Pentas Minggu Fesyen Kuala Lumpur menjadi platform buat ramai pereka tanah air untuk berkembang maju. Tidak juga melepaskan peluang, pereka fesyen tempatan, FIZIWOO, tampil dengan koleksi yang ‘manis’ buat semua penggemar fesyen.

Pereka duo itu bakal membuatkan anda terpesona dengan rekaannya yang sangat sesuai dengan budaya tempatan. Malah, mereka juga berkongsi perjalanan bersama Minggu Fesyen Kuala Lumpur selama sedekad.

Busana ‘manis’ seiring kegemaran orang tempatan

FIZIWOO yang ditunjangi Mohd Hafizi Radzi Woo (Fizi) dan Izree Kai Haffiz (kai), membawakan tema fesyen yang di inspirasikan dari buah tempatan, iaitu Mangga Harumanis, sebagai konsep utamanya. Koleksi ini seiring dengan konsep yang pernah di bawakan dahulu, ‘The Orchard’, yang di perkenalkan pada tahun 2019.

Harumanis atau juga di kenali sebagai ‘Musang King‘ merupakan sejenis buah mangga yang berasal dari Perlis, kaya dengan bau yang harum serta rasa kemanisan. FIZIWOO cuba untuk melahirkan rasa kemanisan serta kenikmatan buah Harumanis melalui koleksi fesyen mereka dari aspek penggunaan warna, corak, serta sulaman manik yang menampilkan lagi rasa kelazatan dalam koleksi mereka.

Harumanis Sebagai Inspirasi, FIZIWOO Perkenalkan Buah Tempatan Melalui Fesyen

“Koleksi ini di inspirasi oleh buah Harumanis yang di berikan oleh pelanggan kami.”

IKLAN

“Bila di ikutkan balik, kami pernah ada koleksi yang di inspirasikan dari buah durian, jadi kami bersependapat untuk meneruskan koleksi inspirasi dari buah tempatan.” kata Kai FIZIWOO.

Setelah sedekad bersama, FIZIWOO cuba untuk beralih dari penggunaan gaya lembut dan feminin dan kini ingin mengetengahkan gaya ‘Hip Hop’ 90-an yang lebih riang. Keunikan harumanis juga di olahkan melalui penggunaan grafiti berwarna rona biru dan kuning pada seluar kargo dengan appliques (sulaman) corak mangga.

artikel berkaitan: Hijabi ‘Petite’ Sukar Mencari Saiz Seluar, Ini Aturan Pakar Pilih Yang Sesuai. Hello Koleksi Baharu!

Matang bersama pentas fesyen terkemuka selama sedekad

Harumanis Sebagai Inspirasi, FIZIWOO Perkenalkan Buah Tempatan Melalui Fesyen

IKLAN

Minggu Fesyen Kuala Lumpur telah menjadi satu pentas yang sinonim dalam mengharumkan serta mencorakkan perkembangan industri fesyen tanah air. Ramai pereka fesyen tempatan yang telah maju dan berkembang bersama Minggu Fesyen Kuala Lumpur sejak ia mula pada tahun 2013.

FIZIWOO juga tidak terkecuali untuk bersama-sama ikuti revolusi industri fesyen di Malaysia bersama pentas fesyen unggul ini yang sering menjadi perhatian orang tempatan dalam perkembangan seni fesyen.

Harumanis Sebagai Inspirasi, FIZIWOO Perkenalkan Buah Tempatan Melalui Fesyen

“Dulu sewaktu kami bermula bersama KLFW (minggu fesyen kuala lumpur), kami sangat muda dalam industri fesyen ini,”

IKLAN

“Namun, setelah 10 tahun berlalu, KLFW telah melihat perkembangan dan kematangan kami sebagai satu jenama daripada tahun 2013 sehingga 2022 seiring dengan pentas fesyen ini.” ujar Kai FIZIWOO melalui temubual.

FIZIWOO memperkenalkan koleksi musim panas 2023 serta koleksi ‘Ebony dan Ivory‘ yang di inspirasikan dari permulaan kemunculan jenama FIZIWOO dengan warna monotone pada 18 Ogos di Pavilion Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Artikel berkaitan: Menjaga Kelestarian Alam, Coach Memperkenalkan Koleksi Baharu The Coachies

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI