Cabaran norma baharu menuntut kepelbagaian teknologi yang tinggi, bagi memudahkan segala urusan. Ternyata dengan ada kepelbagaian peranti mahupun gajet yang canggih menyelesaikan segala masalah dan kehidupan norma baharu menjadi kebiasaan harian.

Salah satu gajet yang mampu memudahkan perjalanan urusan anda di rumah ialah ear bud. Setuju tak? Ya, sebilangan besar tunas bebas wayar pertama, mati setelah beberapa jam dan mengalami banyak masalah lain. Nasib baik, masa telah berubah. Terdapat sebilangan besar model baru yang terdengar hebat dan berfungsi hampir sempurna. Setelah menguji puluhan daripadanya selama tiga tahun terakhir ini, earbud tanpa wayar kegemaran hijabi kali ini mempunai gaya dan harga mampu milik.

Apa Itu Earbud ‘Wirefree’?

Melihat banyak jenama, earbud tanpa wayar sebenar, earbud tanpa wayar yang benar-benar, earbud tanpa wayar sepenuhnya, earbud tanpa wayar sepenuhnya. Jika sepasang earbud tanpa wayar, menyambung ke telefon / komputer anda melalui Bluetooth dan tidak mempunyai kabel yang menghubungkan putik kiri ke kanan, dipanggil tanpa wayar. Biasanya, set tanpa wayar dilengkapi dengan dua tunas berukuran popcorn, masing-masing dengan bateri di dalamnya,dan buaian pengecasan yang membawa tenaga bateri tambahan dan menjadikannya selamat ketika anda tidak memakainya.

Tetapi ear bud ini anda akan menghadapi masalah, seperti hayat bateri yang terhad (jangan beli dengan kurang dari 5 jam), kawalan yang membingungkan, dan bergantung pada cas pengecasan. Ear bud ini juga lebih mudah hilang daripada earbud tradisional dan menggantikan satu tunas boleh menjadi mahal.

Berzumba di rumah tiada gangguan kualiti bunyi

Wow pengalaman zumba di rumah persis persis berada di gym. Pasangkan sahaja Earbud premium ini untuk memainkan muzik semasa melakukan senaman mahupun berjalan sambil mendengar podcast dalam perjalanan ke tempat membeli-belah, kualiti audio adalah perkara yang paling penting. Menawarkan suara yang lebih komprehensif, menggunakan woofer 11 milimeter untuk bass yang lebih dalam dan tweeter 6,5 milimeter untuk treble yang tajam dengan distorsi minimum. Ini memberikan pengalaman audio terbaik. Ear bud dengan suara dinamik dan seimbang, buat anda relax sektika sambil menikmati muzik artis kegemaran anda, bila-bila masa dan di mana sahaja.

Tiada gangguan fokus bekerja

IKLAN

Sama ada di pejabat atau bekerja di rumah, sukar untuk meramalkan bunyi apa yang akan masuk ke persekitaran anda pada siang hari. Pembatalan bunyi yang cekap adalah mustahak bagi earbud tanpa wayar untuk masuk ke gudang senjata saya. Pada pendapat saya, pembatalan bunyi automatik pada Buds Pro adalah tempat earbud ini terasa seperti langkah besar. Samsung mendakwa bahawa ANC dapat menyekat hingga 99% kebisingan latar belakang yang tidak diingini. Walaupun saya tidak dapat mengesahkan atau menolak 99%, earbud ini sememangnya hebat dalam menyekat bunyi.

Anda boleh menyesuaikan sejauh mana anda mahu menghentikan bunyi bising di aplikasi Galaxy wearables. Titik pembezaan yang paling ketara,  dengan Galaxy Buds Pro adalah bunyi ambien dan ANC bekerjasama untuk mencipta pengalaman yang lebih baik. Gegendang telinga dikesan ketika bercakap dan menurunkan kelantangan audio secara automatik sehingga berhenti bercakap. Sebaik sahaja selesai bercakap, audio kembali ke tahap sebelumnya. Tidak dapat menggunakan earbud yang lain dan ini adalah nilai tambah yang luar biasa, memandangkan anda tidak perlu lagi mengeluarkan kedua earbud ketika seseorang menghampiri anda.

Sesiapa yang telah menghabiskan masa bekerja dari rumah pada tahun 2020 tahu betapa pentingnya kualiti mikrofon yang baik untuk persidangan video dan audio. Samsung meletakkan tiga mikrofon dan VPU (unit pengambilan suara) di earbud Galaxy Buds Pro untuk menjadikan kualiti mikrofon dengan lebih baik bagi mereka yang menggunakannya untuk kegunaan perusahaan atau peribadi. Saya menggunakan mikrofon untuk persidangan video dan audio, dan mikrofon tetap berkualiti dengan baik. Saya menguji kemampuan VoIP Galaxy Buds Pro semasa persidangan audio semasa panggilan Microsoft Teams.

Semasa berada di dalam, mikrofon saya agak jelas, tetapi sukar bagi peserta mesyuarat lain untuk mendengar  ketika saya melangkah keluar. Selalu merasa seperti earbud tanpa wayar menjadikannya lebih sukar bagi seseorang untuk mendengarkan saya semasa menggunakan mikrofon. Belum ada pengeluar earbud yang menyempurnakannya, tetapi semakin baik dengan setiap generasi. Mikrofon telefon anda mungkin lebih tepat daripada earbud ini, tetapi jika anda memerlukan hands-free untuk panggilan telefon, earbud akan memberi anda jalan keluar. Saya tidak terpesona dengan kualiti mikrofon, tetapi belum ada earbud tanpa wayar yang membuat saya terpesona, agar berlaku adil.

IKLAN

Multifungsi untuk semua urusan

Bekerja di rumah menutut anda menggunakan pelbagai peranti, pasti kekalutan akan terasa apabila anda tidak dapat menguruskan peranti yang digunakan.

Sekarang, anda boleh menukar sambungan earbud anda secara automatik antara telefon pintar dan tablet berdasarkan penggunaan anda. Tidak diperlukan penyesuaian manual. Multitasker? Ya, anda boleh menerima panggilan walaupun anda seang menonton di tablet dan masih boleh menjawab telefon menggunakan Galaxy Buds Pro. Setelah panggilan selesai, gegendang telinga anda beralih kembali ke tablet anda dengan serta-merta; video dimainkan semula, dan anda dapat mendengar audio melalui earbud semula.

Jangka hayat bateri tidak membantutkan aktiviti

Setiap earbud Galaxy Buds Pro dilengkapi dengan bateri 61 mAh, dan pengisian pengisian mengandungi bateri 472 mAh. Dua tuntutan hayat bateri utama datang dari Samsung dengan Galaxy Buds Pro. Samsung menuntut sehingga 5 jam waktu bermain dengan ANC atau Bixby voice bangun tidur diaktifkan dan sehingga 8 jam ANC dan Bixby voice bangun dimatikan. Anda boleh mengharapkan penggunaan sehingga 28 jam dalam satu caj, dan saya dapati masa kerja yang banyak. Bagi saya, ciri pembatalan bunyi automatik adalah mustahak untuk persidangan audio dan video dan saya rela mengorbankan jangka hayat bateri untuk itu.

IKLAN

Anda juga boleh memainkan sehingga satu jam dengan hanya 5 minit pengisian. Saya menguji ciri ini dan itu adalah sentuhan yang bagus. Casing ini juga mempunyai keupayaan pengecasan tanpa wayar dan ia berpasangan dengan pengecas tanpa wayar.

Reka Bentuk Bergaya tampak stylo

Inspirasi dari bentuk inovatif dan ikonik Galaxy Buds Live, Galaxy Buds Pro menampilkan faktor bentuk yang lebih kemas dan lebih ergonomik. Bentuk earbud tipe kanal meningkatkan kualiti suara dan ia kelihatan kurang menonjol dan lebih semula jadi ketika di telinga anda. Reka bentuk baru ini juga mengurangkan kawasan hubungan antara telinga dan tunas anda, meningkatkan keselesaan dan meminimumkan perasaan tersumbat apatah lagi anda yang berhijab.

Secara keseluruhan, saya gembira dengan pengalaman dengan Galaxy Buds Pro. Earbud terasa sedap di telinga dan beberapa ciri baru yang halus dibuat untuk prestasi audio dan pengalaman pengguna yang jauh lebih baik. Dengan ketahanan air yang lebih baik, ANC, reka bentuk yang lebih baik, dan jangka hayat bateri yang baik, ada beberapa alasan untuk tidak menyukai Galaxy Buds Pro. Saya faham bahawa keselesaan adalah relatif dan berbeza dari pengguna ke pengguna, tetapi rasanya dan menunjukkan prestasi yang baik bagi saya.

Di samping itu, Galaxy Buds Pro direka untuk memberi anda ketenangan fikiran. Dilindungi dengan peringkat ketahanan air IPX7, standard ketahanan air tertinggi di garis Galaxy Buds. Dan sekarang, bimbang kehilangan earbud adalah perkara masa lalu. Cari sahaja menggunakan Bluetooth dengan aplikasi mengesan di peranti anda.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI