Cetusan idea Summer To Remember, Nurin Afiqah usahawan muda dan pelakon dalam naskah Tentang Hati Dia, mengambil inspirasi daripada bunga yang mekar pada musim panas dalam koleksi terbaharu NADA. Longgar dan tak ikut bentuk badan, ‘cover’ sampai bawah!

Giat dalam bidang lakonan, jurulatih zumba ini pernah mengeluarkan beberapa koleksi sebelum ini di bawah label yang sama. Walaupun sibuk menjalani pengambaran, si cantik manis ini sentiasa inginkan yang terbaharu untuk pengikut setia jenamanya.

ARTIKEL BERKAITAN: 20 Pempengaruh Paling Legit Di Instagram Didominasi Oleh Selebriti Wanita, Siti Nurhaliza Tetap No.1

Cetus idea dari ketika percutiaan

Longgar Dan Tak Ikut Bentuk Badan, NADA Jenama Untuk Muslimah Moden. ‘Cover’ Sampai Bawah!

Gemar melancong ke luar negara, Nurin juga seorang yang gemar merakam momen-momen di setiap negara yang dikunjunginya. Setiap gaya padanannya pasti menjadi inspirasi buat hijabi di luar sana. Malah percutiannya baru-baru ini di Eropah menjadi inspirasi koleksi terbaharu.

Longgar Dan Tak Ikut Bentuk Badan, NADA Jenama Untuk Muslimah Moden. ‘Cover’ Sampai Bawah!

IKLAN

“Jika kita tengok musim panas di Eropah sangat cantik dengan warna warni bunga-bungaan dan itu memberi inspirasi untuk saya berkongsi koleksi ini dengan lebih ramai wanita,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Summer To Remember di Majestic Hotel, Kuala Lumpur.

Menampilkan tiga jenis material dalam satu koleksi, ulas Nurin, wajah baharu Nada ini lebih matang namun masih mengekalkan konsep floral dengan warna pastel yang lembut.

ARTIKEL BERKAITAN: Modest Fesyen, Sederhana Dan Menarik. Petua Ini Dapat Bantu Anda Dengan Pembelian Lumayan Di…

IKLAN

Baju ‘cover’ untuk muslimah

Menjeguk ke ruang media sosialnya, Nurin sentiasa mengayakan baju yang kena dengan identiti moden muslimah. Padanan yang sesuai dengan bentuk tubuhnya serta tidak menjolok mata. Apa yang menariknya koleksi NADA juga sesuai dengan imej wanita muslimah.

“Kalau ikutkan saya apa yang penting boleh ‘cover’ depan dan belakang, koleksi ini satu permulaan dan wajah baharu untuk Nada yang boleh saya katakan lebih matang dan sesuai untuk wanita bekerjaya.”

Longgar Dan Tak Ikut Bentuk Badan, NADA Jenama Untuk Muslimah Moden. ‘Cover’ Sampai Bawah!

IKLAN

Kongsinya lagi “pertama kali NADA keluarkan tujuh penampilan berbeza dalam masa satu bulan. Terdapat tiga jenis material iaitu denim, pleated floral dan cotton. Semuanya berkonsepkan floral bagi memberikan nuansa musim panas.”

Longgar Dan Tak Ikut Bentuk Badan, NADA Jenama Untuk Muslimah Moden. ‘Cover’ Sampai Bawah!

Memberi bayangan bakal membuka butik sendiri, namun jelas wanita berusia 27 tahun itu semuanya masih dalam perancangan dan buat masa ini NADA hanya ada showroom dan boleh dibeli di atas talian rasmi. Namun matlamat untuk membuka butik sendiri pada tahun depan, Bangsar adalah salah satu lokasi pilihan. Dalam bulan Ogos, NADA akan ada pop-up store di KLCC.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI