Pulihkan wajah yang yang bermasalah bukan mudah jika anda sendiri tidak mahu berusaha dan inginkan hasil yang cepat. Ya! Betul dalam mencari solusi, anda perlu percaya pada proses yang dijalaninya.

Hijabi ini nekad kongsi pengalaman waktu breakout, bukan sahaja rawatan namun produk yang digunakan. Mungkin sedikit sebnayak penyuntik semangat hijabi di luar sana.

Tak paksa, tapi syorkan

Saya nak shared pengalaman waktu muka breakout & shared produk apa / treatment apa untuk saya pulihkan skin saya. Ini terpulang pada masing-masing nak mencuba atau tidak.

Nak bagitahu juga, kalau skin dah teruk sangat saya syorkan buat rawatan dekat klnik/spa terus. Takyah cuba produk itu ini takut makin teruk pulak jadinya. Tapi ni saya tak paksa pon.., ikut laa pada diri masing-masing.

Saya buat rawatan dekat MBH MEDISPA. Harga ? tengok pada skin laa juga, selama dalam proses rawatan saya pakai skincare dari MBH MEDISPA. Lepas stop buat rawatan saya terus cari skincare luar.

Proses rawatan

1. Masa mula-mula jerawat mula naik di wajah.

IKLAN

Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

2. Proses matikan jerawat sebanyak 3 kali.

Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

3. DERMAPEN (hilangkan/pudarkan bekas hitam) rawatan ni juga sebanyak 3 kali.Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

IKLAN

4. Selepas buat rawatan GLOW PEEL THERAPY, saya terus berhenti buat mana-mana rawatan. Saya sendiri nak jaga skin saya sendiri. Tak larat laaa sebb nak cantik kena ada duit banyak!

Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

5. Ini gmbar saya snap 27 May 2023. Okay tak ? Bagi saya dah tersangat okay daa ni!

IKLAN

Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

6. Yg aloe rice milk tu seminggu saya pakai rasa kulit kering betul , tapi saya teruskn jugak pakai alhamdulillah masuk 2minggu skin lembutt jaa

Percaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

  • Aloe & Rice Milk Cleansing Foam
  • Garnier Men Oil Control Anti blackhead Brightening Icy Scrub
  • Pure Aloe Soothing Gel
  • Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
  • Wardah Lightening Face Toner
  • Wardah SPF50 UV ShieldPercaya Pada Proses! Hijabi Ini Kongsi Perjalanan Rawat Muka Breakout Teruk

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/WgShFZC4X6o

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI