Bukan mudah menjadi seorang perempuan. Bahagian luar dan dalam kena jaga. Kecantikan, kesihatan dan juga harga diri. Hijabi Fatin Syazwani berkongsi pengalamannya dalam entri Instagram, setia dengan produk tempatan dan tetap istiqomah demi memulihkan kulit muka yang breakout.

Pencarian dan percubaan demi percubaan, Fatin berhabis hampir ribuan ringgit untuk pulihkan kulit. Ikuti pengalaman Fatin dan penemuan produk yang berjaya memulihkan kulitnya.

1. Mula Menggunakan Produk Tempatan

Muka menjadi licin sehingga jerawat susah nak tumbuh diakui oleh Fatin sendiri hasil menggunakan produk tempatan.

Ribuan Ringgit Melayang Semata-Mata Nak Hilangkan Kesan ‘Breakout’, Bertahun Istiqomah Guna Produk Tempatan.Jenama produk tidak berapa terkenal tetapi hasilnya muka Fatin glowing sehingga Fatin setia menggunakannya selama 5 tahun.

2. Tetap Istiqomah Dengan Produk Tempatan

Ketika ini muka tidak memberi kesan apa-apa jadi Fatin tetap teruskan menggunakan produk tempatan.

IKLAN

Ribuan Ringgit Melayang Semata-Mata Nak Hilangkan Kesan ‘Breakout’, Bertahun Istiqomah Guna Produk Tempatan.

3. Kesan Tidak Menggunakan Krim Malam

Muka mula tumbuh bintik-bintik. Apabila Fatin sedar rupanya dia tinggalkan rutin memakai krim malam. Tak sangka produk tempatan ini kalau tinggalkan satu langkah boleh naik bintik-bintik merah.

4. Muka Tidak Selicin Dahulu

Walaupun sudah recover tidak sepenuhnya tetapi kesannya tetap ada. Hati mula panas, boleh jadi stress nak ambil gambar sendiri.

IKLAN

5. Pengaruh Sekeliling Menggunakan Produk Baru

Fatin seorang yang berani mencuba, pengaruh sekeliling juga membuat Fatin berjinak dengan produk baru. Bukan tidak yakin dengan kecantikan sendiri tetapi dia jenis yang suka menggunakan solekan walaupun keluar santai.

6. Bertahan Hanya 5 Bulan

Rupa-rupanya hasil menggunakan produk baru hanya bertahan selama 5 bulan. Fatin dapati mukanya breakout dan terpaksa menggunakan solekan tebal.

7. Berhenti Kerana Kurang Pasti Punca

Tempoh 6 bulan setia dengan produk ini , Fatin mula sedar rupanya kulit mukanya tidak lagi sesuai dan tidak dapat kenali punca sebenar breakout. Malas mencari punca sebenar breakout tetapi Fatin usaha untuk memulihkan kulit mukanya.

IKLAN

8. Mula Berjinak Dengan Produk Drugstore

Tular dengan produk drugstore, Fatin juga cuba mencari produk yang sesuai. Tetapi bukan semua produk drugstore yang sesuai dengan kulit muka Fatin. Muka kelihatan bertambah teruk kerana kulit muka Fatin yang putih mudah kelihatan bintik-bintik merah.

8. Rindu Dengan Wajah Lama

Bila terkenang balik dan sambil belek gambar lama, rasa rindu dengan kulit muka sebelum ni.

9. Hasil Penemuan 10 Produk

Setelah ribuan ringgit habis, Fatin bertemu dengan produk drugstore yang mengembalikan kulit wajah Fatin seperti dahulu. Tiada lagi kesan breakout, terkini dalam bulan Ogos Fatin memuat naik IG story hasil dari 10 produk ini.

10. Senarai 10 Produk Berjaya Pulihkan Breakout

• Micelar Water • SIMPLE oil cleanser • SIMPLE cleanser • Glycolic Asid Toner • Kiehls Toner • Hada Labo Hydrating Lotion Toner  • The Ordinary Niacinamade Serum • The Ordinary Alpha Arbutin • Innisfree Sleeping Mask • Papulex Acne Gel

SUMBER: IG @ftynjml

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI