Berapa banyak pelembap yang anda guna selama beberapa minggu terakhir ini? Mungkin lebih dari kebiasaaan, bukan? Cuaca panas kulit kering tak cukup dengan minum air sahaja. Di antara suhu yang turun naik dan kenyataan bahawa anda masih menyerah pada waktu-waktu petang ini yang hangat, sukar untuk mengejutkan kulit anda berasa lebih dahaga daripada sebelumnya.

Walau bagaimanapun, letakkan balang krim sejuk bersaiz industri kerana sebenarnya, jenis krim yang anda pilih, bukannya jumlah yang anda gunakan yang sangat penting untuk mengembalikan kulit kering.

Pelembap terbaik untuk kulit kering adalah yang mengandungi ramuan kelembapan yang paling maju, dan ada beberapa yang baru untuk mendapatkan radar kulit wajah anda. Asid hyaluronik, tentu saja untuk membantu penghidratan pada setiap lapisan kulit dan bukan hanya pada permukaan sementara ceramides telah memberikan kemenangan yang tinggi kerana kemampuan mereka untuk meningkatkan penghalang, seterusnya menghentikan penghidratan penting dari penyejatan.

Oleh itu, dari mana untuk mendapatkan krim muka yang terbaik untuk kulit kering sehingga bersisik? Tinjau ke bawah untuk mengetahui selok-belok mendalam formula kecantikan yang paling menghidratkan di dunia, dan belilah yang sesuai untuk anda.

Pelembap terbaik untuk kulit kering

Weleda Skin Food

IKLAN

Bahan asas yang digemari oleh beberapa selebriti, Weleda’s Skin Food adalah produk pelbagai guna yang memenangi anugerah yang menyuburkan dan melindungi wajah yang kering secara serius dan juga badan. Minyak biji bunga matahari organik, wild pansy, calendula dan chamomile akan menjadikan kulit anda licin dan lembut dalam sekejap.

La Roche-Posay Nutritic Intense Rich

Pelembap tanpa khasiat yang hebat, krim yang sangat kaya ini sangat sesuai untuk kulit kering yang tidak selesa. Ini diformulasikan dengan alas air termal yang menenangkan dan gliserin yang banyak untuk menahan kelembapan selagi anda memerlukannya. Bebas wangian dan sangat lembut, ia adalah pilihan yang bagus untuk kulit yang sensitif.

BACA JUGA ARTIKEL INI: Ini Perbezaan Kulit Kering dan Dehidrasi yang Jarang Anda ketahui

Drunk Elephant Lala Retro Whipped Cream

IKLAN

Seperti pelukan yang lembut untuk wajah anda, krim berasaskan ceramide ini adalah penghilang dahaga segera untuk kulit kering. Kandungan yang penuh dengan vitamin C, asid lemak dan omega untuk memberikan penghidratan mendalam yang menjadikan kulit anda sentiasa berkhasiat sepanjang hari. Lebih baik lagi, krim ini tidak menjadikan foundation anda hilang di wajah anda.

The Inkey List Ceramide Night Treatment

Krim malam tanpa hiasan ini dibungkus dengan ceramides, lipid, atau lemak, yang memerlukan penghalang kulit yang sihat untuk mengekalkan kelembapan dan melindungi dirinya. Melangkah selangkah lebih jauh, ia juga mengandungi asid hyaluronik yang kuat untuk mengunci kelembapan di dalam kulit. Tawaran yang jelas hebat!

BACA JUGA ARTIKEL INI: Wajah Kusam , Bersisik Dan Tidak Bermaya, 10 Cadangan Masker Wajah Terbaik Untuk Kulit Kering

IKLAN

Embryolisse Lait-Crème Concentré Moisturiser

Menjadi kegemaran make up artis antarabangsa. Bahan legenda farmasi Perancis, tiub kecil yang sederhana ini mengagumkan pada tompok-tompok serpihan, kulit yang haus dan hidung mengelupas Bahagian yang terbaik selain dari harga murah, tentu saja beberapa fungsi asas pelindung cahaya menyeluruh yang tidak pernah anda dapat.

CeraVe 6 Moisturising Cream

Dengan harga yang berbaloi dan berpatutan, pelembap ini akan memberikan penghidratan yang mencukupi untuk menenangkan kulit yang paling kering. Ia dipenuhi dengan ceramida yang menyokong penghalang dan asid hyaluronik yang mengikat kelembapan dan bebas wangian.

Kate Somerville DeliKate Recovery Cream

Sekiranya kulit kering anda mudah teriritasi atau cenderung menjadi lembik, inilah krim yang boleh dipercayai. Pelancaran terbaru Kate Somerville direka khas untuk kulit yang peka dan tegang, ceramida dan peptida di dalamnya membantu menjadikan kulit anda lebih tahan lasak. Ia juga berfungsi dengan baik di dalam riasan wajah. Perhatikan bagaimana ia menjadikan foundation kelihatan lebih cerah.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI