Tidak susah sebenarnya untuk mendapatkan berat badan ideal. Apa yang penting adalah disiplin yang tinggi.

Perkongsian di laman facebook oleh Cik Puan Mazs Shaari yang memberitahu caranya hilang 28 kg daripada berat asal 85 kg dalam masa enam bulan.

Dia hanya mengamalkan diet suku-suku separuh yang mana mengurangkan garam, minyak dan juga gula.

Menurutnya jika diamalkan dengan betul, memang boleh turun 5kg dalam masa sebulan. Sebelum ini menurutnya dia pernah cuba dit kurangkan carbo tetapi tidak begitu sesuai kerana ketika itu masih menyusu badan.

IKLAN

Setelah dilakukan diet ini, dia berjaya dan sangat enjoy melalui pengalaman ini. Dia berjaya lenyapkan 28 kg dalam masa tidak sampai setahun.

IKLAN

Paling penting katanya tidak perlu rasa stress dan cuba pelbagaikan menu supaya tidak mudah rasa bosan dan tidak rasa ditipu.

IKLAN

Menururnya juga tip paling utama adalah sabar dan percayalah dengan mengamalkan sikap sabar ini anda akan dapat ganjaran paling bermakna dalam diri. Malah dia sebenarnya tidak menyangka dirinya sudah kurus.

Dia turut berkongsi beberapa menu yang diamalkan sepanjang tempoh itu. Dan bagi yang berminat untuk menurunkan berat badan cara sihat dan selamat, boleh cuba ikut cara diamalkannya.

INI ANTARA MENU YANG DIAMALKAN:

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI