Satu pengalaman yang cukup menyeramkan buat penyanyi berkumpulan, DOLLA, apabila ditahan polis seusai tamat latihan menari lebih kurang 11.30 malam, kelmarin.

Artikel berkaitan: Tak lagi ‘solo’, Duda Anak Lapan Pilihan Hati Anita Baharom

Tidak pasti itu betul polis atau tidak…

Memuat naik di laman sosial media Twitter, akaun rasmi DOLLA menerangkan situasi yang mereka hadapi. Untuk memastikan ‘anggota polis’ itu benar atau tidak mereka menghuraikan segalanya melalu sekeping foto bersama teks.

Kejadian bermula apabila ahli kumpulan DOLLA sedang menunggu untuk mendapatkan kenderaan pulang ke rumah mereka. Tiba-tiba mereka di datangi 3 orang lelaki yang mengakui mereka anggota polis.

Apa yang merisaukan lagi DOLLA apabila 3 lelaki tersebut tidak memakai pakaian rasmi polis mahupun menerangkan lebih lanjut tentang kesahihan mereka sebagai anggota polis.

Mereka akui cemas kerana disoal siasat tentang tujuan mereka disitu dan di minta untuk mengeluarkan kad pengenalan. Keliru dengan keadaan itu, mereka khuatir akan di perlakukan apa-apa dengan identiti itu.

IKLAN

Artikel berkaitan: Lepas 11 Tahun Menunggu, Oktovia Manrose Lahirkan Anak Kedua. Janji Mahu Lakukan Perkara Ini!

Itu bukan penyamar tapi anggota polis sebenar…

Polis Sangkal Dakwaan Kononya Dolla Ditahan ‘Penyamar’, Tiga Individu Itu Anggota Sedang Bertugas!

Sejurus memuat naik kenyataan itu, kumpulan DOLLA di panggil untuk memberikan keterangan lebih lanjut pada Selasa lalu.

IKLAN

Kenyataan dari Ketua Polis Serdang ACP A. A Anbalagan mengesahkan ketiga individu yang tertuduh itu merupakan anggota polis yang sebenar. Mereka pula sedang menjalankan satu pemantauan dan rondaan cegah jenayah.

“Ketiga-tiga anggota polis itu sedang membuat pemantauan kegiatan OPS Pusat Hiburan dan rondaan cegah jenayah di kawasan pentadbiran Puchong Jaya.” katanya.

Ketua Polis Serdang itu juga memaklumkan anggota polis itu juga telah memaklumkan terlebih dahulu identiti mereka sebelum meminta kad pengenalan mereka.

IKLAN

“Selepas pemeriksaan polis dilakukan, mereka dibenarkan beredar dari lokasi kerana tidak menemui sebarang kesalahan dilakukan.” ujarnya lagi.

Sumber: mStar dan Twitter rasmi @dollaOfficialMY

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI