Mesti ramai di antara kita pernah rasa ‘tertipu’ apabila membeli beg kulit namun tak lama selepas itu materialnya mulai koyak atau terkopek sedikit demi sedikit.
Hmm, sebenarnya jika materialnya diperbuatkan daripada kulit tiruan maka jangka hayat beg itu tidak akan tahan lama tidak kiralah murah atau mahal harganya. Ikuti perkongsian oleh Lina Nafura Ahmad ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya.
Actually kan lately ni ramai buat tiktok pasal Duck handbag rabak peeling kan?
Actually kan kalau Pu leather atau aka FAKE leather lah tak kira jenama ape dia akan rabak bila habis jangka hayat dia … tak kira kasut , bag , belt atau ape sekali pun lah.
Kalau 100% leather tak mungkin akan rosak walaupun 100 tahun . Dia akan just retak, berkulat (kalau kena air ) dan pudar. Honestly my 100% leather shoes , handbag Chanel ke Dior ke Hermes ke even dah 20 tahun tak peel langsung perfect condition even letak dalam kotak.
Sebab dia guna 100% leather dari luar dalam, lining dan label. Sebab tu handbag jenama mahal kayangan berat sebab leather kan berat dik.
Tapi Coach handbag i banyak i buang je sebab peeling teruk . Bila i kaji actually bukan semua bahagian rosak. Coach sebab dia buat handbag dia bukan 100% leather .
Maybe nak cut cost , jadi bahagian tak nampak tersorok kat situ dia cut cost , lining dalam bag dia and label bukan 100% leather tapi hanya PU leather . And barang dia bukan murah ye handbag 2k average harga Butik . Bayang kan beli 10 bag konon nak simpan pakai tukar tapi tak boleh tahan lama.
😅
So kesimpulan dia kalau beli jenama2 Coach dan seumpamanye sila lah pakai sampai rabak , tak guna simpan buat koleksi sebab takkan boleh simpan lama sebab selepas setahun dua akan start rosak bahagian dalam yang PU leather .
Sekian berkongsi informasi.
#sedih kita handbag mahal macam kena gigit tikus.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

IKLAN

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee 

IKLAN
IKLAN