Lapisan adalah satu keperluan pada musim sejuk, tetapi ramai hijabi yang menetap di Malaysia mengemarinya. Walaupun logik tapi ini adalah kebenarannya, jika anda tahu cara melapis seperti profesional, perasan takut kelihatan lebih besar daripada yang sebenarnya akan merosot. ‘Lapisan Bergaya’, hijabi perlu bijak memilih helaian, agar sesuai dengan gaya dan cuaca.

Anda menyedari bahawa apabila ia berkaitan dengan keperluan almari pakaian, hanya sedikit yang dapat menandingi ketepatan tanpa helaian UNIQLO, sentiasa menjadi pilihan untuk hijabi. Sama ada seluar yang disesuaikan, kemeja-T putih atau rajutan kasmir, ia sentiasa boleh dipercayai untuk staples bebas keributan yang akan lebih rata dan muat.

Uniqlo U, khususnya, dianggap sebagai koleksi yang perlu diberi perhatian dalam kepentingan asas, memandangkan koleksi terbaharu jenama itu setiap helaian menjadi kegemaran.

ARTIKEL BERKAITAN: Ekspresi Keperibadian Yang Anggun, Mira Filzah Perlukan Keselesaan Setiap Helaian Yang Digayakan

Langkah mudah memilih

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

Sebelum anda bermula, terdapat enam perkara yang perlu dipertimbangkan untuk membantu anda memperoleh perspektif yang baik untuk melapisi gaya dan tampak moden.

Kenali badan anda

Tetapi, yang paling penting, anda memerlukan keyakinan. Jika anda berasa selesa dengan apa yang anda pakai. Pakaian, tidak kira bagaimana mengikut aliran, tidak akan sesuai jika ia tidak selesa dan tidak berasa seperti anda.

Memahami perkadaran

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

Oleh itu, jika anda berasa selesa dengan apa yang anda pakai, maka anda akan menunjukkan keyakinan. Dan akhirnya, itulah yang kita semua mahukan. Jadi tidak ada sebab anda tidak boleh menjadi ratu gaya!

IKLAN

Yakin dengan warna

Apa yang diperlukan hanyalah sedikit imaginasi, beberapa percubaan dan semangat untuk menyatukan semuanya. Jadi berani, berani dan yakin. Ilmu adalah kuasa, bukan?

Memahami cetakan dan corak

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

Gaya ialah perasaan semula jadi tentang apa yang berfungsi bersama, naluri, malangnya, yang tidak datang secara semula jadi kepada semua wanita. Ia adalah keupayaan untuk mencampur dan memadankan cetakan, corak, tekstur dan aksesori yang berbeza untuk mencapai pakaian yang kelihatan bergaya.

Ketahui tekstur yang sesuai

Yves Saint Laurent pernah berkata bahawa “berpakaian adalah cara hidup”. Tetapi memilih apa yang hendak dipakai boleh mengelirukan dan kesilapan boleh menjadi mahal. Walau bagaimanapun, secara umumnya diharapkan bahawa seorang wanita harus mempunyai rasa gaya dan tahu cara berpakaian.

Bersikap strategik dengan aksesori

Walau bagaimanapun, ia bukan rahsia yang hanya tersedia untuk segelintir orang. Ini soal akal dan pakaian yang bijak. Ia adalah seni lapisan halus, konsep yang banyak wanita bergelut dengannya.

IKLAN

Nah, bercakap tentang fesyen, lapisan gayaa ini sesuai untuk hijabi bagi menjaga aurat. Tetapi jangan tersalah gaya yang akan membuat anda kelihatan tidak selesa.

Helaian selesa untuk pelbagai jantina

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

Perkara pertama yang perlu diingat semasa meneroka reka bentuk Uniqlo U ialah anda tidak seharusnya mengehadkan diri anda kepada satu kategori jantina. Koleksi ini direka secara amnya untuk uniseks, jadi anda patut mencuba helaian dalam beberapa saiz berbeza, bergantung pada kesesuaian yang anda inginkan.

ARTIKEL BERKAITAN: Suai Padankan Item Lelaki, Lengkapkan Gaya Serba Ringkas Dan Menarik Bersama Koleksi Terbaharu Uniqlo

Lapisan moden pilhan hijabi

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

IKLAN

UNIQLO mengumumkan pelancaran majalah LifeWear keluaran Musim Gugur/Musim Sejuk 2023 (Isu 09) 25 Ogos lalu. Majalah LifeWear ialah penerbitan percuma yang menyatakan falsafah UNIQLO LifeWear untuk menjadikan kehidupan seharian lebih baik dan lebih selesa.

Tema Isu 09 untuk Musim Gugur/Musim Sejuk ialah “Lapisan Moden,” dan isu ini memfokuskan pada peranan melapis pakaian, meneroka potensi fesyen tanpa had yang datang daripada penggabungan item asas dengan mahir.

“Setiap item pakaian UNIQLO mempunyai reka bentuk yang sangat ringkas yang boleh dipakai oleh sesiapa sahaja. Tetapi bergantung pada bagaimana item digabungkan, saya fikir ia adalah pakaian dengan kemungkinan yang tidak terhingga.”

‘Lapisan Bergaya’ Hijabi Perlu Bijak Memilih Helaian, Agar Sesuai Dengan Gaya Dan Cuaca!

“Pakaian tidak mempunyai watak sendiri, tetapi pakaian menonjolkan keperibadian si pemakai. Itulah sebabnya cara anda memakai pakaian adalah sangat penting,” ulas Takahiro Kinoshita, Naib Presiden Eksekutif Kumpulan Peruncitan Cepat, dan Pengarah Kreatif.

Dalam isu majalah LifeWear ini, tumpuan kepada pelapisan. UNIQLO memperkenalkan lapisan warna bergaya yang tertumpu pada kelabu dan biru laut yang menjadi trend pada musim luruh, bersama-sama dengan gaya berlapis berfungsi menggunakan HEATTECH, yang tahun ini menandakan 20 tahun sejak dikeluarkan, serta Ultra-Light Down. Sesuai juga untuk cuaca di Asia!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini

https://youtu.be/1ikk3f3Zo2U