Jika anda baru-baru ini memutuskan untuk mula berpakaian lebih sopan, anda mungkin berasa sedikit hilang arah tentang cara melakukannya sambil tetap kelihatan bergaya. Namun, bertentangan dengan kepercayaan popular, “sederhana” dan “bergaya” bukanlah musuh!

Tentukan piawaian kesopanan anda dan cari bahagian bergaya yang sesuai dengan piawaian tersebut. Sebaik sahaja anda telah menetapkan garis panduan peribadi, anda akan dapat mula membina almari pakaian yang luar biasa yang sesuai untuk anda!

ARTIKEL BERKAITAN: 13 Busana Muslimah Kemas, Sopan Lagi Bergaya Pilihan Iman Troye. Bajet & Beli Atas Talian Sahaja!

Lapiskan kardigan comel di atas.

Jadikan pakaian anda lebih comel dengan kardigan. Kardigan bagus untuk sebarang jenis musim dan tetapan dan anda boleh memakainya di atas pakaian, skirt dan seluar atau apa sahaja yang sesuai dengan anda! Ia juga datang dalam pelbagai warna, panjang dan bahan, menjadikannya sangat mudah untuk disesuaikan untuk pakaian anda.

Kardigan chunky separas paha atau lutut boleh memanaskan anda ketika cuaca sejuk⁠. Anda boleh meletakkan kardigan hitam di atas pakaian untuk acara rasmi, atau memilih kardigan bercorak berwarna-warni yang menyeronokkan untuk dipakai bersama seluar jeans kegemaran anda. Pakaian luar secara amnya serba boleh untuk melapis, menutup dan menjadikan pakaian anda lebih bergaya.

Pilih skirt maxi

Skirt dan gaun maxi sangat bergaya dan elegan. Jika anda tidak mahu terlalu menonjolkan kaki, beli-belah mengikut labuh dan memilih gaya yang lebih panjang ialah cara terbaik untuk mencapai rupa yang anda inginkan dan bergaya pada masa yang sama. Sebagai contoh, anda boleh memakai skirt anda dengan memakai t grafik sebagai bahagian atas.

Cuba pakaian A-line

IKLAN

Potongan A-line menyanjung secara universal. Ia membawa pinggang anda keluar dan kemudian melebar, memberikan anda bentuk feminin. Ia tidak terlalu sukar untuk dicari, jadi anda boleh menyesuaikan dan mengekalkannya dengan mudah sambil tetap kelihatan hebat dan elegan dalam siluet ini. Sebagai contoh, anda boleh memilih pakaian A-line dengan corak bunga dan lengan panjang. Boleh mencengkam pinggang anda dengan tali pinggang yang bergaya.

Sarungkan legging di bawah skirt dan gaun.

Legging membantu anda menutup dan menambah gaya tambahan pada pakaian. Jika anda tidak mahu menampakkan kulit semasa memakai skirt, legging menyediakan cara terbaik untuk kekal sambil memberi anda laluan lain untuk menonjolkan gaya peribadi anda dengan warna dan corak. Elakkan memakai legging sahaja, kerana ini boleh dilihat sebagai terlalu ketat dan tidak sopan. Seluar ketat atau pantyhose pastinya berfungsi untuk perlindungan kaki juga, tetapi ia boleh menjadi tidak selesa atau diperbuat daripada bahan semata-mata.

Pakai turtleneck

Turtleneck adalah rangsangan gaya segera. Turtleneck yang elegan dan serba boleh menjadikan anda hangat dan diliputi dalam cuaca yang lebih sejuk⁠, dan juga sangat selesa. Anda tidak perlu mencipta pakaian yang rumit⁠ dengan hanya padankan dengan seluar jeans atau skirt atau malah pakaian untuk mencipta ensembel yang ringkas tetapi bergaya.

IKLAN

Tutup garis leher

Jadikan bahagian atas lebih sederhana dengan melapisi kamisol atau tank top di bawah! Tidak perlu takut dengan leher V atau garis leher potongan rendah lain jika anda benar-benar menyukai helaian, kerana menambah lapisan dalam baju boleh membantu menutup belahan dan menyembunyikan bahagian lain yang terdedah.

Sarungkan selendang yang bergaya.

Tudung boleh menambah gaya tambahan. Ia datang dalam pelbagai warna, corak dan rupa, bermakna anda boleh menyesuaikan rupa mengikut kehendak anda. Jika anda mempunyai payudara yang lebih besar, selendang boleh menutupi kawasan yang mendedahkan dan membolehkan anda memakai lebih banyak helaian.

Memastikan anda senantiasa bersedia dalam meraikan musim percutian hujung tahun

IKLAN

Dalam menuruti musim percutian hujung tahun ini, SHEIN membentangkan Koleksi Holiday 2022 yang menampilkan suntingan persalinan bergaya buat pelanggan setia jenamanya agar tampil lebih berseri Disember ini. Buat anda yang masih tercari-carikan ceraian pakaian untuk digayakan sepanjang musim percutian di hujung tahun ini, SHEIN sedia membantu dalam menemukan gaya idaman.

Setelah beberapa tahun terkurung meraikan Hari Natal bersendirian di rumah, pasti ramai yang kembali teruja untuk menyarungkan persalinan baharu lagi menawan buat tahun ini. Bagi pihaknya, SHEIN berbesar hati untuk mempersembahkan pelbagai gaya untuk anda termasuk persalinan kilauan labuci berwarna-warni, blazer bulu tiruan, cetakan mod nan sofistikated. Juga tampil sama ceraian pakaian anggun dari kulit yang sesuai untuk dipadankan buat sebarang majlis sosial.

Sama ada digayakan secara sendirian atau dipadankan bersama gabungan ceraian pakaian lainnya, Koleksi Holiday SHEIN 2022 tampil memberikan pelbagai gaya yang sempurna buat anda mengembaradi hujung tahun ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Ubah Gaya Fesyen Lebih Berani Dan Segar, 5 ‘Influencer’ Fesyen Ini Memiliki Gaya Berbeza, Sesuai Dijadikan Rujukan!

Tambahan, tepat pada masanya untuk pelancaran Koleksi Holiday SHEIN, SHEIN turut melancarkan beberapa promosi untuk Jualan Mega 12.12 Akhir Tahun dengandiskaun sehingga 90%. Pelbagai variasi top dan aksesori, termasuk rekaan pereka tanah air; dipaparkan menerusi kedua-dua laman web juga aplikasi mudah alih SHEIN.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/L51Bmg4enGw

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI