Tersenyum menyambut tahun baru yang pastinya akan memberikan kegembiran berterusan buat kita. Namun ada juga momen tahun lalu yag sukar kita kikis dari ingatan. Antaranya adalah menyaksikan beberapa selebriti yang mendirikan rumah tangga. Dan sebagai ‘public figure’ pastinya penampilan mereka di hari bahagia turut diperhatikan peminat atau netizen. Walau apa jua rekaan yang digayakan, yang pasti menggambarkan cita rasa setiap pasangan.

Jom kita intai penampilan selebriti paling menyerlah dan cukup diingati netizen di hari bahagia mereka. Masih lagi mengekalkan ciri santun sama ada untuk majlis pernikahan atau resepsi.

Admin paling suka stail fesyen digayakan Tunku Tun Aminah dan juga Izara Aishah. So classy, bukan?

1. Tunku Tun Aminnah

Baju kurung tradisional lipat lengan digayakan Tunku Aminah memang sangat menarik perhatian. Lebih istimewanya baju yang dipakai Tunku Tun Aminah itu telah direka oleh beliau sendiri, manakala fabriknya pula direka oleh ibu saudaranya, Tengku Puan Pahang, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah. Lebih menarik busana ini ditenun oleh banduan di Penjara Penor, Kuantan Busananya cukup ringkas namun menyerlahkan kejelitaan Tun Tun Aminah di hari bahagianya.

A post shared by The Royal Johor (@theroyaljohor) on

2. Izara Aishah

Walaupun dikecam kerana dikatakan busana nampak besar dan layahnya agak kejung di majlis pernikahannya, tetapi penampilan Izara tetap memukau. Lain daripada yang lain hasil rekaan Datuk Rizalman Ibrahim. Gayanya sangat ‘classy’ dan busana di majlis resepsi juga sangat wow idea duoRizman Ruzaini. Solekan anggun menyerlah kejelitaan Izara.

A post shared by SHAHRIZAN (@shahrizanshafie) on

3. Juliana Evans

Menggayakan kurung moden di hari pernikahannya. Memilih rona putih dengan perincian sangat kemas. Juliana Evans memang sangat cantik seperti Barbie Doll dengan solekan nipis yag dikenakan di wajahnya.

IKLAN

4. Laudya Cynthia Bella

Semuanya perfect tetapi solekan Bella pula dikecam netizen kerana menampakkan sisi tua. Namun dress labuh rona putih cukup santun digayakan Bella dan kelihatan sangat menawan. Sama juga ketika majlis resepsi menyarung persalinan tradisional dengan pemilihan rona terang. Satu lagi ketika majlis resepsi di Jakarta Bella bemilih rekaan dres jumpsuit yang lain dari lain.

5. Ummi Nazeera

Sesuai dengan karektor Ummi Nazeera, persalinan yang digayakan olehnya di majlis pernikahan dan perkahwinan juga sangat sweet. Rona pastel serta terang jadi pilihan kedua mempelai. Wajah Ummi juga mendapat sentuhan jurusolek terkenal, Saidatulnisa Aminudiin. Paling suka melihat persalinan kurung moden kain bertingkat digayakan di majlis perkahwinannya.

A post shared by Ummi Nazeera (@umminazeera) on

IKLAN

6. Siti Saleha

Kalau orangnya sudah cantik, pakai apa sahaja tetap cantik. Pelakon berdarah pan Asian ini memilih persalinan putih untuk pernikahan. Sedondon dengan suami tersayang. Tanpa solekan tebal, kejelitaan wajah Siti Saleha begitu menonjol dengan persalinan putih dan dia memilih songket pula di majlis resepsi.

A post shared by SITI SALEHA (@sallywho) on

7. Mawar Rashid

Menjadi Ratu Jawa di majlis pernikahan menjadikan Mawar Rashid lain daripada yang lain. Pasangannya juga turut menggayakan penampilan sama. Cuma untuk majlis resepsi, Mawar memilih dress moden dengan sentuhan feather di bahagian skirt. Sememangnya bekas finalis Dewi Remaja ini berjaya mencetus kelainan di majlis perkahwinannya.

A post shared by ???Mawar ??? (@mawarashid) on

8. Noor Nabila

Isteri kesayangan Sharnaz Ahmad ini cukup cantik sekali di hari bahaginya. Kakak kepada Neelofa ini bijak memilih dres dengan rekaan sederhana tetapi tetap menyerlahkan kejelitaaanya tika bersanding di sebelah suami tersayang.

IKLAN

A post shared by Noor Nabila (@noornabila) on

9. Mia Ahmad

Juga menamatkan zaman bujangnya tahun ini bersama penjaga gol pasukan JDT. Mia Ahmad begitu cantik sekali di hari perkahwinanya. Mengadakan beberapa majlis dan menyarung beberapa persalinan rona pastel menjadikan gayanya berbeza untuk setiap majlis. Cukup berpadanan dengan hijab yang dipakai.

A post shared by Mia Ahmad (@mia_ahmadofficial) on

10.Sari Yanti

Pelakon kecil molek in sekali lagi berkahwin dengan pelawal Jep Sepahtu. Walaupun majlis diadakan secara tertutup, tetapi Sari Yanti tetap kelihatan comel sekali. Dia dan Jep sedondon dalam persalinan serba putih. Solekan bersesuaian menyerlahkan lagi kejelitaaan wajah Sari Yanti di hari penuh bersejarah buat kali kedua dalam hidupnya.

A post shared by COSRY (@cosryofficial) on

KREDIT FOTO: INSTAGRAM SELEBRITI

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI