Siapa yang tak suka rambut subur dan berkilau? Apatah lagi apabila anda yang berhijab, penjagaan rambut pastinya dua kali ganda. Tidak kira apa jenis rambut anda, dengan adanya rangkaian produk yang terdapat di pasaran, ia boleh menjadi menakutkan untuk memilih yang betul.

Penjagaan kulit Korea adalah yang terkini dalam penjagaan kulit dan rambut. Ia menawarkan produk yang datang dengan gabungan tradisional dan bahan-bahan yang cenderung budaya dan menjadikan rambut anda kelihatan hebat. Beberapa produk yang paling dicari mencari cara mereka dalam segmen di bawah.

Syampu RYO Damage Care

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Jika anda mengalami masalah rambut rosak dan kelemumur, dapatkan Syampu RYO Damage Care adalah pilihan terbaik anda. Ia adalah produk yang kaya dengan nutrien yang menyasarkan penyingkiran kelemumur dan menghentikan keguguran rambut. Bahan-bahan seperti Minyak Camellia dan Ekstrak Schisandra memperkayakan syampu ini dan menghalang penipisan rambut. Gabungan herba ubatan dan bahan berasaskan tumbuhan. Produk ini menggalakkan aliran darah ke kulit kepala dengan menyejukkan suhunya, menggalakkan pertumbuhan rambut.

Syampu Doori Gold Premium

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Syampu Premium Ki Gold (DAENG GI MEO RI) didatangkan dengan sepuluh bahan aktif berasaskan tumbuhan. Ia dihasilkan dari Ginseng Korea, yang mempunyai kuantiti yang tinggi. Sebagai bahan terasnya, produk ini mengekalkan kulit kepala sejuk dengan mentol. Herba perubatan membersihkan kulit kepala dan merawat kelemumur dari akarnya. Bahan-bahannya memastikan pengeluaran sebum berkurangan, membolehkan kulit kepala kekal kurang berminyak. Syampu rambut Korea ini melembapkan kulit dan membantu mudah dibentuk.

Syampu RYO Scalp Deep Cleansing

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Penyelesaian terbaik untuk rambut melekit, berbau dan dijangkiti kelemumur ialah syampu penyejuk yang mewujudkan semula keseimbangan kulit kepala dan membolehkan rambut tumbuh dalam persekitaran semula jadi. Syampu pembersih kulit kepala dari RYO ini diselitkan dengan ekstrak pudina yang menggalakkan peredaran darah.

Syampu ini membantu meremajakan sel kulit kepala yang rosak dan membolehkan rambut tumbuh dengan bebas. Aroma dari pudina bertindak sebagai agen yang menenangkan dan menghilangkan tekanan kepada minda dan melegakan deria anda. Ekstrak kacang dan jarum pain menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih tebal.

IKLAN

Syampu Whamisa Organic Seed

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Syampu ini mengandungi 67.2% bahan organik. Menggunakan proses penapaian untuk meningkatkan kualiti ramuannya untuk meremajakan rambut. Campuran biji barli, ekstrak epal dan yuzu mewujudkan persekitaran bebas minyak pada kulit kepala. Produk ini berkesan mengurangkan rembesan sebum yang berlebihan, membersihkan kulit kepala, dan mengekalkan sifat berasidnya. Ia datang dalam botol merah marun yang kelihatan mewah dengan penutup coklat.

Set Syampu Somang Beautiful Beauty Golden

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Jika anda mengalami rambut kusam atau nipis, set syampu ini sangat sesuai. Produk ini adalah untuk mereka yang mengalami pruritus dan kelemumur. Dihasikan dengan sepuluh saponin berbeza Ginseng Merah Korea. Ia membuang sel-sel mati, menghidupkan semula rambut dan mengurangkan kegatalan yang berkaitan dengan kelemumur. Penambahan Thunberg dan kacang hitam dalam syampu ini melembutkan rambut yang kusam dan tidak bermaya. Bahan-bahan ini bersama-sama memberikan kelembapan yang mendalam pada kulit kepala. Somang memasukkannya dengan mineral dari lautan dalam, menjadikan rambut sihat dan lebat.

Syampu Premium Loss Prevention TS

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

IKLAN

Adakah anda mengalami keguguran rambut dan ketakutan mencuci rambut? Nah, syampu ini adalah penyelesaian yang sempurna untuk helaian yang longgar pada tuala dan dalam longkang kulit. Memandangkan ia datang dengan biotin, vitamin B3, panthenol dan minyak pati, ia merangsang pertumbuhan rambut. Gabungan ini, seterusnya, menghalang kerosakan dan penipisan rambut. Produk ini adalah bahagian ajaib untuk rambut lemah kerana ia juga dilengkapi dengan keratin, metionin dan arginin. Anda harus menggunakannya dengan kerap, dan anda akan merasakan rambut anda semakin kuat dalam masa yang singkat.

Syampu rawatan LG ReEn Yungo

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Jika anda bekerja dalam industri yang berhadapan dengan orang ramai atau mempunyai aktiviti luar, maka syampu ini adalah milik anda untuk dibeli. LG didatangkan dengan gabungan syampu dan perapi. Walaupun ia selembut sutera untuk disentuh, ia berbuih dengan baik dan menjadikan rambut bersih. Penambahan saponin dalam produk ini boleh menggelegak dan mengeluarkan sebum yang berlebihan dari kulit kepala. Rambut akan harum disebalik hijab.

Apothehair Korean Ginseng Signature Scalp Care from Scapes Untold Beauty

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Syampu ini adalah produk herba dan Scapes menjadikannya dengan sembilan ramuan herba unggul asli Korea. Ini termasuk Thuja, Kulit Morus, Teh Hijau, Camomile, Rehmannia Gultinosa, Penoy, mugwort, Pleuropterus Multiflorus, Houttuynia cordata dan Kulit Morus. Selain itu, penambahan ginseng menjadikan syampu ini terkemuka dalam membersihkan kulit kepala dan rambut. Ia menggalakkan pertumbuhan rambut juga. Tanpa bahan kimia, silikon atau paraben yang berbahaya, syampu memberikan rambut bersih dan bebas tekanan.

IKLAN

Syampu Aekyung Kerasys Repairing

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Sukar untuk memulihkan rambut yang rosak, tetapi syampu ini melakukan kerja anda dengan mudah. Mereka merumuskannya dengan protein terhidrolisis, ekstrak edelweiss, ramuan herba, ekstrak alpine Swiss, dan panthenol. Gabungan ini menamatkan hujung bercabang, memberikan mereka bersinar, dan menjadikan rambut kuat dari akar. Anda akan mengalami rambut yang wangi dan licin selepas menggunakan syampu ini.

Syampu Elastine Perfumed Pure Breeze Hair

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Syampu ini termasuk dalam kategori produk rambut berkhasiat. Ia diselitkan dengan minyak argan, jojoba, bunga matahari dan macadamia. Semua bahan ini bersama-sama menjadikan kulit kepala licin dan memberikan khasiat kepada helaian rambut. Anda akan mengalami rambut ringan dan berkhasiat dengan bau harum.

Keadaan rambut anda bergantung pada minyak kulityang terhasil di kepala, tekstur rambut,dan pencemaran alam sekitar di sekeliling anda. Jika anda menghadapi masalah rambut, pasti kan anda akan menemui penyelesaian dalam salah satu daripada banyak produk yang disenaraikan di atas. Kenali rambut anda dan pilih produk yang sesuai untuk mengalami rambut berkilau dan bersih sepanjang hari.

Untuk tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi hijabista. Klik di sini.

Rambut Panjang Berkilau Dengan 10 Syampu Terbaik Dari Korea

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa. Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee