Inilah namanya “sleep pod” tempat tidur untuk mereka yang penat bershopping di Dubai Mall! Ya, mana la tau tengah shopping sakan sampai tak ingat dunia, tiba-tiba rasa penat boleh la take a break sebentar tidur dulu sebelum sambung semula.

Selalunya “Sleep pod” sebegini ada saya nampak di lapangan terbang. Maklumlah, mungkin ramai yang perlu rehat untuk beberapa jam ketika transit kapal terbang. Tapi kali ni kat shopping mall pula. Kemungkinan pasar raya itu mempunyai keluasaan yang perlu anda berehat sebentar sebelum meneruskan perjalanan dari satu kedai ke kedai lain.

ARTIKEL BERKAITAN: Badan Sering Lesu Dan Kerap Tidur, Itu Salah Satu Tanda Kematian Menghampiri

Pengunjung di serata dunia

Rehatkan Badan Lepas Tu Sambung, Menarik ‘Kapsul Tidur’ Khas Buat Kaki Shopping

Dubai Mall telah melancarkan tempat tidur untuk pembeli yang letih yang mungkin keletihan daripada 1200 kedai mengikut pilihan. Sleep Pod Lounge ialah ciptaan terobosan untuk memenuhi keperluan gemar membeli-belah yang berduyun-duyun ke Dubai Mall dari seluruh dunia.

IKLAN

Sewa  ‘kpsul tidur’ ini hanya AED 40 (RM47.90) untuk sejam dan AED 95 (RM114) untuk tiga jam, pod adalah tempat perlindungan setiap orang yang lesu. Menatiknya pod ini juga tersedia dengan soket dan pengecas.

ARTIKEL BERKAITAN: Jangka Waktu Dan Corak Tidur Yang Ideal Untuk Peringkat Umur, Seiring Dengan Peningkatan Usia

Rehatkan Badan Lepas Tu Sambung, Menarik ‘Kapsul Tidur’ Khas Buat Kaki Shopping

IKLAN

Keluasan yang cukup panjang untuk memuatkan badan anda dengan selesa dan membolehkan anda meregang dan melambung ruang pusingan yang cukup. Ia juga membolehkan tempat tidur menghalang sebarang cahaya dan sekiranya anda seorang yang mengantuk yang ghairah, bantal juga disediakan untuk disewa dengan harga AED 10 (RM12).

Rehatkan Badan Lepas Tu Sambung, Menarik ‘Kapsul Tidur’ Khas Buat Kaki Shopping

IKLAN

Kemajuan itu adalah sebahagian daripada penyelidikan yang dijalankan di UAE yang mendedahkan bahawa satu daripada tiga orang tidak mendapat jumlah tidur yang mencukupi dan jika diberi peluang, orang ramai ingin mendapatkan semula tidur mereka. Malah bukan sahaja Dubai malah ‘kapsul tidur’ ini terdapat di Negara-negara maju seperti Jepun.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

 

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI