Mendapat bentuk badan adalah lebih mudah daripada yang difikirkan oleh ramai orang. Kunci kejayaan adalah konsisten dan sabar. Ia tidak berlaku semalaman seperti yang ramai di antara kita inginkan.

Dalam artikel hari ini, HIJABISTA akan menunjukkan kepada anda latihan yang paling berkesan untuk mengecilkan peha. Anda hanya perlu ikut senaman ini dengan 15 ulangan setiap latihan mengikut susunan yang disenaraikan di bawah.

ARTIKEL BERKAITAN: Wow, Kecilkan Paha Sado Dengan Hanya Amal Minum Rebusan Jintan Manis. Confirm Menjadi!

1. Angkat Kaki Ke Sisi

Cadangan masa: 1-13 minit

Berbaring di sebelah bengkokkan kaki kanan dan pegang kepala anda dengan lengan kanan. Luruskan kaki kiri anda dan angkatnya semampu boleh. Turunkan kaki anda tanpa menyentuh lantai dan ulangi proses itu. Selepas anda selesai ulangi latihan pada bahagian yang bertentangan.

2. Angkat Kaki Dengan Lutut Dalam

5 Cara Kecilkan Paha, Hanya Dengan Senaman Bebaring Di Lantai Sahaja!

IKLAN

Cadangan masa: 2-14 minit

Berbaring di sebelah kanan dengan kaki dilunjurkan dan siku kanan dibengkokkan supaya tangan kanan menyokong kepala anda. Bawa kaki kanan anda sedikit ke hadapan dan bengkokkan lutut kira-kira 90 darjah. Pastikan bahu dan pinggul anda disusun, perut ketat, kaki kiri lurus, dan jari kaki kiri runcing, tarik paha luar anda untuk mengangkat kaki kiri anda kira-kira 45 darjah dari tanah. Tanpa menjatuhkan kaki anda, bengkokkan lutut kiri semasa anda membawanya masuk ke arah teras anda. Kemudian lepaskan kaki kembali ke udara dan turunkan dengan kawalan sehingga jari kaki anda berada beberapa inci dari lantai.

3. Pike leg pulses

5 Cara Kecilkan Paha, Hanya Dengan Senaman Bebaring Di Lantai Sahaja!

Cadangan masa: 3-12 minit

IKLAN

Berbaring di sebelah bengkokkan kaki kanan anda dan pegang kepala dengan lengan kanan anda. Kali ini halakan kaki ke hadapan badan anda dan sama seperti senaman pertama, angkat ia seberapa tinggi yang anda boleh.

ARTIKEL BERKAITAN: 6 Senaman Mudah Hapuskan Selulit Di Paha Dan Punggung. 14 Hari Dah Nampak Hasilnya!

4. Pike Knee-In

5 Cara Kecilkan Paha, Hanya Dengan Senaman Bebaring Di Lantai Sahaja!

Cadangan masa: 4-15 minit

IKLAN

Semasa anda berbaring di sisi, angkat kaki kiri anda di hadapan badan dan bukannya mengangkat ke atas dan ke bawah, perlahan-lahan lakukan tendangan. Ulangi latihan pada bahagian yang bertentangan.

5. Angkat kaki sebelah ke atas

5 Cara Kecilkan Paha, Hanya Dengan Senaman Bebaring Di Lantai Sahaja! 5 Cara Kecilkan Paha, Hanya Dengan Senaman Bebaring Di Lantai Sahaja!

Cadangan masa: 5-13 minit

Untuk latihan ini, anda perlu meletakkan diri di atas lantai dengan satu kaki di udara dan memegangnya dengan lengan anda. Semasa mengangkat satu kaki ke udara, angkat satu lagi sehingga menyentuh kaki anda bersama-sama.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/RFw91T1UOiQ

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI