Nama Disney sudah sinonim dengan kita sejak zaman kanak-kanak lagi, karektor-karektor animasinya menjadi hiburan tontonan sebelum hadirnya zaman siber.

Karya-karya Disney yang selalu menghiburkan, memaklumkan dan memberi inspirasi kepada orang ramai di seluruh dunia melalui kuasa penceritaan yang tiada tandingannya, mencerminkan jenama ikonik, minda kreatif dan teknologi inovatif yang menjadikan syarikat ini sebagai syarikat hiburan utama dunia.

Namun dewasa ini kita tidak lagi hanya menonton filem-filemnya di layar malah diadaptasikan denga pelbagai cara. Menariknya beberapa tahun kebelakangan ini kolabratif Disney dengan pelbagai jenama-jenama tempatan menjadi tumpuan ramai untuk memilikinya sebagai koleksi peribadi.

Tertarik dengan beberapa jenama fesyen yang pernah berkolabratif bersama dengan Disney, Hijabista hidangakan koleksi-koleksi akhir tahun untuk hijabi milikinya kolabrasi khas ini mencuti hati mengamit memori kembali zama kanak-kanak anda. Rugi tak miliki!

Disney x dUCk – Belle Scarf

Jadilah Tetamu Kami koleksi Terkini dUCk Disney, diinspirasikan oleh watak Belle dalam dan watak-watak daripada Beauty and the Beast, koleksi ini menampilkan set teko pertama dUCk untuk menghangatkan hari anda.

IKLAN

Diilhamkan oleh puteri yang sangat disayangi yang mempunyai impian yang tidak berkesudahan untuk dunia yang lebih besar, dan menjadi heroin kisahnya sendiri. Diperbuat daripada sutera satin berkualiti tinggi, selendang edisi terhad menampilkan reka bentuk kaca berwarna, dengan motif yang diilhamkan oleh minat membaca Belle dan watak seperti Lumiere, Mrs. Potts, Chip dan Cogsworth. Terdapat juga azimat gantung duo yang menampilkan siluet tandatangan dUCk dan bunga ros yang terpesona.

Disney x Calaqisya – Cinderella

JENAMA busana santun terkenal, CalaQisya tampil berkolaborasi dengan Kumpulan Walt Disney sekali lagi untuk melancarkan koleksi menarik, kaftan saiz dewasa dan kanak-kanak, boo tie dan twilly. Koleksi terdahulu diinspirasikan dari filem terbaharu, Raya And The Last Dragon. Filem itu memaparkan kembara seorang puteri Asia bernama Raya yang mula dipertontonkan di layar perak pada Mac lalu.

Manakala koleksi kaftan kali ini hadir dalam empat cetakan warna dengan aliran, kilauan halus, sulaman kecil, inilah dia Cinderella sentiasa menjadi puteri disney yang termenung dan anggun. Pakaian ini menangkap wataknya yang terbaik!

Disney x Mimpikita – Memori

IKLAN

Kolabrasi kedua tahun ini memberi sentuhan berbeza, koleksi terdahulu MIMPIKITA hadir dengan koleksi Spring Summer 21 menghimpunkan koleksi sedia pakai dengan rekaan bercetak. Tampil berbeza dengan koleksi terbaharu membawa hijabi ke alam perkahwinan yang bakal meninggalkan memori paling manis.

Himpunan koleksi dari si gadis menjadi ratu sehari dan gadis pengiring, ternyata koleksi yang begitu minimalis tapi tampak mahal apabila digayakan. Teruja dengan sulaman yang begitu cukup halus, MIMPIKITA berjaya menginspirasikan cinderalla era baru. Sweet sangat!

Disney X Habib Jewel – DISNEY FROZEN

IKLAN

Frozen, filem animasi Disney dengan kutipan sepanjang zaman ketiga tertinggi dunia menjadi inspirasi ramai dengan jalan cerita yang kreatif dan mesej-mesej yang positif yang menyentuh hati. Kedua-dua jenama HABIB dan Disney mengutamakan kreativiti, kualiti, nilai kebahagiaan dan kasih sayang sesama manusia.

Berteraskan ciri-ciri ini, HABIB mengeluarkan satu lagi koleksi yang begitu istimewa dan unik. Set Eksklusif Wafer Emas 999 Edisi Terhad Frozen Disney x HABIB menampilkan tiga karakter utama – Elsa, Anna dan Olaf – dilancarkan bersempena kerjasama ini. Tiga watak ini membawa nilai sentimen yang positif, memupuk keperibadian yang baik, kasih sayang kekeluargaan dan persahabatan.

Untuk tip kecantikan dan kesihatan terkini. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi hijabista. Klik di sini.

Bulan ini, Hijabista menghasilkan Majalah Hijabista Edisi Jawi menampilkan Nur Fazura sebagai penghias wajah hadapan. Menariknya, dengan setiap pembelian para pembeli akan menerima dua helai tudung istimewa. Majalah ini boleh dibeli di laman Shopee Karangkraf Mall Official Store dengan harga RM29.90 sahaja. Berbaloi-baloi, beli majalah dapat pula dua tudung istimewa. Boleh dibeli di sini: Shopee

Tampil #1 on top dengan fashion muslimah terkini di HIJABISTA!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI