Lima hari yang penuh debar dan penantian, harapan setinggi langit satu dunia apatah lagi ibu Rayan, moga bertemu kembali dalam dakapan. Namun lima minit kegembiraan ibu Rayan cuma seketika.

Pihak berkuasa Maghribi mengumumkan kematiannya sebelum jam 10 malam (waktu tempatan) sejurus anggota penyelamat berjaya mengeluarkan jasad kanak-kanak itu dari lubang perigi lubang perigi berhampiran rumah keluarganya di perkampungan Ighrane di wilayah Chefchaouen.

Kanak-kanak lelaki berusia lima tahun itu ditemui dalam keadaan sudah tidak bernyawa ketika pasukan penyelamat menemuinya dalam keadaan mengiring.

 

Ibu bapa Rayyan turut dilihat menuruni cerun digali pasukan penyelamat sebelum kembali ke permukaan dan menaiki ambulans sehingga menimbulkan tanda tanya orang ramai perkembangan kanak-kanak itu.

IKLAN

Lima Minit Kegembiraan Ibu Rayan Cuma Seketika, Rayan Kekal Di Alam Abadi

Ramai yang meratapi berita kematian ini, Rayan Awram disahkan meninggal dunia hari ini setelah terperangkap lebih 70 jam dalam lubang perigi sempit sedalam 32 meter.

Tragedi menyatukan setiap hati

Tragedi yang mengejutkan ini menyatukan setiap hati manusia di atas bumi Allah, tak henti-henti doa yang dipanjatkan demi keselamatan adik Rayyan. Rakaman di media sosial selepas mayat kanak-kanak ini ditemui memaparkan wajah sedih dan sugul ratusan anggota penyelamat sambil orang ramai berzikir dan berdoa di mana sahaja.

IKLAN

Lima Minit Kegembiraan Ibu Rayan Cuma Seketika, Rayan Kekal Di Alam Abadi Lima Minit Kegembiraan Ibu Rayan Cuma Seketika, Rayan Kekal Di Alam Abadi

Lima Minit Kegembiraan Ibu Rayan Cuma Seketika, Rayan Kekal Di Alam Abadi

SUMBER: SINAR HARIAN

IKLAN

Untuk info gaya hidup, kerohanian, tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Hijabista. Klik di sini.

Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa.

Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shoppe 

Lima Minit Kegembiraan Ibu Rayan Cuma Seketika, Rayan Kekal Di Alam Abadi