Semakin ramai selebriti lahir daripada media sosial. Salah seorang daripadanya, Naswa Aulia. Pempengaruh berhijab dari negara sebarang ini mempunyai 463 ribu pengikut. Bukan sahaja cantik, dia juga mempunyai suara yang lunak.

Saluran YouTube Naswa Aulia telah disahkan dan mempunyai 339,000 pengikut. Dibina sejak 25 Disember 2017, nama penuh pemilik Naswa Aulia Sabila menghasilkan lagu muka depan dan selawat. Tidak kurang daripada 25 video kandungan telah dihasilkan oleh saluran youtubenya, ini n 6 fakta mengenai YouTuber Naswa Aulia yang menjadi pujaan remaja di Indonesia.

ARTIKEL BERKAITAN: Berhijab di Mega Event Muslimah Indonesia, Penampilan Titi Kamal Raih Tumpuan Netizen

Seorang qariah

Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya

Naswa Aulia ternyata seorang qariah alias pembaca Al-Qur’an. Naswa telah memenangi pertandingan Musabaqah Tilawatil Qur’an Peringkat Kebangsaan ketika di sekolah rendah dan menengah. Gadis kelahiran Jawa Timur, 7 Julai 2003 ini ramai diperkatakan dan disenangi netizen. Kandungan video dianggap menarik. Suaranya ketika menyanyi dan berlagu memang merdu.

650 Ribu Pengikut Tiktok

@nswaaulia Udah Istiqomah baca Al Mulk blom? #fyp #fypシ #almulk ♬ suara asli – naswaa – ig:nswaaulia

Populariti Naswa Aulia kemudiannya tersebar di Tiktok, pengikutnya di Tiktok sudah mencecah 694 ribu. Akaun Tiktok @nswaaulia telah menghasilkan lebih dari 60 kandungan video dan berjaya mengumpul lebih 6 juta tanda suka. Netizen memberi respon positif terhadap kandungan video Naswa Aulia.

Pengisian agama

Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya

IKLAN

Diberkati dengan suara merdu Sang Pencipta, Naswa Aulia menyalurkan bakat ini dengan mengeluarkan single berunsur keagamaan berjudul “Irkhamhuma” tahun lalu di saluran YouTube Naswa. Konsisten berhijab, dia kelihatan anggun berjubah putih dalam klip video “Irkhamhuma.” Tayangan perdana di YouTube pada tahun lalu, klip video itu telah ditonton sebanyak 127 ribu kali.

Jutaan Tontonan Video Muka Depan

Beberapa kali Naswa Aulia memuat naik video muka depan lagu di YouTube dan dibanjiri pujian warga maya. Beberapa video muka depannya malah mengumpul berjuta-juta tontonan.

“Adfaita” misalnya ditonton sebanyak 3.8 juta kali. “Al Miskufah” mendapat 2 juta tontonan. Video muka depan untuk “Ya Hanana” mendapat 1.8 juta tontonan. Satu pencapaian yang menakjubkan.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN: “Biar Proses Ini Tanpa Pujian Atau Makian,” – Aktres Indonesia, Wanda Hamidah Kini Berhijab Pada Usia 44 Tahun

Banjiri pujian warga maya

Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya

Sejumlah netizen menghadiahkan video muka depan Naswa Aulia dengan pujian. “Versi terbaik Adfaita di YouTube saya pernah dengar. Anda menyanyi dengan penuh semangat, yakin dan mempunyai suara lunak dan merdu.

Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya

IKLAN

“Masyaallah, semoga kita termasuk orang-orang yang mendapat syafaat Nabi,” Muhammad s.a.w. “Masyaallah, inikah nama bidadari dunia? Bukan bersayap tapi pakai tudung,” komen yang lain.

Tampil bergaya di instagram

Sering Muat Naik ‘Cover’ Selawat, Pempengaruh Dari Indonesia Naswa Aulia Mendapat Pujian Warga Maya

Selain memuat naik kandungan video muka depan, Naswa Aulia telah berkali-kali memuat naik foto dengan cara yang sopan tetapi tetap anggun. Gaya berpakaiannya dianggap tidak pernah gagal. Muslimah sejati

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

SUMBER: Liputan6.com

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI