Hanis Zalikha Zainal Rashid dahulunya pernah dikenali seorang blogger yang aktif berkongsi tentang perjalanan hidupnya, setelah berkeluarga Hanis juga kelihatan berkongsi tentang perjalanan kehidupannya bersama kedua anak-anaknya.

Pernah dicalonkan untuk Anugerah Blog Paling Berpengaruh pada tahun 2011, Hanis Zalikha antara selebriti yang ramai hijabi di luar terinspirasi dengan cara didikan anak-anaknya.

ARTIKEL BERKAITAN: Percutian Hanis Zalikha Dan Keluarga Menjadi Tumpuan Ramai. Kali Ini naik Helikopter Peribadi.

Cara Hanis luangkan masa

Perkongsian video Hanis Zalikha ‘healing’ versi anak perempuannya, Alisa Aisyah, ramai yang puji cara pelakon wanita ini melayan anaknya. Istilah ‘healing’ antara yang menjadi sebutan ramai di media sosial terutamanya di platform Tik Tok yang merujuk kepada pemulihan diri atau ‘me-time’.

@haniszalikhaHealing versi gegirl♬ OHH WHOO IS SHEEEE – idk

Menerusi video yang dikongsikan itu, pelakon dan selebriti itu menunjukkan gelagat anaknya yang sedang melakukan rawatan kecantikan di sebuah spa. Di ruangan kapsyen, dia mengatakan itu merupakan sesi ‘healing’ namun mengikut versi anak perempuan.

IKLAN

Seakan-akan sudah biasa

Cukup tenang menerima rawatan kecantikan itu, Alisa turut kelihatan yang sedang menerima rawatan manicure untuk mendapatkan kuku yang bersih serta berkilat sambil memakai ‘facial mask’ pada wajahnya. Walaupun baru sahaja berusia tiga tahun, Alisa dilihat seakan-akan sudah biasa melakukannya.

‘Healing Another Level’, Hanis Zalikha Kongsi Cara Me-Timenya Versi Alisa Aisyah, Ramai Puji Lain Macam Ni.

IKLAN

Menerima pelbagai reaksi dari netizen di mana rata-ratanya tercengang melihat layanan yang diberikan buat anak kepada pelakon wanita ini. “Takut lah tengok cara dia healing, another level yang lain dari yang lain. Ramai yang berseloroh membandingkan versi ‘healing’ mereka semasa kecil dahulu yang jauh berbeza dengan apa yang diterima Alisa.

‘Healing Another Level’, Hanis Zalikha Kongsi Cara Me-Timenya Versi Alisa Aisyah, Ramai Puji Lain Macam Ni. ‘Healing Another Level’, Hanis Zalikha Kongsi Cara Me-Timenya Versi Alisa Aisyah, Ramai Puji Lain Macam Ni. ‘Healing Another Level’, Hanis Zalikha Kongsi Cara Me-Timenya Versi Alisa Aisyah, Ramai Puji Lain Macam Ni. ‘Healing Another Level’, Hanis Zalikha Kongsi Cara Me-Timenya Versi Alisa Aisyah, Ramai Puji Lain Macam Ni.

IKLAN

Terdahulu Hanis Zalikha berkahwin dengan Hairul Azreen pada 5 Jun 201 5 dan mempunyai dua orang anak iaitu Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah. Mereka juga mempunyai seekor kucing, Bujibu Chempel.

ARTIKEL BERKAITAN: Naik Jet Peribadi Mewah Bersama Vincent Tan, Hanis Zalikha Anggap Tumpang Rezeki Anak-Anak

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.