Kita semua tertanya-tanya, “Adakah ini berkesan?” di hadapan cermin selepas mencuba almari pakaian baru. Memakai skirt dengan but adalah contoh yang sempurna. Gabungan skirt dan but mungkin kelihatan mudah, tetapi ia boleh menjadi sukar bergantung pada panjang skirt atau mungkin gaya but.

Anda perlu menggabungkan dua trend fesyen yang berasingan supaya tidak kelihatan seperti anda memakai dua kostum. Sangat mudah untuk memotong kaki anda apabila anda memakai skirt yang terlalu panjang dengan but tinggi. Berikut ialah beberapa pertimbangan penting tentang panjang dan gaya yang perlu diingat apabila memakai pakaian skirt panjang dengan but. Hijabi sentiasa jaga aurat ya!

Untuk menarik padanan gaya but dan skirt, ingat garis panduan berikut dan anda akan menggegarkan gaya anda.

1. Midi skirt dengan slit but

Siapa yang tidak mempunyai sepasang slit but bergaya di dalam almari mereka? Gaya ini mungkin mendapat keuntungannya kerana ia bukan sahaja comel tetapi juga selesa dan boleh disesuaikan. Skirt yang sesuai untuk dipakai dengan booties ialah skirt midi atau apa-apa sahaja yang jatuh tepat di atas lutut.

ARTIKEL BERKAITAN: Bergaya Dengan Pleated Skirt & Pant Memang Cantik Tapi Bukan Mudah Untuk Jaga

Anda boleh memainkan sisi genit dan feminin anda dengan siluet A-line atau pastikan ia profesional dengan skirt pensel. Kerana cara skirt pensel menekankan lekuk kaki anda dari peha hingga lutut, but pendek akan menyerlahkan penampilan wanita anda. Ia akan menekankan garisan yang bermula dari buku lali anda ke betis.

2. Skirt perak dengan kasut but paras lutut

Pakai skirt yang sedikit lebih pendek daripada but atas buku lali anda supaya terdapat sedikit ruang antara bahagian atas but anda dan bahagian bawah skirt  apabila anda memakai but ultra-bergaya ini.

Ia tidak diingini untuk bahagian atas but anda disembunyikan di bawah labuh skirt anda. Cuba pecahkan gaya anda dengan memakai skirt ini dengan but dengan sepasang seluar ketat legap berwarna. Ini juga akan membantu memastikan anda dilindungi dan hangat semasa anda berada di luar untuk menikmati cuaca musim sejuk.

3. Skirt dengan kasut but klasik

IKLAN

Jika anda ingin menarik rupa skirt midi panjang yang dipadankan dengan sepasang but, apa kata cuba dengan but yang mempunyai tumit padanya. Walaupun memakai but rata dengan skirt midi boleh memendekkan garisan kaki anda, memakai but dengan tumit boleh memanjangkan garisan kaki.

Oleh kerana but secara tradisinya dianggap mempunyai estetika yang lebih maskulin, menambah tumit pada kasut anda boleh memberikan suasana yang lebih feminin pada keseluruhan pakaian anda dan meningkatkan kualiti skirt yang feminin.

Petua Gaya: Cuba sekali untuk tumit blok. Percayalah anda tidak akan menyesal memakainya.

4. Skirt dengan kasut but bertumit

Salah satu cara untuk memakai skirt dengan but pada musim sejuk adalah dengan memasangkan skirt balutan dengan but salji. Ini akan menjadikan kaki anda hangat sambil memberikan anda rupa wanita yang stailo. Anda juga boleh memilih skirt yang cukup panjang untuk menutup but anda. Jika anda ingin melancong ke Negara 4 musim, tambahkan kot bulu atau jaket bertebat untuk kehangatan tambahan.

ARTIKEL BERKAITAN: Gaya Kasut Flat Yang Tidak Pernah Membosankan, Cuma Perlu Tahu Padanan Yang Betul

5. Skirt pendek dengan kasut but buku lali

Apabila memakai skirt musim sejuk, pastikan fabriknya tebal dan cukup berat. Jika tidak, angin boleh meniup melalui skirt dan menyebabkan ketidakselesaan. Jika anda boleh mengurangkan masalah ini, anda mesti memakai skirt panjang dengan but buku lali. Untuk mempunyai lapisan kehangatan, pasangkannya dengan stoking bulu, dan anda sudah bersedia untuk memamerkan skirt anda dengan but.

IKLAN

6. Skirt bercetak dengan kasut but pertengahan betis

Jika anda sedang mencari sesuatu yang sedikit berbeza, cuba padankan sepasang but pertengahan betis yang bergaya dengan skirt pernyataan. But pertengahan betis biasanya cukup panas dan tidak terlalu besar. Pilihan yang baik ialah but yang diperbuat daripada kulit biri-biri atau bahan lembut lain. Anda boleh memasangkannya dengan skirt bercetak, dan terdapat banyak cetakan dan gaya yang berbeza untuk dipilih. Walau bagaimanapun, pastikan but sesuai dan selesa.

Petua Gaya: Gunakan selendang atau jaket, dan akhirnya, nikmati pakaian musim sejuk di Negara empat musim anda dengan penuh bergaya.

Selain itu, anda sentiasa boleh menambah bakat dengan mengakses skirt anda dengan but.

Bagaimana untuk mengakses dengan Skirt?

Apabila mempertimbangkan cara menggayakan skirt, ingatlah perkara berikut: Topi, Tudung, Aksesori Skirt dengan trend but

Tambah tali pinggang

Tali pinggang yang lebih lebar cenderung kelihatan lebih menarik dengan skirt yang lebih panjang, manakala tali pinggang yang nipis kelihatan hebat dengan skirt yang lebih pendek.

IKLAN

Seimbangkan pakaian anda.

Ingatlah untuk mengingati perkadaran ‘ensemble’ anda. Padankan pakaian dengan pakaian yang lebih longgar dengan sehelai yang lebih sesuai dengan bentuk. Sebagai contoh, padankan bahagian atas yang sesuai dengan bentuk dengan skirt yang longgar atau mengalir. Sebaliknya, jika anda ingin kelihatan lebih berpeluk tubuh dengan skirt anda, imbangi dengan memilih bahagian atas yang lebih berair atau yang mempunyai ruffles.

Dapatkan jaket.

 

Terutama jika anda memakai bahagian atas yang sesuai, kardigan, blazer atau jaket kulit yang ringan mungkin meningkatkan garis skirt anda. Pilihan lain termasuk jaket kulit dan untuk gaya kasual namun disatukan, sarungkan jaket pada bahu anda dan biarkan ia tergantung dengan longgar.

Pastikan memakai kasut yang sesuai.

Pilih sepasang kasut yang sesuai dengan skirt anda. Booties ialah pilihan kasut yang sangat baik untuk dipadankan dengan pelbagai jenis skirt panjang dan pendek. Laraskan ketinggian tumit pada kasut anda supaya sesuai dengan skirt yang anda pakai.

Pastikan pakai sepasang stokin

Sebagai hijabi kita perlu sentiasa menjaga penampilan, padankan dengan sarung kaki setinggi lutut atau pertengahan betis. Anda juga boleh memakai stokin hitam atau putih dengan skirt kotak-kotak dan loafer hitam berkilauan sebagai alternatif. Stokin adalah alternatif langkah berjaga-jaga kalau skirt ditiup angin.

Kini setelah anda bersedia untuk menonjolkan gaya anda dalam salah satu gabungan skirt dan but yang paling bergaya.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/L51Bmg4enGw

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI