Sejak pelancaran HUAWEI P40 di Malaysia, gajet ini terus mengujakan para peminat HUAWEI dengan kehebatannya. Dilengkapi dengan sistem Ultra Vision Penta Camera yang menghasilkan fotografi mengagumkan, ia juga mempunyai pemproses yang hebat seperti Kirin 990 5G dan juga software P40pro+. HUAWEI P40 turut membolehkan anda menjadi antara yang terawal untuk merasai sendiri kelajuan teknologi 5G.

Namun bukan itu sahaja, banyak lagi sebenarnya kelebihannya yang menanti jika anda memiliki HUAWEI P40 ini:

1. Sistem Kamera Ultra Vision Leica Penta

Dengan HUAWEI P40 PRO+, jurugambar boleh mempertimbangkan untuk menggunakannya sebagai alternatif menggantikan kamera mereka. Terima kasih kepada tetapan baharu Kamera Penta belakang.

Siri HUAWEI P40 PRO+ ini mempunyai sistem lens penta kamera belakang yang mengandungi pengesan ‘time-of-flight depth’ dan menawarkan efek bokeh. Kamera penta di belakangnya semestinya merupakan ‘watak utama’ dalam gajet ini.

Anda juga akan mendapat 50MP dan 40MP ultrawide shooters dan 8MP telephoto dengan tiga kali zoom optikal dan lagi 8MP telephoto dengan 100 kali whooping max zoom. Terima kasih kepada lens periskopiknya. Shooter yang kelima ialah ToF yang dapat menolong dengan auto fokus, gambar potret dan beberapa lagi mod hebat untuk video.

Digabungkan dengan kamera pintar yang bermula dari manual sepenuhnya automatik hingga lengkap, 4K video yang nampak jelas dengan frameratenya yang naik hingga 60fps, prestasi cahaya rendah yang melawan pixel dan tidak ada yang dapat menyangkal kehebatan P40 Pro Plus ketika datang ke bab pengimejan.

IKLAN

Siri P40 terbaru HUAWEI juga dilengkapi dengan AI Golden Snap HUAWEI yang membolehkan pengguna membuang orang yang lalu lalang dalam foto, membuang pantulan dan mengambil gambar momen terbaik.

2. Dengan hanya satu sentuhan.

Menyediakan kemudahan AI yang lancar kepada pengguna dengan menyambungkan peranti anda hanya dengan satu sentuhan.

Dengan hanya satu sentuhan, HUAWEI P40 Pro + dan HUAWEI MateBook anda akan berubah menjadi ‘SATU’ peranti hebat hasil daripada kolaborasi pelbagai skrinnya. Anda juga boleh membuat kerja dengan lancar hanya pada satu skrin. Anda boleh mengambil fail dan gambar antara dua peranti dengan mudah. Kerjasama pelbagai skrin juga berfungsi pada HUAWEI Matepad Pro 5G.

‘Multi-Device Control Panels’ menyediakan platform yang membolehkan pengguna melihat setiap peranti yang disambungkan dalam jarak dekat.

IKLAN

Ia juga akan mengesyorkan peranti berdekatan yang dapat digunakan untuk meningkatkan keseronokan pengguna semasa. Contohnya, ketika pengguna mendengarkan muzik di HUAWEI Music dengan HUAWEI Sound X di berdekatannya, Multi-Device Control Panel akan menyarankan untuk menukar output audio ke pembesar suara pintar untuk mendapatkan kualiti suara yang lebih baik. Selain itu, anda juga boleh menyambungkan telefon pintar anda dengan HUAWEI Sound X hanya dengan satu sentuhan. Mudahkan!

HUAWEI MeeTime pula aplikasi panggilan video semua senario pertama di dunia yang menyokong panggilan video HD penuh 1080p antara semua pengguna peranti HUAWEI. HUAWEI MeeTime memanfaatkan sepenuhnya integrasi antara perisian dan perkakasan HUAWEI untuk memberikan pengalaman panggilan video dengan kualiti tinggi.

3. Petal Search Widget – Pintu Ke Sejuta Aplikasi!

HUAWEI sentiasa berkomitmen untuk memberikan yang terbaik kepada penggunanya untuk pengalaman yang terbaik. HUAWEI P40 PRO + dilengkapi dengan Petal Search Widget – Find Apps, tempat carian baharu yang membantu pengguna mencari aplikasi, kandungan dan berita yang mereka mahukan dengan lancar.

IKLAN

Direka oleh HUAWEI, alat baru ini memberi pengguna akses dan pilihan dalam dunia aplikasi dengan cara yang belum pernah mereka alami sebelumnya. Bagaimanakah ia berfungsi? Terdapat tiga langkah mudah untuk memanfaatkan sepenuhnya Petal Search Widget- Find Apps.

Langkah 1:

Untuk mendapatkan semua aplikasi yang anda perlukan pada peranti Siri P40 anda, Petal Search Widget – Find Apps akan membantu anda melakukannya. Setelah diatur, klik pada bar ‘Cari Aplikasi’ di skrin utama anda untuk memulakan.

Langkah 2:

Aplikasi Petal Search Widget akan menunjukkan kepada anda aplikasi teratas yang mungkin ingin anda muat turun.  Hanya klik sahaja nama aplikasi yang anda cari di bar carian.

Langkah 3:

Petal Search Widget- Find Apps akan memaparkan hasil yang paling relevan mengikut carian anda. Ia menonjolkan apa yang anda boleh muat turun dari Huawei AppGallery, pasang melalui pautan rasmi, gunakan versi web, atau pasang dari pihak ketiga yang lain.

Ini adalah 3 sebab mengapa HUAWEI P40 PRO+ lebih hebat dari peranti lain. Dengan adanya One Tap Connectivity dengan HUAWEI Share, semuanya mudah!. Untuk maklumat lanjut mengenai HUAWEI TOGETHER 2020 Campaign, sila layari https://consumer.huawei.com/my/campaign/together-2020/1-8-n/

Tontonilah video di bawah ini bagi memahami lebih mengenai kempen ‘HUAWEI Together 2020’.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI