersama.

IKLAN

Al-Quran dan Sunnah Nabi SAW akan dijadikan panduan dalam setiap topik yang diketengahkan. Ia bagi memastikan kupasan serta penerangan yang diberikan melalui persoalan yang dibangkitkan tidak lari dari landasan syarak.

Kita dituntut untuk menambah ilmu agama. Dalam keadaan pandemik yang begitu menyukarkan kita menghadiri majlis ilmu, ia bukanlah penghalang untuk kita menambah ilmu agama. Jalan Kashoorga antara platform yang boleh kita jadikan medium untuk menambah pengetahuan agama.

Diterbitkan untuk tayangan berdurasi 15 minit, program kupasan soal jawab kemusykilan agama ini akan bersiaran dua kali sebulan setiap Jumaat jam 8.00 malam. Jalan Kashoorga adalah inisitif terbaharu Kashoorga setelah program Tazkirah Kashoorga mendapat sambutan ramai.

IKLAN

Kupasan sesuatu topik disampaikan dengan lengkap tetapi dalam mood yang santai. Jadi ianya lebih mudah difahami seakan penonton menghadiri majlis ilmu secara fizikal.

Mohd Fadzly Fuad dipertanggungjawabkan untuk mengemudi Jalan Kashoorga. Personalitinya yang petah berbicara dalam mood yang santai menjadikan program wawancara berbentuk ilmiah tidak jemu untuk ditonton hingga ke minit terakhir.

IKLAN

Untuk musim pertama ini sebanyak 24 episod akan disiarkan. Empat episod sudah pun disiarkan di saluran Youtube Jalan Kashoorga. Bersama panel-panel jemputan yang berbeza setiap episod, setiap topik dikupas dengan begitu sempurna.

Subscribe segera program talkshow ini kerana ada banyak lagi kupasan tajuk menarik dan hangat buat anda. Berdakwah dalam suasana santai. Pendekatan santai ini diambil bagi memberikan aura berbeza dan tidak terlalu berat untuk dihadam oleh penonton.

Bagi mendapatkan lebih banyak info tentang topik-topik yang pastinya berkisar tentang kehidupan harian kita, jangan lupa saksikan program ini pada setiap Jumaat jam 8.00 malam dua kali sebulan. Promosi berterusan akan disiarkan menerusi laman Facebook dan Instagram Kashoorga.