Sedang sibuk menghadap laptop dan menyelesaikan tugas-tugas hakiki di pejabat, tiba-tiba mata rasa pedih dan berpasir hingga air mata mengalir deras dan merimaskan.

Haa.. Pernah tak hijabi alami pengalaman yang macam ni? Kalau pernah, ini merupakan antara ‘bahasa tubuh’ yang memberitahu ada sesuatu yang tidak kena dengan mata anda.

Apabila mata terasa berpasir, pedih sehingga merembeskan air mata yang berlebihan dari biasa. Ini adalah tanda atau gejala awal anda mengalami masalah mata kering!

Tak Mahu Ia Jadi Semakin Buruk, Jangan Abaikan Masalah Ini

Selain, merimaskan gejala mata kering ini bakal mengganggu aktiviti seharian anda, khususnya aktiviti yang melibatkan atau memerlukan anda melihat skrin komputer mahupun telefon pintar. Bahkan ia juga boleh mendatangkan bahaya sekiranya simptom ini berlaku semasa anda sedang memandu kenderaan kerana menjejaskan penglihatan!

Gejala mata kering ini sering berlaku kepada wanita terutamanya mereka yang memakai kanta pelekap mata. Malah, peningkatan usia, proses penuaan dan juga genetik merupakan antara faktor yang menyumbang kepada masalah ini.

Lebih buruk lagi, masalah mata kering ini jika tidak dirawat dan dijaga dengan elok mungkin akan merisikokan anda untuk mempunyai masalah penglihatan yang lebih kronik di masa hadapan.

Atasi Masalah Mata Kering Dengan Ubat Mata Rohto Advanced Dry Aid

IKLAN

Salah satu cara untuk merawat masalah mata kering ini adalah dengan menggunakan ubat titis mata Rohto Advanced Dry Aid kerana lazimnya masalah mata kering berlaku apabila mata tidak lagi mampu memberi cairan yang secukupnya.

Justeru, Rohto Advanced Dry Aid akan bertindak sebagai ‘air mata palsu’ yang membantu melindungi mata dari kekeringan! Lebih menarik lagi, Ubat mata Rohto Advanced Dry Aid diformulasi menggunakan teknologi maju dari negara matahari terbit iaitu Jepun.

Artikel berkaitan: Haram Guna Kaedah ‘Eyelash Extention’, Tiada Masalah! Ini Cara Halal Lentikkan Bulu Mata Secara Semulajadi

Teknologi TearShield dari Jepun ini, berfungsi dengan cara yang amat unik untuk segera memulihkan kelembapan pada tisu mata yang rengsa atau koyak dan meniru koyakan secara semulajadi untuk mengelakkan lebih banyak geseran berlaku pada tisu mata yang telah koyak.

IKLAN

Selain itu, Rohto Advanced Dry Aid membantu melincir serta melegakan lapan simptom mata kering seperti kekeringan, kerengsaan, kegatalan, iritasi, ketidakselesaan , kepedihan, kelesuan dan kekaburan mata.

Lebih menarik lagi, Rohto Advanced Dry Aid ini mampu memberi kelegaan yang pantas kepada masalah mata kering dan memberikan keselesaan yang unggul serta penghidratan yang berpanjangan sehingga 12 jam. Wow! Selamat tinggal mata kering.

Selamat Ke Nak Guna Ubat Rohto Advanced Dry Ni?

 

IKLAN

Jangan risau! Ubat Rohto Advanced Dry ini dijamin selamat, kerana ia diperbuat daripada air tulen yang telah pun mengikuti piawaian mengikut standard Pharmacopoeia Jepun tau. Lagipun, jenama Rohto ini amatlah dipercayai kerana ia adalah jenama penjagaan mata No.1 di dunia.

Untuk pengetahuan Hijabi, setiap botol Ubat Rohto Advanced Dry ini didatangkan dengan reka bentuk botol yang sangat compactible dan sesuai untuk dibawa kemana-mana sahaja dan mudah digunakan pada bila-bila masa.

Botol Ubat Rohto Advanced Dry ini direka agar lebih mesra pengguna dengan muncung unik yang membolehkan ianya dititiskan kedalam mata dengan tepat sekali.

Bestnya! Pelbagai manfaat yang anda dapat hanya dengan miliki sebotol Ubat Rohto Advanced Dry ni. Menarik bukan? Jika Hijabi sayangkan mata anda, jangan bertangguh lagi, segera dapatkan Ubat mata Rohto Advanced Dry dan kongsikan pengalaman dan perbezaanya bersama kami dengan #RohtoEyeDrops #RohtoAdvancedDryAid #WorldNo1EyeCareBrand dan jangan lupa tag @rohtoeyedropsmy -tau!

Artikel berkaitan: Kekalkan Kesihatan Mata Dengan Makan Makanan Ini, Tingkatkan Penglihatan Anda!

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI