Melabuhkan tirai Kuala Lumpur Fashion Week 2022 pada Ahad lalu, kemunculan semula pentas peragaan yang megah tahun ini di Pavilion Kuala Lumpur, meraikan tahun ke-10 sebagai salah satu acara paling dinanti-nantikan di bandar ini. KLFW telah menampilkan lebih daripada 40 koleksi siap pakai pereka tempatan di pentas peragaan ini bermula 17 Ogos.

Menariknya lagi tetamu di kalangan pempengaruh mahu pun selebriti menjadi tumpuan dan bualan ramai. Pastinya apa yang ingin hijabista kongsikan gaya fesyen selebriti berhijab ketika menghadiri KLFW 2022. Jom lihat gaya yang mana terkesan di hati anda!

Izara Aishah

Sejak berhijrah selebriti ini, tetap menjaga pemakaian dan juga gaya hijab. Penampilannya di KLFW2022 pasti menarik tumpuan ramai, namun membuat ramai yang ternanti- nanti. Menggenakan busana Rizman Ruzaini serba hitam dengan suntikan warna merah jambu di lengan, Izara Berjaya membuat penonton terpesona.

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

Hadir menyaksikan koleksi Alia Bastaman, dia mengayakan sepasang baju dari pereka itu yang berwarna hijau zamrud, solekan yang menarik dan menyerlah, Izara tetap no 1 untuk gaya wanita muslimah.

Ummi Nazierah

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

Setiap pertunjukkan tidak pernah hadir seorang diri, dua adik-beradik ini cukup secucuk dalam berfesyen. Setiap padangan akan tertumpu pada Ummi Nazierah dan abangnya. Tampak bergaya dan stailo, Ummi tampil berani dengan setiap helaian rekaan tempatan. Gaya yang mana terkesan di hati anda?

Aina Abdul

Lain dari yang lain, ada yang kata gayanya sentiasa unik. Aina Abdul tarik perhatian dengan padanan gaya di pentas nyanyian malah seperti yang dijangka kehadirannya pasti yang pelik dan unik buat Aina Abdul.

Figura ini jika dikenali dengan lebih dekat, pakaian hariannya lebih ringkas dari pakaian yang menuntutnya berlebihan sedikit ketika berkerja. Ya! Ini pentas KLFW, gaya pastinya A++. Busana serba hitam yang unik dari pereka tempatan Kelwan atas jenama Behati, Aina curi tumpuan ramai apabila tiba di perkarangan Pavillion KL.

IKLAN

ARTIKEL BERKENAAN: Harumanis Sebagai Inspirasi, FIZIWOO Perkenalkan Buah Tempatan Melalui Fesyen

Vivy Yusof

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

2022 tahun kembali, ibu kepada 4 anak ini tak lepaskan peluang bergaya sakan. Mungkin ramai tertanya-tanya di mana Vivy Yusof pada tahun sebelumnya. She back! Tampil memberi sokongan pada pereka-pereka tempatan, gayanya ringkas dan pastinya dia pandai berwarna dengan warna. Good job sis!

Kilafairy

Gadis tinggi lampai ini, kelihatan ringkas dengan busana Rizman Ruzaini, pilihan warna kelabu dan hijab biru kusam cukup menyerlah dengan aksesori yang serba ringkas.

Nabila Razali

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

IKLAN

Walaupun sibuk dengan pengambaran drama bersiri, Nabila Razali tetap hadir memberi sokongan. Lain pula tahun ini, pilihan busana yang tidak berapa menyerlah tapi cukup untuk tarik perhatian ramai dengan padanan rona warna.

Nelydiasenrose

Baru sahaja pulang mengerjakan ibadah haji, Nellydiasenrose hadir ditemani suami bagi menyaksikan koleksi baharu Rizman Ruzaini diperagaankan di pentas KLFW. Hitam dan putih tampak molek dengannya, namun hadir malam terakhir untuk menyaksikan koleksi MIMPIKITA, Nelly tampak ayu dengan rona pastel.

Hawarizwana

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

Ramai juga tak sangka penyampai berita ini yang mirip muka Neelofa, tak kalah jika bergaya. Hawa Rizwana, si gadis genit ini ayu dengan pilihan sut rona putih.

Hanis Zalikha

Sedekad Pentas Peragaan KLFW, Fesyen 10 Selebriti Ini Curi Tumpuan. Yang Cantik Ada Yang Unik Pun Ada!

IKLAN

Ahhhh tetap manis! Padanan yang bergaya, Hanis tidak perlu berlebihan. Ketinggiannya tiket persis model yang memperagakan koleksi-koleksi baharu pereka tempatan. Hanis hadir malam terakhir dengan mngayakan busana MIMPIKITA.

Dato Sri Vida

Terpaling unik! Kemunculan khas pengasas produk kecantikan tempatan, ukan untuk menyaksikan pentas peragaan malah kemunculannya tarik perhatian umum. Dato Sri Vida mengayakan busana unuik Behati di pentas peragaan ramai yang terpaku. Unik bukan!

Sejak penubuhan KLFW pada 2013,  telah menyediakan platform untuk pereka Malaysia dan industri fesyen tempatan untuk menyatukan, meraikan dan menghormati setiap koleksi pereka tempatan. Dibina berdasarkan konsep Malaysia untuk dunia, KLFW telah membantu ramai pereka muda Malaysia menceburi industri fesyen global sambil memupuk rangkaian individu yang maju dalam fesyen sepanjang tahun.

ARTIKEL BERKENAAN: 10 Barisan Selebriti Berhijab Ini Curi Perhatian Umum Di Pentas Fesyen KLFW.

Sama ada ia sedia untuk dipakai, avant-garde, couture atau athleisure, KLFW telah memantapkan dirinya sebagai kemuncak fesyen di Malaysia dengan mempamerkan setiap gaya, trend dan persembahan keterlaluan di pentas peragaannya di Pavilion Kuala Lumpur, rakan usaha sama yang penting dalam industri fesyen.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/5GpPS76Rb_E

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI