Mempunyai kulit yang sihat memang jadi dambaan setiap wanita. Dan salah satu nutrisi yang diperlukan untuk memastikan kulit sentiasa sihat adalah dengan makan vitamin C. Selain mengambil pemakanan yang ada vitamin C semulajadi seperti buah oren, atau strawberi, kita juga boleh ambil pil yang banyak dijual di pasaran.

Perkongsian wanita ini Ika Mat Bakhir di laman sosial facebook yang membuktikan keberkesanan makan vitamin C yang diambil setiap hari. Dia turut senaraikan 15 kebaikan vitamin C yang mempunyai pelbagai khasiat dan manfaat.

Selain membuat kulit makin cantik, pengambilan vitamin C juga boleh mengelak masalah jerawat, susah kena demam dan kulit juga tidak akan menjadi kusam.

VITAMIN C : BENDA WAJIB AKU MAKAN SETIAP HARI

haaaaa..ni sis cakap wajib tapi untuk sis laa wajib sebab sis dh rasaaa berkesan nyaa vitamin c ni haa..bende kecik molekkk jeee tapi berkesan tahap hyper..selaen petua2 sis yang sememangnya jadi amalan harian sis turut amalkan pemakanan sehat..chewahhhh..tak ler tipuu jeee..aku makan baham belaka kalah rimau..haahahhaha..

sis makan VITAMIN C setiap hari 1000MG okay..WAJIB SIS MAKAN..tak makan sehari rasa terus eyhh hodohnya aku..padahal memang tak lawa mana pon..manis nyaa adaaaaa..choiii kau carut sis hodoh,hodoh lagi kau..haha..ni sis share kebaikan vit c yg jadi pada sis :

1.kulit muka makin lama makin helokkk merecikkkkkkk

2.pori2 dulu besar bak lobang hidong zabedah kini kecik moliukk

IKLAN

3.jerawat makin takdok smp tahap tumbuh seketoi jeeeee

4.parut makin pudar

5.kulit jadi makin cerah

6.susah nak kene demam kura2 demam kepialu mahupun demam kunyit

IKLAN

7.gusi takde darah2 kalau gosok gigi..kalau tak dulu mesti macam puntianak harum sundal petang senja time gosok gigi

8.langsung takde stretch mark kat perot licin sajoo sepanjang preggy

9.kulit anak cantekkkk bersih (kalau makpak nye memang genetik hitam2 si tampuk manggis jangan lah berangan anak jadi putih2 melati merah2 jelita pulakkkk)

10.masalah kulit kering takde maybe sebab makan vit c sis minum air paling kurang 3liter okayyyy

IKLAN

11.kuku jd kilat2 je tak senang patah padahal sis spesies gigit kuku

12.kulit hilang kusam dan rasa anjal jeee

13.anak lahir susah nak kene parut (ruam susu kene jap je dua hari ilang,kene gigit nyamuk xde tinggal parut)

14.tumit pecah dah xde

15.luka cepat baik (ni haaa memang cepat tak kesah luka apa,luka bersalin cepat baek parut takde mcm xpenah beranak jee jadi..hehhehehe.)

so sesapa yg pm sis tanya sis pakai vitamin c apa,sis makan apa sahajaaaa brand janji tepek kat situ 1000MG.sis dulu hodoh jeee entah macam mana naseb baek pulak aku boleh berlaki,,hahahaha..korang yang duk review make up sana sini tuuu bujang sampai ke tuaa jee..hahahhahhah..

tp bukanlah semata2 amal vitc,sis cuba jugak amal petua2 sis untuk kulit sehat…kay bawah ni sis share tepek gambar vitamin c yang sis guna..explaination kat gambarr naaa..slot meniaga untuk PENJUAL VIT C boleh laa tepek komen yeee nak jual vit c korang yeee..VITAMIN C JEEE..Ubat kuat ubat gout ubat senak peranakan adalah diharamkan..ameklah koran tepek komen yee niaga elok2..nak bagi sis gift review produk korang pon okayyyy sajoo..huhuhh