Ramai hijabi terinspirasi dengan jenama pakaian antarabangsa seperti Dior, Fendi, Gucci dan banyak lagi, namun beberapa jenama tempatan yang mungkin anda terlepas pandang. Jenama yang kian naik dalam menghasilkan rekaan pakaian sedia pakai (RTW) untuk hijabi modest.

Pastinya untuk mengekalkan ‘title’ Muslimah banyak ciri-ciri rekaan yang harus dititikberatkan. Apatah lagi rekaan harus memberi keselesaan seratus peratus yang lebih pratikal dan bergaya. Jom lihat antara jenama tempatan setaraf jenama antarabangsa inspirasi hijabi untuk kekal begaya.

Larney tetap dengan Identiti Tersendiri

Jika sebelum ini, jenama fesyen bercitarasa antarabangsa, Larney telah berjaya menawan hati ramai wanita dengan koleksi Lebaran yang berinspirasikan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kini Larney kembali lagi dengan sebuah koleksi terbaharu. Sesuai dengan pendemik Covid-19 yang masih belum ada kesudahannya, Larney mengambil inisiatif dengan memperkenalkan koleksi kapsul yang ditujukan istimewa buat para penggemar jenama berkenaan.

Sedikit berbeza dengan beberapa siri koleksi Larney sebelumnya, kali ini mengetengahkan beberapa jenis rekaan yang lebih ringkas, praktikal tetapi masih lagi memiliki identiti tersendiri. Antara yang sering menjadi tarikan dan identiti di rumah fesyen Larney ialah rekaan pleats. Dek kerana kekuatan itu jugalah, Capsule Collection 2020 Larney muncul dengan beberapa rekaan ‘mengancam habis’ dan cukup selesa sesuai untuk digayakan sebagai pakaian seharian wanita.

IKLAN

Bukan sahaja selesa, Capsule Collection 2020 by Larney, ternyata lebih kasual, releks, feminin dan paling utama ia kekal berani. Begitulah wanita Larney. Wahai wanita cantik lagi bergaya, inilah koleksi yang bakal menjadikan penampilan anda lebih hebat, tersendiri dan pasti memukau sesiapa saja yang memandang.

Larney ternyata telah menjadi bualan hangat, terutama sekali pada pemilihan rona terkini seperti natural dan moss green. Jadi ayuh, jangan jadikan Covid-19 sebagai alasan untuk anda berhenti melaram.

Larney Official 26 Oktober 2020 Pengasas Larney, Zura Zaibidi berkata, sejak penularan wabak Covid-19, tidak banyak acara sosial dianjurkan dan secara tidak langsung permintaan untuk pakaian ke majlis-majlis luar juga berkurangan. “Menyedari hakikat itu, Larney mengambil inisiatif dengan melahirkan koleksi Capsule Collection 2020 by Larney, iaitu seleksi pakaian yang boleh dipakai pada bila-bila masa.

IKLAN

“Koleksi ini lebih praktikal tetapi masih mengekalkan identiti Larney sesuai untuk segenap wanita sama ada yang bergaya bebas atau berhijab. “Apa yang dapat saya simpulkan, wanita Larney seorang yang berani kala bergaya. “Apatah lagi dengan keadaan ekonomi ketika ini, maka pakaian Larney juga dijual pada harga yang berpatutan ,” katanya. Selain itu juga, Larney telah bekerjasama dengan jenama turban terkenal Ilham Echenta menerusi kempen Women Who Can sebagai satu langkah permulaan bagi meluaskan lagi peminat fesyen Larney.

Rekaan Modest Keutamaan LILIT Women

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LILIT. (@lilit_woman) on

“Kami telah menjadikan misi kami untuk menyelesaikan semua masalah lemari untuk #lilitwoman yang sederhana. Kami berjanji untuk memastikan anda dikemas kini dengan trend terkini yang membawa kehidupan baru dan keseronokan yang menyenangkan hijabi dalam menjaga aurat tetap tampil dengan stailo,” perkongsian pengarah kreatif jenama ini Min Luna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LILIT. (@lilit_woman) on

Jenama yang dijual atas laman sesawang fashiovalet, adalah jenama yang tidak asing lagi dikalangan hijabi. Moto dan misi rekaan yang mensasarkan dan memberi keutamaan untuk hijabi yang mempunyai pelbagai saiz bentuk badan.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LILIT. (@lilit_woman) on

Bekerjasama dengan pelbagai selebriti dan pereka negara memberi satu impak besar jenama ini di mana Lilit women sentiasa mengekalkan harga mampu milik dan juga rekaan yang akan menjadi kanvas pakaian dan gaya peribadi anda. Pakaian yang diilhamkan oleh siluet bijak, terperinci dan kain berkualiti keutamaan dari LILIT dalam setiap rekaan.

Naelofa Dengan Penjenamaan Baharu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar) on

Pada awal jenama ini cukup terkenal dengan hijab sedia pakai dan diikuti dengan beberapa item seperti arbaya, telekung dan lain-lain. Menariknya selepas meraikan sambutan hari lahir pada 10 Februari lalu, selebriti popular Neelofa muncul menyerlahkan identiti baru. Nafas segar itu diterjemahkan oleh Neelofa menerusi penjenamaan semula jenama hijabnya, Naelofar dimulakan semenjak tahun 2014.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hijab & Lifestyle (@naelofar) on

 Malah jenama ini telah melebarkan sayap dengan menghasilkan rekaan baju sedia pakai. Seiring dengan perubahan Neelofa ramai yang terinspirasi untuk mengayakan pakaian yang lebih sopan dan pada yang sama tetap bergaya.

Tidak salahlah sasaran jenama ini untuk kekalkan penjenamaan dan menghasilkan banyak lagi rekaan di masa akan datang.

Jadi kenapa harus anda memilih jenama antarabangsa, sedangkan jenama tempatan tidak kurang hebatnya. Siluet rekaan yang menarik apatah lagi harga yang cukup berbaloi untuk anda miliki. Jom sokong jenama tempatan hijabi!

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI