Berikutan debut yang berjaya tahun lepas, Under Armour hari ini mengumumkan bahawa UA COMBINE, salah satu pertandingan kecergasan terbesar di rantau ini akan kembali untuk tahun kedua sebagai jenama prestasi meneruskan komitmennya dalam mewujudkan prestasi atlet terbaik penanda aras.

UA COMBINE yang julung kali diadakan tahun lepas menyaksikan 1,200 peserta mengambil bahagian dalam pertandingan tersebut diadakan di empat negara di rantau ini iaitu Singapura, Malaysia, Thailand dan Australia.

“Lindungi Rumah Ini”, Pertandingan kecergasan Uji Had Anda Di UA COMBINE
Mardzlina Ismail, Pengurus Pemasaran Kanan Under Armour Southeast Asia memberikan sambutan hangat kepada semua hadirin untuk acara eksklusif itu

Diinspirasikan oleh “Lindungi Rumah Ini” Under Armour, UA COMBINE tahun ini juga akan meningkatkan para peserta untuk memulakan dan mengatasi ujian berbeza yang menonjolkan kerja berpasukan, sebagai sebahagian daripada perjalanan mereka untuk mencapai cabaran yang berbeza ditetapkan untuk mereka selesaikan.

“Lindungi Rumah Ini”, Pertandingan kecergasan Uji Had Anda Di UA COMBINE
Pelakon Alif Muhaimin memanaskan badan sebelum sesi latihan bermula

Semakin meriah

Edisi tahun ini juga akan menyaksikan atlet daripada pelbagai sukan dan disiplin latihan di Depoh Sentul yang ikonik, meletakkan had mereka untuk menguji dan bersaing menentang orang lain di negara ini kerana mereka mendapat hadiah wang tunai berjumlah RM51,000.

IKLAN

Di samping itu, Under Armour menurunkan umur kemasukan untuk memberi inspirasi kepada beberapa atlet muda, berumur 16 hingga 18 untuk bersaing dan memenangi tajaan produk Under Armour selama setahun bernilai RM4,500 untuk lelaki teratas dan remaja perempuan masing-masing.

“Lindungi Rumah Ini”, Pertandingan kecergasan Uji Had Anda Di UA COMBINE
Irene Xiao menjalani salah satu cabaran

Penyertaan yang menarik

UA COMBINE MY 2022 pemenang keseluruhan wanita – Yip Hui Teng, menerima anugerahnya. Dijadual berlaku pada 9 September 2023, pendaftaran untuk UA COMBINE 2023 akan dibuka kepada 350 pesaing bermula 8 Mei 2023, dengan semua atlet yang mengambil bahagian menerima set lengkap Under Armour peralatan pesaing pada hari acara.

IKLAN

UA COMBINE akan menyaksikan pesaing menguji had mereka dalam sejumlah lapan ujian fizikal dan mental direka oleh Ketua Prestasi Atlet Global Under Armour, Michael Watts, dengan setiap ujian mencabar ketangkasan, stamina, menegak, kuasa, daya tahan, kekuatan, kelajuan dan kognisi atlet.

IKLAN
“Lindungi Rumah Ini”, Pertandingan kecergasan Uji Had Anda Di UA COMBINE
Yip Hui Teng, pemenang UA Combine kategori wanita

Mata akan diperolehi untuk setiap ujian yang telah selesai dan atlet akan disenaraikan mengikut keputusan akhir mereka, dengan pingat dan hadiah wang tunai RM15,000, RM7,500 dan RM3,000 diberikan kepada tempat pertama, kedua dan ketiga atlet dalam kedua-dua bahagian lelaki dan wanita masing-masing.

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

https://youtu.be/wqBLESWlnw0