Jenama yang dimiliki bukan bangsa melayu BEHATI jenama yang pecah tradisi internet kerana melanggar norma pada tahun 2019 dengan signature Baju Melayu yang besar dalam koleksi Warrior 2.

BEHATI mula mendapat kepercayaan selebriti-selebriti terkenal Negara yang menwarnai pentas hiburan. Dua tahun BEHATI masih mendapat gelaran viral dalam pakaian warisan, berbeza pada tahun ini bukan hanya 1 tetapi 2 rekaan, Baju Melayu Pendek dan Wira Jubah Oversaiz menarik perhatian Netizen kerana gayanya yang berlebihan.

Barisan bintang hebat yang dalam koleksi Baju Melayu BEHATI

Dengan barisan bintang yang semakin meningkat seperti Pelakon Sean Lee, Pelakon / Model Nia Atasha, pemenang Asia’s Next Top Model, Sheena Liam, sensasi Tiktok Batrisyia, Model Haziq dan Najeemy juga bakat-bakat muda ini menerjemahkan tenaga muda mengayakan koleksi ini.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Reaksi Penonton Video Muzik ‘Siapa Tak Mahu’, Rupanya Ini Cerita Sebalik Persalinan Putih Yang Digayakan Dato Siti

Evolusi Baru Baju Melayu

Menggabungkan elemen kontemporari dengan yang tradisional, koleksi baru menyajikan evolusi Baju Melayu dalam fesyen moden, dengan perincian tanpa jahitan dan jahitan bersih untuk mereka yang mengemari gaya minimalis. Behati memperkenalkan seluar pendek padanan bersama Baju Melayu, Pendek Baju Melayu yang kini viral di internet kerana melanggar norma.

IKLAN

Ini adalah penampilan revolusioner, dibuat dalam taffeta renyah tipis untuk pendekatan santai dan sporty lain dari baju tradisional yang direka untuk perayaan Hari Raya. BEHATI juga menghasilkan Wira Jubah dalam potongan viral yang besar menggunakan satin nipis, item viral kedua Behati pada Raya ini.

Wira Jubah Oversaiz

Kedua-dua item ini merangkumi semua elemen utama Baju Melayu tradisional, pesak, kekek dan cekak musang, tidak seperti “Baju Melayu Moden” di pasaran sekarang yang telah mengganti baju tradisional. Selain kain berkilat biasa, BEHATI memperkenalkan Denim untuk Baju Melayu. Denim jenama ini diadun dengan linen, kemewahan yang direka untuk memenuhi cuaca panas tanpa mengorbankan gaya.

BACA JUGA ARTIKEL INI: ‘Bakal Juara AJL Ni’ -Penampilan Pelik Ernie Zakri Dalam ‘Boneka’ Buat Peminatnya Teruja!

IKLAN

Sentiasa Ada Kejutan Untuk Warganet

Dari mula jenama ini diperkenalkan, pasti mempunyai reaksi orang ramai. Rata-rata mereka mengemari rekaan jenama ini, malah ternanti-nantikan kejutan demi kejutan dari BEHATI. Antara kejutan yang bakal digemari orang ramai ialah Songket Baju Atas. Kain Songket secara tradisional digunakan sebagai Samping, tetapi musim ini BEHATI menyesuaikannya dengan lapisan bahagian atas unisex.

Songket Baju Atas

Diilhamkan oleh gaun malam James Charles taffeta dari tahun 1950-an dan jahitan klasik lelaki Inggeris, sebaris 20 gaya Baju Kurungs dipersembahkan dalam koleksi berwarna-warni ini, kombo tradisional dua bahagian ini berkembang menjadi pelbagai bentuk dengan sedikit couture dan penyekat warna yang kuat.

IKLAN

Salah satu bahagian pentingnya adalah Tas Kurung, seperti tali cerut. Tali pinggang Kurung ini mempunyai 2 eyelets di pinggang depan untuk tali pinggang pernyataan untuk ‘menarik’ dan merapatkan pinggang.

Terdapat juga Kurung Reben di mana BEHATI melekatkan potongan leher untuk membentuk busur besar yang menampakkan punggung yang disekat warna. Selain Kurungs, BEHATI menciptakan pelbagai Kebaya moden, yang disesuaikan dengan ukuran besar dengan kerah kemeja bahkan dengan renda penuh.

Kepingan Helaian BEHATI Unisex

Setiap pakaian tradisional yang anda lihat hari ini dulunya baru dan menjadi popular, kami percaya inovasi berperanan besar dalam mengekalkan dan mengembangkan tradisi, terutama dalam fesyen yang cepat berubah. Dengan harga yang bermula dari RM170 hingga RM699, koleksi ini berpatutan dan fleksibel dari segi gaya untuk lelaki dan wanita kerana kebanyakan kepingan adalah unisex. Koleksi lengkap boleh didapati dalam talian di www.Behati.my, juga stok boleh dimiliki di stor di iSetan KLCC Level 1 dari 12 April hingga 31 Mei, Sukaseni Publika Raya Bazaar dari 19 April hingga 9 Mei, dan Pasar Riuh di Depot Sentul dari 1 Mei hingga 2 Mei.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI