Kopi merupakan antara salah satu minuman kegemaran rakyat Malaysia. Disebabkan itulah banyak kemunculan kafe-kafe hispter demi memenuhi cita rasa para penggemar kopi. Sesetengah individu mengambil kopi untuk menghilangkan rasa mengantuk.

Tidak kiralah apa pun sebabnya anda mengambil kopi, kopi sebenarnya mempunyai manfaat yang sangat baik untuk kulit muka. Jika dilihat kini, penjualan skrub kopi boleh anda dapati di media sosial seperti Facebook dan Instagram.

Nak tahu apa manfaatnya? Jom semak di bawah ini.Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.

1. Kecilkan Pori-Pori Pada Wajah

Tekstur wajah yang tidak halus biasanya disebabkan oleh pori-pori yang terlalu besar. Apabila anda menggunakan masker kopi, lambat laun pori-pori pada wajah akan semakin mengecil dan akhirnya wajah akan jadi lebih halus.

2. Atasi Wajah Berminyak

Wajah yang berminyak boleh menyebabkan jerawat. Selain itu, wajah yang berminyak juga akan tampak kusam dan banyak kotoran boleh menempel pada wajah. Masker kopi boleh membantu mengatasi wajah yang berminyak hingga menyebabkan wajah menjadi lebih lembap jika dilakukan dengan kerap.

3. Atasi Wajah Yang Kusam

Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.

Kopi mengandungi kandungan antioksidan yang cukup tinggi sehingga dapat melindungi kulit daripada radikal bebas. Kopi juga dapat membuang kulit yang mati pada wajah dan akhirnya wajah akan kelihatan lebih cerah. Masker kopi akan membuat wajah menjadi lebih segar.

IKLAN

4. Melembut & Menghaluskan Kulit

Kopi dapat digunakan sebagai skrub dan akhirnya menyebabkan kulit menjadi lebih halus. Tidak semua wajah memiliki tekstur kulit yang halus. Kopi merupakan solusi yang terbaik.

5. Samarkan Bekas Jerawat

Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.
Masker kopi buat sendiri

Jerawat merupakan masalah utama bagi para wanita hingga mengganggu penampilan. Penggunaan masker kopi dapat menghilangkan bekas jerawat tanpa kesan sampingan.

6. Blackheads

Blackheads biasanya muncul di sekitar hidung. Masker kopi dapat mencegah kemunculan blackheads bahkan dapat menghilangkan blackheads pada hidung.

IKLAN

MENARIK UNTUK PENGEMAR KOPI:

Hargai setiap hirupan sempena hari istimewa penggemar kopi

Bagi yang belum tahu, kopi hanyalah… kopi. Namun, bagi mereka yang tidak dapat membayangkan hari mereka tanpa bau yang baik dan minuman pertama yang menghilangkan jaring laba-laba, kopi adalah emas cair. Sebenarnya, mungkin mengejutkan anda apabila mengetahui bahawa, di beberapa bahagian dunia, biji kopi pernah diterima sebagai mata wang.

Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.
Hazelnut Charcoal Ice Blended®, campuran arang yang enak untuk meningkatkan rasa hazelnut

Tiada yang lebih menghargai kopi lebih daripada The Coffee Bean & Tea Leaf® (CB&TL). Sejak penubuhannya pada tahun 1963, CB&TL telah memperjuangkan kopi berkualiti, mulai dari puncak gunung yang tinggi di mana biji kopi The Coffee Bean & Tea Leaf®, menjadi kegemaran anda.

Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.
Red eye, tambahan espresso dalam pilihan anda

Untuk meraikan Bulan Kopi Antarabangsa, CB&TL memberikan penghormatan penuh kepada biji kopi yang menakjubkan. Untuk sepanjang bulan Oktober, pilihlah menu yang dibuat di sekitar Signature Espresso CB&TL, dengan Espresso Whipped Cream yang dibuat khas untuk tambahan rasa yang lazat. Ini juga masa yang tepat untuk mencuba Arang Hazelnut edisi terhad yang dapat boleh dinikmati panas, sejuk atau Ice Blended®.

Anda juga akan mendapat beberapa tawaran bundle hebat yang hanya tersedia untuk masa terhad, di semua pusat operasi CB&TL. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai tawaran, berita dan promosi terkini CB & TL, kunjungi laman Facebook CB&TL, www.facebook.com/CBTLMalaysiaPage atau akaun Instagram CB&TL @coffeebeanMY, atau laman web mereka www.coffeebean.com.

IKLAN

Tawaran Berganda:
Nutty Bundle: Dapatkan Mana-mana Dua (2) Minuman Hazelnut 16oz terpilih dengan harga hanya RM28
• Tersedia dari 20 September hingga 31 Oktober 2021 di semua gerai operasi atau dengan platform pengambilan Leaf with Me

KOLEKSI BERGAYA STARBUCKS® X ALICE + OLIVIA

Mengenai alice + olivia oleh Stacey Bendet

Dilancarkan pada tahun 2002, alice + olivia oleh Stacey Bendet adalah jenama yang membolehkan wanita mengekspresikan gaya peribadinya. Dengan pakaian yang bertentangan dengan keanehan, a + o melambangkan keperibadian dan perspektif pengasasnya, Stacey Bendet. Jenama ini lahir dari usaha peribadi Stacey untuk membuat sepasang seluar yang sempurna dan sejak itu berkembang menjadi koleksi gaya hidup lengkap termasuk pakaian dalam, gaun, kasut, beg tangan dan aksesori yang siap pakai. Jenama ini adalah kegemaran Hollywood dengan peminat selebriti termasuk Meghan Markle, Michelle Obama, Beyonce, Gwyneth Paltrow, Gigi Hadid dan Jessica Alba.

Patutlah Penggemar Kopi Di Kalangan Hijabi Cantik & Bergaya, Jom Semak Kebaikan Kopi Dan Tawaran Istimewa.

Musim luruh ini, Starbucks sekali lagi berkolaborasi dengan Stacey Bendet, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif rumah fesyen terkenal alice + olivia untuk menawarkan koleksi barang berjenama berjenama, yang tersedia untuk masa yang terhad di kedai Starbucks® terpilih di seluruh Malaysia.

Dengan reka bentuk Stacey yang begitu bergaya, reka bentuk Starbucks® X alice + olivia yang sangat dinanti-nantikan mempamerkan dua rekaan aneh, termasuk “Stace Face” yang ikonik, dan tafsiran moden “Stace Face” dengan sentuhan berwarna. Menampilkan pelbagai jenis alat minum dan aksesori gaya hidup, koleksi ini adalah perayaan kewanitaan, yang dirancang untuk memberi inspirasi kepada wanita untuk merasa diperkuat dengan gaya peribadi mereka.

“Starbucks dan Stacey Bendet disatukan oleh aspirasi mereka untuk mencipta pengalaman unik dan menggembirakan,” kata Erin Silvoy, naib presiden, Produk dan Pemasaran, Starbucks Asia Pasifik.

“Kedua-dua Starbucks dan alice + olivia suka mencipta pengalaman yang unik dan memberdayakan,” kata Bendet. “Dengan reka bentuk pelangi Stace Face kami berharap dapat membawa keseronokan berwarna-warni ke dunia!”

Nah apa lagi, hari anda tak akan bosan dengan adanya kopi dari rutin kecantikan hingga gaya personaliti. Barulah boleh HAPPY selalu!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI