Malam Lailatul Qadar, merupakan antara malam yang dicari oleh setiap umat Islam kerana ia dikabarkan malam yang paling istimewa kerana lebih baik daripada 1,000 bulan!

Bagaimanapun, terdapat beberapa tanda kebesaran dan kekuasaan Allah yang ditunjukkan kepada umat manusia agar dapat mengambil ikhtibar daripadanya sekligus sentiasa mendekaktkan diri kepada yang maha esa dan meletakkan Allah sebagai yang utama serta agama Islam sebagai pegangan dalam kehidupan.

Sehubungan itu, sekiranya berlaku fenomena aneh yang luar biasa berlaku di sekeliling kita. Mungkin ia adalah peringatan agar kita dapat meningkatkan keyakinan serta keimanan kepada Allah.

Pokok Turut Bertasbih Mengikut Alunan Zikir, Adakah Petanda Lailatul Qadar?

@urzuqni_syahadah #allahummashollialasayyidinamuhammad #berzikir #subhanallah #alhamdulillah #allahuakbar ♬ original sound – ᴀɪʏᴜsᴀᴍ

Baru-baru ini kecoh di aplikasi Tik Tok apabila sebuah video dimuatnaik menerusi akaun pengguna @urzuqni_syahadah memaparkan satu kejadian luar biasa hingga perkongsian video itu menjadi tular.

Video berkenaan memaparkan satu kejadian aneh yang tidak mempunyai penjelasan logik yang boleh diterima dek akal, apabila sebatang pokok keladi bergerak meliuk-liuk seolah-olah sedang bertasbih mengikut alunan zikir dari surau yang berhampiran.

IKLAN

Pokok tersebut kelihatan begitu rancak berzikir dan bergerak ke kiri kanan dengan sendirinya, meskipun tiada angin yang mengoyangkannya. Malah, pokok tanaman hiasan yang lain di sekililing pokok keladi itu berada dalam keadaan pegun dan langsung tidak berganjak.

“Rancak pokok ni ikut bertasbih,” tulis pemilik video itu ringkas pada ruangan kapsyen hantaran berkenaan.

Artikel berkaitan: Ini Yang Patut Kita Buat Pada 10 Malam Terakhir, Kalau Nak Jumpa Lailatul Qadar.

Hijabista sempat menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut menzahirkan rasa kagum dengan kejadian itu. Hingga ada dikalangan mereka yang turut sama berkongsi pengalaman yang serupa.

IKLAN

“Saya selalu nampak daun sehelai je yang bergerak macam ni, tahu dia tengah berzikir. Dan terus ingatkan aku supaya jangan lupa zikir juga.

“Mungkin itu malam Lailatul Qadar yang lebih baik dari 1,000 bulan, boleh jadi salah satu petanda. Allahualam, hanya Allah yang mengetahui.

“Saya pernah jumpa pokok yang bergerak sendiri macam ni, bila saya tegur dia perlahan-lahan berhenti. Mereka ni hidup
sebenarnya.” Tulis warganet pada ruangan komen.

IKLAN

Sesungguhnya Allah itu maha esa, maha besar sifat dan kekuasaaNya. Jadi sebagai hambaNya yang kerdil, sama-samalah kita mengambil ikhtibar dan pengajaran terhadap fenomena aneh yang berlaku ini.

Sumber: Tik Tok @urzuqni_syahadah

Artikel berkaitan: Berpeluangkah Mencari Lailatul Qadar Jika Didatangi Haid Pada 10 Malam Terakhir?

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.