Dalam cuaca panas kini boleh menyebabkan kita berdepan dengan masalah bibir kering. Keadaan ini akan menyebabkan rasa tidak selesa kerana bibir akan jadi menggelupas dan pedih. Seperti gadis ini menggunakan akaun @kiya_ainu yang mengalami masalah bibir dan dia menggunakan medium sosial twitter untuk bertanya kepada netizen apa produk yang sesuai untuk merawat bibir kering. Ramai yang respon dan berkongsi penjagaan produk bersesuain untuk mengatasi masalah ini.

Beli produk di drugstore.

Pakai yang ada SPF dan bibir jadi lembut.

Pakai produk jeli petroleum dan hasilnya bangun tidur bibir jadi tak kering lagi.

Jumpa dermatitis dan mencadangkan produk di bawah. Alhamdulillah dalam beberapa hari bibir jadi lembab semula dan diingatkan untuk tidak kerap memakai lipstick.

Turut cadangkan untuk guna dua produk ini.

IKLAN

Sebelum itu mempunyai masalah sama sehinggalah seseorang cadangkan guna produk ini dan hasilnya memang sangat bagus.

Turut mencuba pakai lip balm dari pelbagai warna dan bibir jadi tidak kering. Tukar warna mengikut darah.

Boleh juga guna lip scrub untuk rawat bibir kering dan hilangkan lingkaran bibir gelap.

Boleh juga mencuba lip balm ini yang dijual pada harga berpatutan.

IKLAN

Beberapa produk lagi yang dicdangkan boleh dicuba.

Pengalaman guna produk lain.

Pakai produk jeli petroleum dari awal tahun lagi dan bibir langsung tidak merekah.

IKLAN

TERBAHARU CC LIP CREAM DARI MENTHOLATUM

TIADA LAGI BIBIR KUSAM DAN DAPATKAN KEBAIKAN PENJAGAAN BIBIR DAN RONA YANG TERBAIK.

Jangan biarkan bibir yang kering dan menggelupas mengganggu mood anda! Mentholatum Lip Care, jenama penjagaan bibir yang terkemuka dan kian berkembang, mahu mengubah cara menjaga bibir hijabis.

Mentholatum Lip Care’s CC Lip Cream memberi anda warna lembut dan kekal di bibir yang tampak lebih semula jadi, maka anda boleh berbangga yang kini bibir anda lebih menyerlah! Sesuai untuk kegunaan harian, CC Lip Cream memberikan 5 manfaat penjagaan yang anda perlukan:

Nikmati penghidratan mendalam dengan Super Hyaluronic Acid dan Ceramide; rawatan berkhasiat dengan Meadowfoam Seed Oil dan Moroccan Argan Oil; meningkatkan keanjalan dengan bahan unik Mentholatum, iaitu Maxilip™ yang memberi anda bibir yang lebih penuh dan gebu; manfaat pencerahan yang meningkatkan warna semula jadi bibir anda; dan Vitamin E yang memulihkan yang penuh dengan antioksidan untuk melembutkan bibir dan melawan penuaan pramatang.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI