Siapa yang biasa dengan hijab jenama Ariani pasti akan mengenali pemilik wajah jelita ini. Datin Farah Haryani Muhammad Philip yang juga merupakan Pengarah Pemasaran Ariani Textiles & Manufaturing (M) Sdn Bhd ini memang seorang yang begitu murah dengan senyuman. Malah kelembutan suara dengan kejelitaan wajahnya membuatkan mata tidak puas memandang. Ketika ditanya rahsia atau petua menjaga kecantikan, beliau tersenyum memberitahu hasil amalan pilates yang dilakukannya.

Menurut Datin Farah kerjanya yang memerlukan dia sentiasa berdiri dan bergerak ke sana ke mari menyebabkan beliau perlu sentiasa cergas dan aktif. Bukan itu sahaja, malah fizikal juga penting dalam memastikan perjalanan kerja berjalan lancar. Jadi beliau lebih senang memilih amalan pilates yang sudah diamalkan lima tahun lalu.

“Saya sudah amalkan lima tahun lalu untuk memastikan kekal sihat dan bertenaga. Saya akan peruntukan selama 1 jam dengan memanggil guru bertauliah datang ke rumah. Selain itu saya juga turut menjaga pemakanan,” ujar Datin Farah ketika ditemui sempena Majlis Pertunjukan Fesyen Ariani Luminous Lebaran 2018 di ibu kota baru-baru ini.

Beritahu Datin Farah, beliau juga pernah mengalami pertambahan berat badan sebelum ini. Salah satu tanda kenaikan berat badan adalah jika melihat pada bahagian perut.

“Jika rasa badan dah naik biasanya saya akan kurangkan pengambilan makanan. Saya akan skip makan malam tetapi tidak untuk sarapan pagi. Saya memang gemarkan  sarapan nasi lemak atau roti canai.

“Cuma kalau rasa badan dah naik saya akan kurangkan kuantiti pengambilannnya. Kita memang perlu makan untuk mendapat energi dalam menghadapi rutin seharian yang sibuk,” tambah Datin Farah yang mempunyai empat orang cahaya mata berumur antara 4 tahun hingga 14 tahun.

IKLAN

Menurutnya juga untuk penjagaan wajah pula, beliau lebih senang membuat rawatan di rumah sahaja berbanding pergi ke pusat spa.

“Saya rajin buat skrub untuk penjagaan wajah. Dan satu lagi bagi memastikan mental dan fizikal terjaga adalah dengan memastikan mendapat tidur yang secukupnya. Saya memang akan tidur tepat pada masanya agar bila bangun pagi keesokan harinya kekal segar dan bertenaga.

IKLAN

“Dan satu lagi saya juga kalau stress saya suka buat kek. Rasa lebih tenang dapat melihat  hasil kek yang dibuat dari air tangan kita,” katanya lagi yang juga seorang guru Bahasa Inggeris selama 5 tahun sebelum berhenti untuk membantu menguruskan perniagaan suami, Datuk Mohamed Faroz Mohamed Jakel.

Untuk majlis pertunjukan fesyen petang itu juga Datin Farah cukup teruja memperkenalkan 200 rekaan terbaru Ariani bagi menyambut lebaran kali ini.

Menurut Datin Farah, Aidilfitri adalah detik terindah untuk kita semua mengeratkan silaturrahim. Inilah masanya berkumpul sesame ahli keluarga membantu melakukan persiapan meraikan hari raya dengan penuh kesyukuran.

IKLAN

Kesemua koleksi Ariani Lebaran 2018 yang dipersembahkan bukan sahaja cantik dipandang, tapi cukup praktikal untuk digayakan sepanjang lebaran ini.

Turut melengkapi pertunjukan fesyen petang itu, majlis juga tertumpu pada koleksi ARIANI READY-TO-WEAR (rtw) dengn mengetengahkan ketrjasama dengan dua selebriti popular iaitu Ayda Jebat serta Mira Filzah. Sementara tidak ketinggalan Duta Ariani, Bella Dally turut mempersembahkan koleksi Glam lebaran By Ariani dengan iringan persembahan muzikal Bollywood.

Koleksi Ariani Luminious Lebaran untuk hijab bermula pada harga RM69. Manakala untuk koleksi Ready To Wear pula dijual pada harga bermula RM199.

KREDIT FOTO: INSTAGRAM GALERI ARIANI & ARIANI RTW

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI