Sebagai pelakon dan pengacara terkenal Alif Satar sering di kelilingi dengan selebriti wanita berhijab yang cantik serta hebat cara lilitan tudungnya. Namun begitu, Alif tidak meletakkan standard jenama dan atau gaya hijab untuk isterinya.

Umum mengetahui bahawa Alif pernah digandingkan dengan Neelofa dalam satu drama bersiri siaran Astro tetapi tidak bermakna isterinya wajib menyarungkan Nealofa Hijab, meskipun isterinya peminat tegar jenama itu.

Begitu juga untuk drama terbaru baru-baru ini Pengantin Musim Salju yang menggandingkannya dengan pelakon cantik manis Siti Nordiana.

Cara Tersendiri Untuk Sokong Isteri Berhijab

Berkongsi pengalaman isteri tersayang yang baru mengenakan hijab dalam 3 tahun kebelakangan ini, Alif punya cara tersendiri untuk menyokong niat murni isterinya untuk berhijab.

A post shared by Shadila Halid (@shadilahalid) on

Pada awal sebelum isteri tersayang Shadila Halid memakai hijab, Alif tidak pernah meminta dan memaksa dirinya bertudung walaupun umum tahu ialah adalah wajib bagi seorang wanita Islam.

“Isteri adalah salah seorang wanita berkarier sebelum menimang cahaya mata, dan suatu pagi apabila Shadila Halid ingin meminta izin untuk keluar bekerja, Alif tersedar pada hari tersebut dia telah menyarung hijab,” ujar Alif yang teruja kali pertama melihat isteri menyarungkan hijab.

Apabila ditanya apakah punca dan sebab isteri tercinta mula terbuka hati mengenakan hijab, lantas jawapannya juga boleh meruntunkan hati Alif. Dia bersyukur kerana niat isterinya bukan kerana dia tetapi adalah kerana Allah S.W.T.

IKLAN

A post shared by Shadila Halid (@shadilahalid) on

“Bagi isterinya kehidupan dia sudah cukup sempurna mempunyai suami yang cukup supportive dan dikurniakan cahaya mata. Jadi  apa lagi yang dia mahu dan tuntut dalam kehidupan selain melaksanakan suruhan-Nya. Alhamdulilah keikhlasan isteri saya membuat diri ini rasa begitu sempurna memilikinya.

Libatkan Keluarga Dalam Dunia Glamor

Apabila selebriti lain turut berkongsi perihal hidup di laman media sosial, menjadi tarikan umum dan jenama terkenal untuk mempromosi produk mahupun perkhimatan mereka, tidak terkecuali juga dirinya.

Alif antara selebriti yang suka berkongsi lifestyle dia dan keluarga di laman instagram tetapi apa yang dikongsi ada batasan dan masih mengekalkan ruang privasi untuk keluarga.

IKLAN

A post shared by Alif Satar (@alifsatar) on

Dalam satu majlis Alif Satar yang juga merupakan Duta Alicafe hadir di majlis ‘Peraduan Senang Jer Menang’ dan memang sangat mudah untuk menang.

Selama setahun penglibatannya dalam jenama ini, Alif turut bertanggungjawab mempromosi jenama lain seperti berus gigi Darlie dan terbaru Primavalet. Ada juga jenama yang telah melamar Alif dan keluarga tetapi belum masa untuk belum mahu berkongsi dengan umum.

A post shared by Alif Satar (@alifsatar) on

IKLAN

Tentu sekali mempunyai syarat di mana produk yang mahu melibatkan keluarga Alif, produk itu sendiri perlu ada kesesuaian dan relevan dengan menjaga sensitiviti Alif dan keluarga. Malah dia bukan sahaja semborono menerima apa jua tawaran.

Hala Tuju Keluarga Dan Karier

“Sebagai family man, Alif kena bijak dalam membuat keputusan mahupun membahagikan masa antara keluarga dan karier. Ya benar Alif seorang yang kuat bekerja tapi tidak bermakna Alif tiada masa langsung dengan keluarga.”

A post shared by Alif Satar (@alifsatar) on

Memandangkan Alif rapat dengan kedua-dua puterinya, Alisha 3 dan Ariana 1 tahun 7 bulan, Alif perlu bijak menguruskan masa supaya dia tidak lepaskan peluang momen membesarkan anak-anak. Mengimpikan anak yang ramai tetapi buat masa ini tumpuan hanya pada mereka berdua.

A post shared by Alif Satar (@alifsatar) on

Memulakan karier seawal usia  16 tahun, Alif mempunyai perancangan untuk masa hadapan walaupun ia tiada kena mengena dengan kariernya. Perancangan 10 tahun akan datang pasti telah disusun dari sekarang tetapi perkembangannya biarlah Alif kongsi peringkat demi peringkat. Insya-Allah

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI